Már az egyház is tiltakozik a Fidesz ellen?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hajléktalanoknak tartanak ma karácsonyi ünnepséget a józsefvárosi Szent József-plébániatemplomban – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az MTI-vel.

Ez egyfajta tiltakozás lehet a Józsefvárosi Fideszes polgármester ellen, legalábbis nehéz máshogy értelmezni a dolgot, ugyanis Kocsis Máté nem igazán szívleli a hajléktalanokat. Józsefvárosban ugyanis megpróbálták rendeleti erővel tiltani az életvitelszerű utcán élést. Értjük ugye? Nem a hajléktalanságot akarjuk megoldani hanem karhatalommal tiltani, mintha választás kérdése lenne.

Még 2011-ben ötvenezer forintos büntetést is kaphatott volna egy hajléktalan a VIII. kerületben, aki egy kövön üldögélt, de enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy beismerte tettét. Kocsis Máté polgármester szerint senki sem várhatja el, hogy ne tartsák be a jogszabályokat. Egyre keményebb a hajléktalanokkal szembeni fellépés a kerületben.

“Több társával együtt a kövön üldögélt” – olvasható a nyolcadik kerületi önkormányzat egyik szeptemberi határozatában, mely szerint egy hajléktalan személy közterület életvitelszerű lakhatás céljára való használatáért figyelmeztetésben részesült. A határozat először a 8ker blogon volt olvasható.

Az elmebeteg és embertelen rendeletet később az alkotmánybíróság megsemmisítette azonban a VIII. kerületben a civilek a mai napig is plakátokkal figyelmeztetik a rend őreit, hogy nem járhatnak el csak úgy a hajléktalanokkal szemben.

Ha törvényileg nem is lehet, hát ideológiai síkra száll az ügy. Talán emlékezetes, az a TV2 riport amelyben a hajléktalanokat gyalázza a ideológiailag “független” csatonra:Még ha nem is egyértelmű tiltakozás, kivételesen le a kalappal az egyháznak!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük