Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kétségtelenül az óév egyik legszörnyűbb eseménye az volt, mikor Gulyás Márton politikai aktivistát lezsidóztak egy étteremben, majd a szóváltás hatására távoznia is kellett a helyszínről. Megdöbbentő azonban az, ami kiderült a “zsidózóról”.

Mint ahogy az a Magyar Nemzet is megírta – „Már ott is f*sz voltál, mikor leálltál vitatkozni a Toroczkai Lászlóval. (…) Az vagy, egy liberális f*sz” – többek között ezzel rontott Gulyás Mártonnak egy férfi, miután a Krétakört korábban ügyvezető aktivista a Trattoria Venezia nevű étteremben szeretett volna vacsorázni.

Nem egyszerű alkalmazottról van szó ugyanakkor a személyében: a Polgári Mulatót irányító Mikus Márton támadt neki Gulyásnak. A „hagyományőrző szórakozóhely” a Club Hungaricum Kft. tulajdonában van, amiben cégjegyzésre Mikus Márton jogosult. Az ügyvezetőről a Heti Válasz 2012-ben azt írta: részt vett a Living Room irányításában, és „a radikáljobbos Budaházy György körüli szimpátiamozgalmak egyik főalakja”. A Living Room osztotta is már meg Mikus bejegyzését a Facebookon korábban, de találunk felvételt arról is, amint Mikus a Polgári Mulatóban szaval.

Mikus: Tessék menni a Dohány utcába!

Mikus egyébként vasárnap esti Facebook-posztjában vállalta is, hogy ő támadta be Gulyás Mártont. Az ügyvezető azt az N1-es videót posztolta, amit említett is: ebben Gulyás a Jobbik alelnökével, Toroczkai Lászlóval vitázott. „Ez a kis gulyás ma este megkóstolt…ki lett tessékelve onnan, ahová nem való. Tessék menni enni a Dohány utcába! ;)) Aki Laci barátommal kezd, takarodik, ha meglátom. Nincs pàrdon. Pá!” – írta Mikus, aki ezek szerint nem vette túl komolyan Juhász kérését, miszerint ne az éttermében balhézzon a vendégekkel. Az ügyvezető Facebook-borítóképe mindenesetre árulkodó lehet: ennek szövege szerint „az európai liberálisok nem az idegen kultúrákat szeretik, hanem a miénket gyűlölik”.

Olvasónk buktatta le!

Nem csak a Magyar Nemzethez futottak be a férfi kilétéről információk. Több olvasónk is felismerni vélte a férfiben Mikust. Fontosnak tartjuk, hogy ilyen ne történhessen az országban és a legnagyobb erő a demokratikus nyilvánosság. Éppen ezért kérjük hogy a [email protected] e-mail címre a továbbiakban is jelezzék a hasonló eseteket.

A Trattoria Venezia Facebook-oldalán viszont hétfő este elítélték a történteket. „Az étterem tulajdonosai teljes mértékben elzárkóznak a 2016.12.31-én délután történt – videofelvétel tanúsága szerint vallási hovatartozás tárgyában kialakult – eseménytől, mivel semmilyen megkülönböztető vallási, faji, felekezeti nézeteket nem vallunk, azoktól ez úton is elhatárolódunk. Az incidens két, éttermünkben tartózkodó vendég között zajlott. Az étterem jelen lévő egyik tulajdonosa megkísérelte – felvételen is látható – rendezni a felek között kialakult helyzetet, különös tekintettel az étterem jó hírnevére, mely eredménytelen maradt. Személyzetünknek pedig nem kompetenciája a vendégek személyes konfliktusaiba történő tevőleges beavatkozás” – írták az étterem tulajdonosai. Ezután viszont nem Mikus viselkedését nevezték sajnálatosnak, hanem Gulyás panaszát, az elnézéskérés mellett arra kérve az aktivistát: pontosítsa a történteket, miszerint az atrocitást nem tulajtól, hanem vendégtől szenvedte el.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: