Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Íme egy újabb idióta módon bevezetett fideszes intézkedés eredménye az oktatásban. -így reagálta arra a hírre a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom Facebookon, mely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) felmérése alapján a Magyar Hírlap a csütörtöki számában jelent meg.

A felmérés azt vizsgálta, hogy miként oldották meg a tanárok a szakgimnáziumokban 2016 szeptemberében új tantárgyként bevezetett komplex természettudomány tanítását az első időszakban, s az derült ki, hogy tanárok többsége nem volt felkészülve a komplex természettudomány oktatására.

A tanárok nagy része nehezen boldogult a feladattal, a jelenségek különböző tudományterületek összekapcsolásával történő értelmezését igénylő tantárgyat többnyire továbbra sem tematikus, hanem tantárgyi bontásban oktatják.

A Societas Facebookon a hírre, azt írta: “Íme egy újabb idióta módon bevezetett fideszes intézkedés eredménye az oktatásban. Teljesen logikus, hogy mielőtt bevezetek egy ilyen intézkedést felkészítem a tanárokat. Továbbképzést biztosítok nekik, hogy elsajátítsák az új tantárgyi tematikát.  Magyarországon egyébként jó volt a reáltantárgyak oktatásában. Félő ezt is sikerült szétverni a Fidesznek. Az elmúlt hat év a magyar közoktatás történetébe fekete éveként fog bevonulni, máshol a tudásra épülnek társadalmak, mi pedig az elért eredményeinek is felszámoljuk, pedig Magyarország jövője a jó oktatás!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: