Botrány! Újabb zöld területet építenének be Budapesten. Nem is akár hol! A lakók már tiltakoznak!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A Fővárosi Közgyűlés által jóváhagyott elképzelés szerint a Hármashatár hegy egyik természetvédelmi területére építenék meg a 2024-es budapesti olimpia egyik versenyhelyszínét, a hegyikerékpár pályát.
A beruházásról senki sem tud sokat, nem szóltak még a kerületi önkormányzatnak és a lakóknak sem.  Az oltalom alatt álló terület miatt a természetvédők is aggályosnak tartják ezt az újabb zöldterületen történő építkezést.

Tábla figyelmeztet, hogy a hidegkúti reptér és a Hármashatár-hegy által határolt terület természetvédelmi oltalom alatt áll. A kormány mégis a beépítését tervezi – a 2024-es budapesti olimpiai pályázat módosítása szerint ezen a területen lennének a hegyikerékpár versenyek. Több másik versenyhelyszín módosítása mellett, erről is a Fővárosi Közgyűlés döntött legutóbbi ülésén.- írja a HírTV.hu

„Ennek így kell maradnia, nem beépíteni, nem lebetonozni meg ilyesmi, itt szellőzik a Mártírok útja, Budapest, itt van egy úgynevezett szélcsatorna, úgyhogy itt nagy ellenállás lesz, az 100 százalék”- mondja egy közelben lakó

A projektet ismertető közlemény szerint a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztettek a tervekről. Ott azonban ezt tagadták.Mindeközben az interneten elindult egy tiltakozó petíció a beépítés ellen. ” Elfogadhatatlan a tervezett károkozás, a természetvédelmi terület veszélyeztetése.”- s arra kérnek mindenkit, akinek fontos a zöld védelme, hogy tiltakozásul írják alá a kezdeményezésüket. A petíció ITT érhető el.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük