Titkos hangfelvétel: “A maffiózókkal is jóban kell lenni”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Vona Gábor egyéni választókerületében, Gyöngyösön hónapok óta dúl a belviszály. A helyi vezetők hónapok óta lázadoznak a pártelnök stábja ellen, sikertelenül. A Demokrata honlapján egy titokban készült hangfelvételt tett közzé, amelyen a Jobbik országos alelnöke győzködi a városi szervezet egyik vezetőjét, hogy béküljön meg Vona kampányfőnökével, aki játékgépeket üzemeltet. A beszélgetés közben elhangzik, hogy a játékgépeseknek a maffiózókkal is jóban kell lenniük. A Jobbik közölte: nem a szóban forgó vállalkozó a kampányfőnök.

Kizárások, veszekedések, feljelentések kísérik hónapok óta a Heves megyei Jobbik belső  harcait. A helyiek nemrég bepanaszolták a belső helyezkedésekkel kapcsolatos furcsa tanácsaiért a párt etikai és fegyelmi bizottságánál a párt egyik országos alelnökét, Sneider Tamást, de a bizottság nem rajta, hanem az egyik feljelentőn, Laczik Attilán, a gyöngyösi alapszervezet elnökén talált fogást, és ki is zárta a pártból. A gyöngyösi szervezetben ekkor tömeges kilépés indult meg.

A gyöngyösi alapszervezetben azonban nem ez volt az egyetlen konfliktusforrás. Vona Gábor választókörzetében a pártelnök helyi kampányfőnökének személye szúrt szemet a gyöngyösi jobbikosoknak. Czeglédi Ágnes, a Jobbik gyöngyösi szervezetének alapító alelnöke már egy december 13-án tartott megyei választmányi ülésen kifogásolta, hogy a városban induló pártelnök kampányfőnöke a helybeli éjszakai életben ismert Faragó Tamás lett, aki több kaszinót is működtet. Kifogását azzal indokolta, hogy a pénznyerő gépekkel üzletelő tevékenység olyan alvilági tevékenység, amely ellen szerinte a Jobbiknak programja alapján küzdenie kellene.

A Demokratának nyilatkozva Czeglédi Ágnes kijelentette: „Amikor tudomásomra jutott, hogy ki lesz a városban induló pártelnök kampányfőnöke, és nemtetszésemnek adtam hangot, Sneider Tamás felhívott, hogy a választmányi gyűlésen ne szólaljak fel. Faragónak elegendő a pénze és szabadideje, ezért szükség van rá, még akkor is, ha csak néhány hete lépett be a pártba, ha pedig nekem van szükségem némi anyagi juttatásra, akkor elintézi, hogy én legyek a megyei alelnök. Ezt a számomra megdöbbentő ajánlatot határozottan visszautasítottam, hiszen nem a pénzért lettem a Jobbik tagja.”

A lap szerint a háborgást követően Faragót végül hivatalosan elmozdították, de valójában minden eseményen ott van Vona mellett és hozzá futnak be a kerületi információk.

A hetilap honlapján pénteken megjelentett egy hangfelvételt, amelyen Sneider éppen Faragó személyéről próbálja meggyőzni Czeglédi Ágnest. A diktafonnal készült felvételen az alelnök többek között arról beszél a városi pártvezetővel, hogy egy decemberi körlevélben már felhívta a helyi elnökök figyelmét arra, hogy ettől kezdve “szájzár” van. Czeglédi Ágnes erre azt válaszolta, hogy ő annak idején nem ilyen szemléletű pártba lépett be, amikor pedig ismételten utalt Faragó Tamás nem túl szerencsés foglalkozására, Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke ezt válaszolta: „a maffiózókkal is jóban kell lenni”.

Rövid részlet a beszélgetésből:Czeglédi Ágnes: Azt neked is tudnod kell, meg te is tudtad, meg mindenkinek tudnia kell, hogy az összes játékterem üzemeltető környéke, annak jóban kell lennie Magda Robival. Ez az egyik. A másik …(egyszerre beszélnek)

Sneider Tamás: Valószínűleg még maffiózókkal is kell, hogy jóban legyen…. hogy tárgyaljon esetleg velük

Czeglédi Ágnes: Persze…És te ilyen embert akartál Vona Gábornak kampányfőnöknek?

Sneider Tamás: Hát igen, jelen pillanatban…ettől függetlenül…

Czeglédi Ágnes: Nekünk nincs megfelelő alkalmas…?

Sneider Tamás: De lehetne alkalmas, te is lehettél volna éppenséggel, dehát….

Czeglédi Ágnes: Most fizetett egy milliót a Jobbiknak?

Sneider Tamás: Lehetsz te is Vona Gábor kampányfőnöke, ha úgy gondolják…

Czeglédi Ágnes: Lehet tőlem sokkal alkamasabb személyt találni…de figyelj ide, ha  így ebbe a városba kiállsz, és megmondod, hogy ez a Faragó a kampányfőnök, aki játéktermeket üzemeltet, hát nem találsz embert, úgy fordulnak el a Jobbiktól…

A hangfelvétel itt hallgatható meg

Az Index megpróbálta telefonon felhívni Sneider Tamást, de nem volt elérhető.

A Jobbikot újabb nemtelen, hazug támadás érte a Fideszt kiszolgáló    Demokrata hetilap részéről, közölte Szabó Gábor, a  Jobbik országos   kampányfőnöke. Az általuk közzétett felvételen két jobbikos  vezető   vitatkozik egymással azon, hogy alkalmas-e a gyöngyösi választókerület kampányfőnökének egy friss Jobbik-tag, aki  vállalkozóként  játéktermeket  üzemeltet.

A Jobbik szerint ennek a beszélgetésnek egy-két  mondatát  hamisítja meg az átiratban a Demokrata, úgy adva közre az elhangzottakat, miszerint  Sneider Tamás azt mondja, hogy a Jobbiknak  mint a pártnak a  maffiózókkal jóban kell lennie. Azonban  meghallgatva a felvételt, a beszélgetésből kiderül, hogy a kijelentés  általánosságban a játékterem üzemeltetőkre vonatkozik, s egyáltalán nem a Jobbikra mint pártra. Vona Gábor kampányfőnöke egyébként a választási  küzdelem kezdetétől fogva Várkonyi Zsolt, s nem a felvételen kritizált vállalkozó, olvasható a Jobbik közleményében.


Az írás az index.hu-n jelent meg 2010-ben. Az írás megosztása azért vált aktuálissá, hogy így év végén is mindenki számára világossá váljon, a szélsőséges jobbik egyáltalán nem az a tiszta párt mint ahogy sokakat megtéveszt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük