Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott elképzelés szerint a Hármashatár hegy egyik természetvédelmi területére építenék meg a 2024-es budapesti olimpia egyik versenyhelyszínét, a hegyikerékpár pályát.
A beruházásról senki sem tud sokat, nem szóltak még a kerületi önkormányzatnak és a lakóknak sem.  Az oltalom alatt álló terület miatt a természetvédők is aggályosnak tartják ezt az újabb zöldterületen történő építkezést.

Tábla figyelmeztet, hogy a hidegkúti reptér és a Hármashatár-hegy által határolt terület természetvédelmi oltalom alatt áll. A kormány mégis a beépítését tervezi – a 2024-es budapesti olimpiai pályázat módosítása szerint ezen a területen lennének a hegyikerékpár versenyek. Több másik versenyhelyszín módosítása mellett, erről is a Fővárosi Közgyűlés döntött legutóbbi ülésén.- írja a HírTV.hu

„Ennek így kell maradnia, nem beépíteni, nem lebetonozni meg ilyesmi, itt szellőzik a Mártírok útja, Budapest, itt van egy úgynevezett szélcsatorna, úgyhogy itt nagy ellenállás lesz, az 100 százalék”- mondja egy közelben lakó

A projektet ismertető közlemény szerint a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztettek a tervekről. Ott azonban ezt tagadták.

Mindeközben az interneten elindult egy tiltakozó petíció a beépítés ellen. ” Elfogadhatatlan a tervezett károkozás, a természetvédelmi terület veszélyeztetése.”- s arra kérnek mindenkit, akinek fontos a zöld védelme, hogy tiltakozásul írják alá a kezdeményezésüket. A petíció ITT érhető el.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: