Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közel 70.000 háztartás maradhat hamarosan HírTV nélkül, derül ki a csatornához közeli, A szólásszabadság oszlopai nevű facebook oldal bejegyzésből.

Az oldal szerint a jelenlegi Fidesz kormány nyomásgyakorlásának köszönhetően közel 70.000 háztartástól tagadja meg egy szolgáltató  a PR Telecom Zrt. a Hírt TV tartalmának elérését. Azt lehet sejteni, hogy a Hír TV helyett pornó és a Fideszes kormánybiztos Andy Vajna csatornái kerülnek sugárzásra a  szolgáltató által.

Tiltakozásra buzdít az oldal

„Egyetlen fegyver maradt, hogy mint közösség nyilvánítjuk ki véleményünket!”-írja az oldal

Arra kérnek mindenkit, akinek fontos a szólásszabadsága  menjen a szolgáltató azaz a PR-Telecom Zrt. Facebook oldalára ide: https://www.facebook.com/prtelecom.1231/?fref=ts és mondja el véleményét!

Egyes elemzők úgy látják, hogy ez a lépés része lehet annak a folyamatnak, ami a magyarországi médiaszerkezetét egyértelműen kormánypártivá alakítja. Az elmúlt években a köztév szócsőként működik. A TV2 nyíltan Fidesz-közeli tulajdonba került. A megyei lapok mellett az országos rádiók is mind mind kormányközeliek lettek. De látható nem csak felvásárlás és terjeszkedés az irány, hanem az is hogy ellenzéki médiumok hallgassanak el. A Metropool és Népszabadság után most a HírTV következik?- teszi fel a kérdést a megkérdezett média szakértő.

Majd folytatja, hogy bár a média túlnyomó része már propaganda híreket közöl,de örömteli, hogy vannak olyan civil hiteles portálok elindulóban, mint a Fénysebesség.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...