Hoppá! Lekapcsolják a HírTV-t


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Közel 70.000 háztartás maradhat hamarosan HírTV nélkül, derül ki a csatornához közeli, A szólásszabadság oszlopai nevű facebook oldal bejegyzésből.

Az oldal szerint a jelenlegi Fidesz kormány nyomásgyakorlásának köszönhetően közel 70.000 háztartástól tagadja meg egy szolgáltató  a PR Telecom Zrt. a Hírt TV tartalmának elérését. Azt lehet sejteni, hogy a Hír TV helyett pornó és a Fideszes kormánybiztos Andy Vajna csatornái kerülnek sugárzásra a  szolgáltató által.

Tiltakozásra buzdít az oldal

“Egyetlen fegyver maradt, hogy mint közösség nyilvánítjuk ki véleményünket!”-írja az oldal

Arra kérnek mindenkit, akinek fontos a szólásszabadsága  menjen a szolgáltató azaz a PR-Telecom Zrt. Facebook oldalára ide: https://www.facebook.com/prtelecom.1231/?fref=ts és mondja el véleményét!

Egyes elemzők úgy látják, hogy ez a lépés része lehet annak a folyamatnak, ami a magyarországi médiaszerkezetét egyértelműen kormánypártivá alakítja. Az elmúlt években a köztév szócsőként működik. A TV2 nyíltan Fidesz-közeli tulajdonba került. A megyei lapok mellett az országos rádiók is mind mind kormányközeliek lettek. De látható nem csak felvásárlás és terjeszkedés az irány, hanem az is hogy ellenzéki médiumok hallgassanak el. A Metropool és Népszabadság után most a HírTV következik?- teszi fel a kérdést a megkérdezett média szakértő.

Majd folytatja, hogy bár a média túlnyomó része már propaganda híreket közöl,de örömteli, hogy vannak olyan civil hiteles portálok elindulóban, mint a Fénysebesség.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük