Kiürítettek két metróállomást az M4-es vonalán


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Szent Gellért tér és a Fővám tér állomásokat ürítették ki, a metró az állomás előtt állt meg, az utasok a mentőjárdán hagyták el a szerelvényt.

Az M4-es metró két állomására, a Szent Gellért térre és a Fővám térre kaptak egyszerre riasztást a fővárosi hivatásos tűzoltók: a bejelentések szerint mindkét állomáson füstöt tapasztaltak – számolt be róla honlapján a katasztrófavédelem.

Az elsődleges információk szerint egy metrószerelvény eleje enyhén füstölt. A szerelvény az alagútban állt meg, húsz méterre a Szent Gellért téri állomástól. Az utasok az oldalsó mentőjárdán keresztül hagyták el a szerelvényt.

A Szent Gellért téri megálló felé az elsődleges adatok szerint 122 ember hagyta el a metrót, senki sem rekedt a szerelvényen, üres a vonat. Ezzel egy időben kiürítették a Fővám téri állomást is. A tűzoltók ezekben a percekben vizsgálják át a metrószerelvényt, keresik a füstölés okát. – írja a hirado.hu

Budapesten folyamatosan probléma van a földfelszín alatti közlekedéssel, a hármas metró mely egyes szakértők szerint életveszélyes azonban a főváros semmit nem tesz a probléma kezelésére.

Haladéktalanul ki kell vizsgálni, hogy a 3-as metró mely szakaszai nem nyújtanak százszázalékos biztonságot, és ezeket azonnal le kell állítani – mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője a kevéssel korábban, Tarlós István főpolgármester tájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Mint mondta, csak a BKV-dolgozók megfeszített munkájának köszönhető, hogy a főváros napi félmillió utast szállító, így legfontosabb üzemében nem történt eddig tragédia, hozzátéve, a vonal elérte azt a pontot, ahol a már nem szavatolható a teljes biztonság.

A szocialista politikus – utalva arra, hogy a 137,5 milliárdos becsült költséggel szemben 210 milliárdos ajánlatok érkeztek a vonal felújítására – szükségesnek nevezte, hogy mihamarabb vizsgálják ki, alul- vagy felülárazták a projektet.Előbbi esetben biztosítani kell a szükséges pótforrásokat, és le kell vonni a személyi következményeket, a másodikban viszont a kartellhatósághoz is kell fordulni – hangsúlyozta Horváth Csaba.

Fontosnak nevezte, hogy a projektköltségvetés harmadik áttekintését független külső szakemberek végezzék, “hogy derüljön ki az igazság, ki hibázott, vagy adott esetben ki akar extraprofitra szert tenni korrupcióval, lopással és túlárazással a budapestiek pénzéből”, akárcsak azt, hogy “pénzügyi visszaélés ne történhessen a főváros közreműködésével.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük