7 lépésben: Hatalmas és igéző szemek


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A szemek sminkelése igazi művészet, néhány egyszerű trükkel sok mindent el lehet érni, például azt is, hogy nagyobbnak tűnjenek a valósnál. Ezeket a módszereket bárki bevetheti, nem kell hozzá gyakorlott sminkelőnek lenni. A látványos eredmény érdekében hidratáld előtte a bőrt.

Ime tahát a Make-up blog hét tippje a tökéletes tekintetért:

Használj fehér vagy bézs szemceruzát a vízvonalon! Így a szemed nemcsak nagyobbnak, de frissebbnek is fog tűnni. A bézs szemceruzával természetesebb a hatás, ha fehéret választasz, akkor inkább egy törtfehéret keress mintsem hófehéret. Ha fekete színt használsz a vízvonalon, az össze fogja nyomni a szemedet, úgyhogy kis szem esetén ezt érdemes elkerülni! A szem körbekontúrozását feketével pedig végképp felejtsd el, ha nem szeretnéd kicsinyíteni a szemedet.

Húzd ki a szempillák vonalát! Ha a szempilláid vonalát alul és fölül kihúzod barnával vagy feketével, akkor hangsúlyosabb lesz a szemed formája és nagyobbnak tűnik. Kintről befelé haladj egészen a szempillák vonalának háromnegyedéig. Ha felül kéket használsz, azzal még inkább kiemelheted a szemed fehérjét. Alul ne a vízvonalat húzd ki sötét színnel, hanem közvetlenül a szempillák vonalát.

Használj szempillagöndörítőt! Ez az egyik legrégebbi trükk, de tényleg működik. Ha szempillagöndörítőt használsz spirálozás előtt, az megnyitja a tekintetet és így nagyobbnak mutatja a szemet. A még jobb eredmény érdekében használat előtt egy hajszárítóval fel is melegítheted a szempillagöndörítőt. Az eszköz helyes használatáról ITT és ITT olvashatsz részletesen.

Rétegezd a szempillaspirált! Nyugodtan vigyél fel két réteg spirált a tövektől a végekig. A spirálozás is megnyitja a tekintetet és két réteg, nem csomósodó spirál csak tovább erősíti ezt a hatást. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor műszempillával is rásegíthetsz. A műszempilla felragasztásáról ITT olvashatsz részletesen.

Kövesd a mélyítővonalat! Amikor fested a szemedet, kövesd a szemed természetes formáját: világos színt vigyél fel a mozgó szemhéjra és sötétet a mélyítővonalra. A szem belső sarkához felvitt világos, fényes szín szintén nyitja a tekintetet. Semmiképpen se vigyél fel valamilyen nagyon világos, hideg színt a teljes szemhéjadra, mert “egydimenzióssá” teszi a sminkedet. Ne felejtsd el, hogy ha sötét színt használsz a mozgó részen, mert például sötét füstös sminket készítesz, az össze fogja nyomni a szemedet.Használj korrektort vagy highlightert a szemed alatt! Ha nem különösebben táskás a szemed, akkor egy könnyű highlightert vigyél fel a szemed alá. Ha kékes vagy lilás karikáid vannak, akkor használj lazac vagy barackszínű korrektort. Ez semlegesíti a kékes vagy lilás színt, frissíti és így nagyítja is a szemet. Arra figyelj, hogy ne vigyél fel túl nehéz, krémes korrektort a szemed alá, mert valószínűleg össze fog állni és beleül az apró ráncokba. Ugyancsak ne vigyél fel túl világos korrektort a szemed alá, mert élettelenné teszi a tekintetedet és kevésbé fehérnek láttatja a szemed fehérjét. A korrektorokról még ITT olvashatsz.

Ne feledkezz el a szemöldöködről! A tökéletesen formázott szemöldök keretet ad az arcnak és kiemeli a szemet, úgyhogy ideje tényleg elfelejteni a túlszedést és a természetesebb formák felé fordulni. A szemöldök formázásáról ITT olvashatsz részletesen.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük