Összeomlóban a metróhálózat? – Jogosan félnek a budapestiek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP szerint a hétfői metróbalesetet továbbiak követhetik a budapesti tömegközlekedésnél tapasztalható pénz- és létszámhiány miatt.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, az MSZP ezért továbbra is visszaköveteli azt az évi 40 milliárd forintot, amelyet “az Orbán-kormány elvont” a BKV működéséből.

A politikus bejelentette továbbá, hogy az MSZP egy olyan fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a hétfői metróbalesettel kapcsolatban, amely a Jobbik javaslatával szemben a személyi felelősök megnevezése helyett elsősorban a rendszerszintű hibák feltárását szolgálná. Szerinte erre azért van szükség, mert “sosem történt még olyan súlyos személyi sérüléssel járó metróbaleset, mint hétfőn”, a budapestieknek pedig joguk van tudni, hogy biztonságban utazhatnak-e a metróvonalakon.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke szintén arról beszélt, hogy a fővárost minden területen forrásmegvonás sújtja.

Kiemelte, rövid időn belül azért fordulhatott elő “nem várt esemény” valamennyi metróvonalon, mert az állam minden évben több tízmilliárd forintot vont ki a tömegközlekedésből.

Kunhalmi Ágnes szerint jogosan félnek a budapestiek, hogy nincsenek biztonságban amikor felszállnak egy metróvonalra. Elmondta emellett: egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás alapján a Fidesz támogatottsága “beszakadt” Budapesten, aminek hátterében szerinte az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “mostohagyerekként bánik a fővárossal, gyűlöli a budapestieket”. “Hát mondhatom, hogy ez az utálat kölcsönös” – tette hozzá, megjegyezve, a főváros gazdasági teljesítményének “lerombolása” az ország GDP-jét is hátrányosan érinti.

Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője ugyanezen a sajtótájékoztatón kitért arra is: nem értenek egyet a Cséry-telep Fővárosi Közgyűlés elé került kármentesítési módjával, helyette ugyanis azt kezdeményezik, hogy a területről szállítsák el az összes szennyeződést.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük