Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sorra jelennek meg a közvélemény -kutatóintézmények aktuális elemzései. A legújabb a mai Vasárnapi hírekben jelent meg, az  is azt hozta ki eredményül, hogy a baloldal a fővárosban már bőven veri a Fideszt. Egy korábbi kutatásból az is kiderül, hogy akkora előnyük van Budapesten, hogyha a Fidesz meg a Jobbik összeborulna, akkor is nyernének. A cikk arra is kitér, hogy a Jobbik támogatottsága beszakadt, szeptembertől folyamatosan zuhan.

A Fénysebesség által megkérdezett politikai szakértő elmondta, hogy nem meglepő, hogy a baloldal vezet a fővárosban, hiszen a kormány és a fővárosi vezetés közösen nem képes megoldani a 3-as metró ügyét és ez kihat a Fidesz népszerűségére.

Azonban úgy látja, hogy komoly bajban van a Fidesz-KDNP, hiszen a fővárosi eredmény trendjelző szokott lenni. Lehet, hogy még ma vidéken vezet a kormánypárt, de fél év múlva fel fognak zárkózni ott is a szocialisták.

A Jobbik támogatottságának zuhanását nem lehet csupán azzal indokolni, hogy sok a zűrös, karaktergyilkos ügy a párt környékén.  A Jobbik hasonló jobboldali alternatívát kínál, mint a Fidesz, így érdemi változást egyre inkább nem remélnek tőle a választók.

Azonban az MSZP-nek még mindig hatalmas tartalékai vannak, rengeteg a bizonytalan szavazó és a fiatalok között is egyre jobban jelentkezik az igény a változásra. Az MSZP ezen a fronton sokat lépett előre, annak ellenére, hogy azt szokták mondani, hogy a baloldalt “kevésbé támogatja ez a generáció”. Az ifjúsági szervezete a Societas megötszörözte Facebook követőinek a számát és sorba jelenti be az újabb közösségeit, főleg vidéken. A Societas elmondása szerint egyre több változást akaró fiatal szeretne már valamit tenni is és ezért csatlakoznak hozzájuk.- és ez racionálisnak tűnik, teszi hozzá az elemező.

A bizonytalanok további megszólításában kulcsszerepe lesz a párt miniszterelnök jelöltjének. Hiller István, az MSZP Választmányi elnöke egy korábbi TV riportban azt mondta, öt olyan személyt lát, aki képes lenne legyőzni Orbán Viktort.

Úgy néz ki meg van a személy

A Vasárnapi Hírek információi szerint egy titkos pártonkívüli miniszterelnök jelölt már most készül a szerepre, akiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a közéletből jött – de nem politikus –, és a szocialisták szerint a bizonytalanokat és a politikai centrumban elhelyezkedőket is képes megszólítani. Ha a személye nem is, az viszont egészen biztos, hogy színre lépésével ad acta kerül az előválasztás.”

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: