Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (L) and US fiancee of Britain's Prince Harry Meghan Markle stand together for their wedding in St George's Chapel, Windsor Castle, in Windsor, on May 19, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Dominic Lipinski
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sok mindent el lehet mondani a Brit királyi házról, de ritkán fordul elő az, hogy ennyire könnyfakasztóan emberi dolgot tegyenek.

Bár nem egy és nem két botrány övezte a királyi családot, elmondható azért, hogy ritkán térnek el a bevett protokolltól. Ezért is volt nagy dolog az, ami megtörtént a tegnapi napon.

 HARRY HERCEG ÜRESEN HAGYTA ÉDESANYJA, DIANA HELYÉT AZ ESKÜVŐJÉN

A padsorokban ugyanis, ahol a királyi család tagjai ültek, egy helyet üresen hagytak Harry 1997-ben elhunyt édesanyjának, Dianának.

Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt.

Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg. A hercegnő halálának okait sokan a mai napig vitatják. Léteznek összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Diánát a brit titkosszolgálat gyilkolta volna meg, erre azonban nincs ismert bizonyíték.

Sokan valószínűtlennek tartják, hogy a brit titkosszolgálat a britek közkedvelt jelképe, a hercegnő életére tört volna. Mások szerint legitimációs kockázatot jelenthetett volna, ha a jövendő király anyja férjhez megy egy muzulmán férfihez, és esetleg gyermeket is szül neki. Diána szeretőjének apja, Mohamed al Fayed továbbra is kitart a politikai gyilkosság feltevése mellett, és mindent megtesz ennek bizonyítása érdekében.

Hatszáz vendég töltötte meg szombaton a Szent György kápolnát, hogy végignézze Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét.  Az ifjú pár azonban nagyon odafigyelt az érzelmes részletekre.

Diana emléke egyébként más formában is jelen volt az esküvőn, a menyasszony csokrának a virágait ugyanis a néhai hercegnő kertjében szedte Harry herceg, mégpedig a saját hercegi kezével
Az esti fogadáson pedig a most már Sussex hercegnőjeként emlegetett Meghan Markle a Stella McCartney ruhájához Diana akvamarin gyűrűjét kapta meg.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: