Titkos MSZP-s miniszterelnök-jelölt és már csak vidéken vezet a Fidesz


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Sorra jelennek meg a közvélemény -kutatóintézmények aktuális elemzései. A legújabb a mai Vasárnapi hírekben jelent meg, az  is azt hozta ki eredményül, hogy a baloldal a fővárosban már bőven veri a Fideszt. Egy korábbi kutatásból az is kiderül, hogy akkora előnyük van Budapesten, hogyha a Fidesz meg a Jobbik összeborulna, akkor is nyernének. A cikk arra is kitér, hogy a Jobbik támogatottsága beszakadt, szeptembertől folyamatosan zuhan.

A Fénysebesség által megkérdezett politikai szakértő elmondta, hogy nem meglepő, hogy a baloldal vezet a fővárosban, hiszen a kormány és a fővárosi vezetés közösen nem képes megoldani a 3-as metró ügyét és ez kihat a Fidesz népszerűségére.

Azonban úgy látja, hogy komoly bajban van a Fidesz-KDNP, hiszen a fővárosi eredmény trendjelző szokott lenni. Lehet, hogy még ma vidéken vezet a kormánypárt, de fél év múlva fel fognak zárkózni ott is a szocialisták.

A Jobbik támogatottságának zuhanását nem lehet csupán azzal indokolni, hogy sok a zűrös, karaktergyilkos ügy a párt környékén.  A Jobbik hasonló jobboldali alternatívát kínál, mint a Fidesz, így érdemi változást egyre inkább nem remélnek tőle a választók.

Azonban az MSZP-nek még mindig hatalmas tartalékai vannak, rengeteg a bizonytalan szavazó és a fiatalok között is egyre jobban jelentkezik az igény a változásra. Az MSZP ezen a fronton sokat lépett előre, annak ellenére, hogy azt szokták mondani, hogy a baloldalt “kevésbé támogatja ez a generáció”. Az ifjúsági szervezete a Societas megötszörözte Facebook követőinek a számát és sorba jelenti be az újabb közösségeit, főleg vidéken. A Societas elmondása szerint egyre több változást akaró fiatal szeretne már valamit tenni is és ezért csatlakoznak hozzájuk.- és ez racionálisnak tűnik, teszi hozzá az elemező.

A bizonytalanok további megszólításában kulcsszerepe lesz a párt miniszterelnök jelöltjének. Hiller István, az MSZP Választmányi elnöke egy korábbi TV riportban azt mondta, öt olyan személyt lát, aki képes lenne legyőzni Orbán Viktort.

Úgy néz ki meg van a személyA Vasárnapi Hírek információi szerint egy titkos pártonkívüli miniszterelnök jelölt már most készül a szerepre, akiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a közéletből jött – de nem politikus –, és a szocialisták szerint a bizonytalanokat és a politikai centrumban elhelyezkedőket is képes megszólítani. Ha a személye nem is, az viszont egészen biztos, hogy színre lépésével ad acta kerül az előválasztás.”

 

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük