Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Neeem itt még bőven nem ott tartunk, hogy migráncsozás lenne, bár abban is csúsztattak. Azonban ha valaki emlékszik a békemenet követeléseire vagy a Fidesz fő politikai üzeneteire most nagyon meg fog döbbenni.

A napi.hu írja a Magyar Nemzet nyomán azt a cikket, melyből kiderül, a multi ellenes Fidesz bizony bizony erősen kistafírungozta azokat az aljas multikat miközben a bírkabékemenetesek meg nem akarnak gyarmati sorban tengődni.

Történt ugyanis, hogy a  multikat ostorozó Fidesz kormánya jóval nagyobb összegekkel támogatja a nagyvállalatok munkahelyteremtését, mint elődei, különösen az elmúlt években fizettek sokat egy-egy új munkahely létrehozásáért.

Az elmúlt 12 év egyedi kormánydöntései alapján kiosztott állami támogatások vizsgálata fényt derített a Fidesz egyik újabb titkára – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A multikat ostorozó párt valójában alaposan kitömte a multik és más nagyvállalatok zsebét.

A 2005 és 2010 között regnáló szociálliberális kormányok összesen 112,8 milliárd forinttal támogatták különböző cégek beruházásait azon a címen, hogy ezekkel munkahelyeket teremtenek. Így összesen 24,5 ezer állás létrejöttét segítették.

Ezt követően  a 2011-től 2016. december közepéig a Fidesz kormányai 163,6 milliárd forintot költöttek el ugyanerre a célra, amelyből lényegében ugyanennyi, pontosan 25 ezer munkahely megteremtését segítették.

Egy főre vetítve az előbbi állásonként 4,6 millió forintos kiadást jelent, míg az utóbbi 6,5 milliót. Az elmúlt két évben az Orbán-kormány alaposan felpörgette ezt a folyamatot: tavaly 9,8 millió forintot, idén 12,2 milliót fizetett az új állásokért.

A 258 ezer forintos átlagos bruttó bérrel és közterheivel számolva ez az a jelenti, hogy négy évre előre kifizették az alkalmazottak foglalkoztatásának költségét. A szóban a Fidesz liblingjeinek számító kkv-k még csak nem is álmodhatnak ilyen nagyvonalú állami segítségről.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: