Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jön, jön, jön….

Bizony, nem csalás nem ámítás, akinek elvonási tünetei lettek volna, most megkaphatja a magáét, ugyanis újra jön a Nemzeti Konzultáció.

Az infostart beszámolója szerint: A gyermekvállalás támogatásáról is kérdezi majd a kormány a lakosokat ősszel, a következő nemzeti konzultációban – erről is beszélt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Jövőnk a gyermek elnevezésű konferencián.

Vagyis semmi más nem fog történni, mint újra – immáron nem először – a Fidesz a problémák maszatolásával és szavakban való vitézkedéssel fullaszt érdektelenségbe fontos témákat. Mint a népességfogyás és a demográfiai probléma, vagyis a lakosság elöregedése.

Na de mit mond a mély tiszteletű állattitkárasszony?

A kormány célja, hogy az élet minden területén jelenjen meg a családközpontú, a demográfiai szempontokat előtérbe helyező gondolkodás – mondta Novák Katalin a Jövőnk a gyermek – Párbeszéd a családokért konferencián. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot évtizedek óta érinti a demográfiai krízis. Mint mondta, a kormány a helyzet javításán dolgozik.

A jövő évi költségvetésben megkétszerezték az eddigi családoknak jutó támogatásokat, így meghaladja a kétezermilliárd forintot az erre szánt összeg. „Mérsékeltük a népességfogyás ütemét, nőtt a gyermekvállalási kedv, növekedett a születések és a házasságkötések száma, csökkent a válások és abortuszok száma” – fogalmazott.

Novák Katalin közölte, hogy az őszi nemzeti konzultációban a kormány a családpolitikáról is kérdezi majd a lakosokat. Várják a visszajelzéseket – a többi között – a főállású anyaságról, a munka és a család megteremtéséről, a családbarát közigazgatás kérdéséről, a közgondolkodás kialakításáról, valamint a felelős gyermekvállalás és családi nevelés témájában is.

A Fidesz felmérte, hogy a kampányban ez beszédtéma volt, hát indít egy konzultációt. Csak nehogy a szaporodást is abba a gránit szilárdságú alaptörvénybe foglalják kötelezően.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: