Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Bors számolt be róla, hogy egy holttestre bukkantak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik emeleti mosdójában. A Blikk úgy tudja: a kilencedik emeleten, a koraszülött osztálytól nem messze lévő mellékhelyiségben talált tetem több napja lehetett már ott.

Pont ezért érthetetlen, hogy a takarítószemélyzet miért nem bukkant rá hamarabb… Komoly higiéniás kérdéseket vet fel az ügy, erről beszélt a bulvárlapnak dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember is: “El sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fordulhatott elő. Minden intézmény működési rendjében szabályozzák a higiénés tevékenységet. Ha egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani, akkor milyen előírások vonatkoznak egy kórházra? Legritkább esetben is napi egyszer, de ennél sűrűbben is kötelező a takarítás!”

Újabb fejlemény azonban, hogy a szocialisták is reagáltak az ügyre. A párt közleményéből is kiderül, józan ésszel alig felfogható hír került napvilágra.

Az MSZP-nek mindig is az volt az álláspontja, hogy a kórházak totális államosítása és a minden korábbit felülmúló forráskivonás az egészségügyből együtt elképesztően nyomorúságos állapotot idéz majd elő, ez pedig mára be is következett. De még ilyen viszonyok között is megdöbbentő, hogy egy ilyen eset megtörténhetett.
Ezért a mai napon haladéktalan vizsgálatot követelünk a kórház vezetésétől, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól és az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumától.
Az urizáló fideszes elit nem tehet úgy, mintha minden rendben menne az egészségügyben. A történtek világosan megmutatják, hogy a magyar egészségügy egyes intézményeiben középkori állapotok uralkodnak, amin haladéktalanul változtatni kell. Több mint hat év Fidesz-KDNP kormányzás után nem tagadható le a felelősség.
Azonnali változásokra van szükség a magyar kórházakban!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: