Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rejtélyes betegség tizedeli a határőrizetre kivezényelt rendőröket.

Azonnali tájékoztatást a Kiskunhalason megbetegedett rendőrök ügyében! – követeli a Szocialista Párt. Harangozó Tamás a  Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke közleményben szólította fel a kormányt az ügy kivizsgálására.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőrök megbetegedésével kapcsolatban azonnali tájékoztatásra van szükség. Ezért arra kérem a Belügyminisztériumot és az országos rendőr-főkapitányt, hogy haladéktalanul adjanak választ az alábbi kérdésekre:
  • Az érintett rendőrök a Bács-Kiskun megyei rendőrség állományába tartoztak, vagy más megyéből vezényelték oda őket?
  • Pontosan mi okozta a szolgálatot teljesítő rendőrök rosszullétét?
  • Milyen állapotban vannak a megbetegedett rendőrök?
  • Kinek a felelőssége az, ami történt?
  • Ha ételmérgezés okozta a rendőrök megbetegedését, magánszolgáltató vagy intézményi szolgáltató termékét fogyasztották?
  • Mit kívánnak tenni, hogy a jövőben ne történhessen hasonló eset?

Nem az első ilyen jellegű járvány teszi erőpróbára a határon szolgáló rendőröket. Legutóbb december első napjaiban írta meg a Magyar Nemzet, hogy erőátcsoportosításokat kellett végrehajtania a rendőrségnek, miután egy eddig ismeretlen eredetű fertőzés támadta meg a határvédő feladatokat ellátó Baranya megyei rendőröket. A lap információi szerint akkor több mint harmincan betegedtek meg, közülük többen kórházba kerültek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: