Mészáros és Garancsi kezébe kerülhet a zánkai tábor?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Szocialisták komolyan aggódnak amiatt, hogy Mészáros Lőrinc és Garancsi István kezébe kerülhet az ország legnagyobb tábora a Zánkai Gyermektábor.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt követelte, a kormány adjon garanciát arra, hogy a táborok tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány vezetése az ingatlanokat soha nem játssza át a fideszes haveroknak, sem Garancsi Istvánnak, sem Mészáros Lőrincnek.

Emlékeztetett arra, hogy “az urizáló fideszes elit” egy gyors márciusi törvénymódosítással adta át az üdülőközpontokat az alapítványnak.

Hozzátette: az alapítvány alapítói jogai nemrég kerültek át a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egyik érdekeltségéből a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálathoz. Ennek a vezetője 2014-ben a Fidesz jelöltje volt – jegyezte meg Bangóné Borbély Ildikó.

A politikus elmondta, Tóth Bertalan frakcióvezető pert nyert és most kapta meg a tulajdonjog átadásáról szóló szerződést. E szerint a Balaton melletti ingatlanok 17,5 milliárd forintot érnek, az állam ennek ellenére egy fillért sem kért azokért – mutatott rá.

Az MSZP-s képviselő közölte, az új tulajdonos most azt csinál, amit akar, akár 15 éven belül el is adhatja az ingatlanokat, ha a Fidesz erre külön törvényt hoz. Ez nem lenne példa nélküli – jegyezte meg.

Azt firtatta, miért volt szükség az ingatlanok ingyenes átadására, miközben a gyermektáboroztatással, az ifjúsági programokkal kapcsolatos jövőbeni költségeket az alapítvány továbbra is állami forrásokból finanszírozza.

Azt is szóvá tette, hogy az ingatlanátadáskor az alapítvány még nem volt közhasznú, pedig az ingyenes átadásnak ez volt a feltétele. Kifogásolta, hogy az alapítvány vezetésében több kormánypárti politikus volt és van.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük