Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktornak mennie kell, a Fidesznek pedig vele bukni. Ezzel zárul az a húszperces kisfilm, amelyet az MSZP készített és amelyet mondvacsinált indokokkal végül eltávolitattak a párttal. De az internet nem felejt! A YouTube-on továbbra is megnézhető a film. A rendhagyó alkotás a szocialisták szerint nem a tündérmesék világába kalauzol.

Magyarországnak az az érdeke, hogy minél előbb nyugdíjba küldje a politikában megfáradt Fidesz-elnököt – mondja a Magyarország ma című film végén a narrátor. A konklúziókat levonva hozzáteszi: Orbán Viktornak mennie kell, a Fidesznek pedig vele bukni. A rendhagyó alkotás a szocialisták szándéka szerint nem Matolcsy György tündérmesei világába kalauzolja a nézőt, hanem a jelen magyar valóságát mutatja be.

A húszperces kisfilmet, amelyet az internetes videomegosztókon és a szocialista párt weboldalán nézhetnek meg az érdeklődök, az MSZP szakértőinek bevonásával fiatal művészek forgatták – jelentette ki a vasárnapi bemutatón Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője elmondta, a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, szombaton délelőtt 11 órakor a Papp László Budapest Sportarénában tartanak évértékelő rendezvényt. Mesterházy elmondta, hogy a kampány egésze 15-16 millió forintba került, ebben benne van az Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátok és a kampányfilm költsége is.

A film amatőr szereplői az ellenzéki párt országjárása közben szerzett tapasztalatok alapján arról beszélnek, hogy 2010-ben sokan hittek a kétharmadban, úgy képzelték: ekkora hatalom elég lesz ahhoz, hogy rendbe hozzák az ország dolgait.

Az ígéretek ellenére azonban nem teremtettek munkahelyeket, hagyták az embereket lecsúszni, nem véletlen, hogy Magyarországon másfél millióan mélyszegénységben, négymillióan pedig a létminimum környékén élnek. A fiatalok elvándorolnak, mert nem képesek boldogulni. Csak Orbán klientúrája gazdagodik, eközben a kormánypárt folyamatosan csatázik: háborút vív az Európai Unióval és a választókkal. “Orbán Viktor kicsit belebolondult a hatalomba” – fogalmaz az egyik szereplő, aki arról ábrándozik, milyen jó lenne akkor családot vállalni, amikor ő akar és ne akkor, amikor telik rá. A megszólalók bírálják a kormány oktatási és kulturális politikáját, a stadionépítéseket, a szociális kiadások csökkentését is.

Feltűnik Horn Gyula és Antall József képe, de a fideszes Zsiga Marcell is, akivel kapcsolatban az MSZP felidézi, hogy “1,7 millió forintot keres, de azt mondja, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból”. Szerepel a békemenet, amelyik a szocialisták szerint “az élő bizonyíték arra, hogy a Fidesz egy hangos, agresszív, önző kisebbség”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: