Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP szerint a hétfői metróbalesetet továbbiak követhetik a budapesti tömegközlekedésnél tapasztalható pénz- és létszámhiány miatt.

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, az MSZP ezért továbbra is visszaköveteli azt az évi 40 milliárd forintot, amelyet „az Orbán-kormány elvont” a BKV működéséből.

A politikus bejelentette továbbá, hogy az MSZP egy olyan fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a hétfői metróbalesettel kapcsolatban, amely a Jobbik javaslatával szemben a személyi felelősök megnevezése helyett elsősorban a rendszerszintű hibák feltárását szolgálná. Szerinte erre azért van szükség, mert „sosem történt még olyan súlyos személyi sérüléssel járó metróbaleset, mint hétfőn”, a budapestieknek pedig joguk van tudni, hogy biztonságban utazhatnak-e a metróvonalakon.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke szintén arról beszélt, hogy a fővárost minden területen forrásmegvonás sújtja.

Kiemelte, rövid időn belül azért fordulhatott elő „nem várt esemény” valamennyi metróvonalon, mert az állam minden évben több tízmilliárd forintot vont ki a tömegközlekedésből.

Kunhalmi Ágnes szerint jogosan félnek a budapestiek, hogy nincsenek biztonságban amikor felszállnak egy metróvonalra. Elmondta emellett: egy közelmúltban végzett közvélemény-kutatás alapján a Fidesz támogatottsága „beszakadt” Budapesten, aminek hátterében szerinte az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „mostohagyerekként bánik a fővárossal, gyűlöli a budapestieket”. „Hát mondhatom, hogy ez az utálat kölcsönös” – tette hozzá, megjegyezve, a főváros gazdasági teljesítményének „lerombolása” az ország GDP-jét is hátrányosan érinti.

Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője ugyanezen a sajtótájékoztatón kitért arra is: nem értenek egyet a Cséry-telep Fővárosi Közgyűlés elé került kármentesítési módjával, helyette ugyanis azt kezdeményezik, hogy a területről szállítsák el az összes szennyeződést.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...