Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Szent Gellért tér és a Fővám tér állomásokat ürítették ki, a metró az állomás előtt állt meg, az utasok a mentőjárdán hagyták el a szerelvényt.

Az M4-es metró két állomására, a Szent Gellért térre és a Fővám térre kaptak egyszerre riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók: a bejelentések szerint mindkét állomáson füstöt tapasztaltak – számolt be róla honlapján a katasztrófavédelem.

Az elsődleges információk szerint egy metrószerelvény eleje enyhén füstölt. A szerelvény az alagútban állt meg, húsz méterre a Szent Gellért téri állomástól. Az utasok az oldalsó mentőjárdán keresztül hagyták el a szerelvényt.

A Szent Gellért téri megálló felé az elsődleges adatok szerint 122 ember hagyta el a metrót, senki sem rekedt a szerelvényen, üres a vonat. Ezzel egy időben kiürítették a Fővám téri állomást is. A tűzoltók ezekben a percekben vizsgálják át a metrószerelvényt, keresik a füstölés okát. – írja a hirado.hu

Budapesten folyamatosan probléma van a földfelszín alatti közlekedéssel, a hármas metró mely egyes szakértők szerint életveszélyes azonban a főváros semmit nem tesz a probléma kezelésére.

Haladéktalanul ki kell vizsgálni, hogy a 3-as metró mely szakaszai nem nyújtanak százszázalékos biztonságot, és ezeket azonnal le kell állítani – mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője a kevéssel korábban, Tarlós István főpolgármester tájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Mint mondta, csak a BKV-dolgozók megfeszített munkájának köszönhető, hogy a főváros napi félmillió utast szállító, így legfontosabb üzemében nem történt eddig tragédia, hozzátéve, a vonal elérte azt a pontot, ahol a már nem szavatolható a teljes biztonság.

A szocialista politikus – utalva arra, hogy a 137,5 milliárdos becsült költséggel szemben 210 milliárdos ajánlatok érkeztek a vonal felújítására – szükségesnek nevezte, hogy mihamarabb vizsgálják ki, alul- vagy felülárazták a projektet.

Előbbi esetben biztosítani kell a szükséges pótforrásokat, és le kell vonni a személyi következményeket, a másodikban viszont a kartellhatósághoz is kell fordulni – hangsúlyozta Horváth Csaba.

Fontosnak nevezte, hogy a projektköltségvetés harmadik áttekintését független külső szakemberek végezzék, “hogy derüljön ki az igazság, ki hibázott, vagy adott esetben ki akar extraprofitra szert tenni korrupcióval, lopással és túlárazással a budapestiek pénzéből”, akárcsak azt, hogy “pénzügyi visszaélés ne történhessen a főváros közreműködésével.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: