Rogán Antal megkapta a selyemzsinórt – A fideszes bandaháború újabb állomása?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Strasbourgból küldtek selyemzsinórt Rogán Antal kabinetminiszternek, a saját párttársai tették egyértelművé, hogy okafogyottá vált az általa vezetett propagandaminisztérium. Legalábbis nehéz másképp értelmezni a Fidesz európai parlamenti képviselőinek magatartását; csak az a kérdés, hogy az EP-képviselők önálló akciójáról vagy Orbán Viktor miniszterelnök utasításáról van-e szó – teszi fel a kérdést Újhelyi István az MSZP EP képviselője.

A politikus szerint ugyanis az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén a Szájer József által vezényelt néppárti képviselőcsoport megszavazta azt az alapvető jogokról szóló – egyébként szintén néppárti – jelentést, amelyben a magyar kormány propaganda-gyakorlatával élesen ellentétes megállapítások szerepelnek.

A Fidesz képviselői elhallgatták ugyan – a jelentéssel kapcsolatos közleményükben még legalábbis jótékonyan hallgatnak róla -, de a társadalmi csoportok és kisebbségek jogait tárgyaló dokumentum világosan felszólítja a tagállami kormányokat: „tartózkodjanak attól, hogy politikai előnyszerzés céljából félelmet és gyűlöletet keltsenek polgáraik körében a migránsokkal és menedékkérőkkel szemben”. A Rogán Antal vezette propagandatárca legutóbb több mint 11 milliárd forintot költött az uszító menekült-kampányra; ezek szerint a Fidesz európai értékrendjével ellentétes módon.

Hasonlóképp sajátos, hogy az elfogadott – és a Fidesz által is támogatott – jelentés arra is felszólítja a tagállami kormányokat, hogy lépjenek fel a rendszerszintű korrupció ellen és rendszeresen ellenőrizzék az akár európai, akár nemzeti eredetű közpénzek felhasználását, előmozdítva az átláthatóságot és az Európai Ügyészség mielőbbi felállítását. Ehhez képest a magyar kormány és benne Rogán Antal tárcavezető mindent elkövet a rendszerszintű korrupció elfedésére és megtűri, sőt támogatja az európai közpénzek legtöbbször visszás, de minimum megkérdőjelezhető felhasználását.

A mai napon írásos kezdeményezéssel fordultam Gyürk András fideszes delegációvezetőhöz és Szájer József jogalkotásért felelős frakcióalelnökhöz, hogy – miután a kormány gyűlöletpropagandájával kapcsolatban ezek szerint azonos a véleményünk – közösen kezdeményezzük a Rogán-minisztérium mielőbbi megszüntetését a miniszterelnöknél és közösen szerezzünk érvényt a most elfogadott alapjogi jelentésben megfogalmazottaknak, így például a gyűlöletkampányok tiltásának, a kirekesztett kisebbségek alapvető jogainak és a rendszerszintű korrupció felszámolásának.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük