Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok nyújthatják be igényeiket – mondta keddi sajtótájékoztatóján Botka László polgármester még szeptemberben. Azóta pedig eredmények is vannak

Bérlakásokkal segíti a rászorulókat Szeged

Az idén 204 önkormányzati szociális bérlakást újított fel az IKV Zrt. és adott bérbe új tulajdonosoknak. Az idei utolsó lakást kedden délután adták át a Csongrádi sugárúton.

Követendő példa lehet a szegedi bérlakásprogram

Az ünnepélyes lakásátadáson köszöntőt mondott Botka László polgármester is. Hangsúlyozta, hogy örömteli a pillanat, amikor egy kétgyermekes fiatalasszony olyan otthonba költözhet két gyermekével, amely nem csak szép, de tágas is, ráadásul jóval olcsóbb is, mint az albérlet. A polgármester emlékeztetett arra, hogy az év elején indult az a bérlakás-program, melynek lényege, hogy a bérbe adott önkormányzati ingatlanok után befolyt pénzt a szociális alapon pályáztatott bérlakások felújítására költötték. Így sikerült több mint 200 lakást biztosítani azok számára, akik rászorulók.

Az IKV folyamatosan újítja fel a kezelésében álló ingatlanokat, amelyeket azután meghirdetnek. A pályáztatás folyamatos, hiszen óriási az érdeklődés ezekre a viszonylag olcsó, ám komfortos lakásokra – emlékeztetett a polgármester. Botka László ugyanakkor jelezte, hogy vannak még üres, felújításra váró lakások, így a program tovább folytatódik jövőre is. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a szegedi bérlakás-programot az ország más településein is mintának tekintik majd.

Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója rövid köszöntőjében elmondta, hogy eredményes évet zártak, melynek méltó befejezése, hogy az ünnepek előtt lakókra talált ez a lakás is. Az új tulajdonos Besenyei Éva Monika és két gyermeke a lakáskulcsok mellé az IKV karácsonyfáját is megkapta, hogy már erre se kelljen költeniük. Az ünnepség végén a polgármester átadta a felújított lakást az új bérlőknek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: