A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szétesőben lévő egészségügyben lenni mire pénzt költeni bőven. Honapókat kell várni egy vizsgálatra, a betegeknek saját maguknak kell gyógyszert vinni és általános a nővér és orvoshiány. De mindenki nyugodjon meg, ilyen helyzetben is csak jut  haveroknak  egy “kis ” pénzecske.

Az MSZP fővárosi szervezete robbantotta a legújabb botrányt,   szerintük  vállalhatatlan, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház havi nyolcszázezer forintot fizet egy Fideszhez köthető cégnek kommunikációs feladatok (!!!) ellátására, miközben az egészségügyi intézmény napi gondokkal küzd.

Nézze meg az MSZP videóját, melyben elmondják mit tártak fel!

De ennél jóval nagyobb a baj, Kunhalmi Ágnes,  arra is felhívta a figyelmet, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) nincs is nyilvántartása arról, milyen nem gyógyászati célú szerződéseket kötnek a kórházak.

Az MSZP azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és utána járt azt átláthatatlan szerződéseknek: a  Jahn Ferenc kórház a legnagyobb ellenzéki párt adatigénylésére közölte, hogy a kórház havonta bruttó 800 ezer forintot fizet kommunikációs szolgáltatásokra a Ypsylon Média nevű cégnek, amely Szabó Lászlóhoz, a fideszes Deutsch Tamás vezette sportminisztérium egykori helyettes államtitkárához köthető.

A szép kis havidíjas melót extra gyorsan kapta meg az ex-államtitkár cége, két nap alatt “lezavarták” a közbeszerzést, majd Kunhalmi hozzá teszi, de öt nap is kevés ahhoz, hogy egy hullát megtaláljanak a kilencedik emeleten.

Az MSZP nem áll meg a Délpestiben feltárt dolgoknál, Kunhalmi Ágnes jelezte, hogy kezdeményezik a kórházak szerződéseinek nyilvánosságra hozatalát országszerte.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: