Megjöttek a friss számok – Hatalmas áttörésre lehet számítani

Az ellenzéki választópolgárok igazi örömhírben részesülhettek hétfőn.

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint 2010 óta még soha nem állt szemben a Fidesszel ennyire erős ellenzéki lista az európai parlamenti választás előtt, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listája – írja Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció politikusa.

A szociáldemokrata-zöld szövetség EP-listája a biztos pártválasztók 26 százalékának szavazatára számíthat, alig 7 százalékkal elmaradva az óriási népszerűségvesztésen átesett Fidesz listájától.

A Demokratikus Koalíció szerint a közvélemény-kutatások alapján minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy Orbán Viktor elveszítse a többségét a június 9-i európai parlamenti választáson.

 A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájában azért bízik az ellenzéki szavazók többsége, mert mi nem egymást akarjuk legyőzni, hanem Orbán Viktort.

Azért bízik bennünk a többség, mert mi soha nem fogunk koalícióra lépni a Fidesszel.

Sőt, ha Orbán június 9-én elveszíti a többségét, akkor már másnap előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára!

Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek.

Magyar Péter szerint Orbán legfőbb bizalmasa fenyegetést küldött neki

Magyar Péter szerint Orbán bizalmi embere, Magyar Péter korábbi jóbarátja levágott lófejnek szánhatta az a talányos félmondatot, amelyet egy kormányinfón ejtett el a miniszter, mely szerint:

Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.

Gulyás Gergely ezt a kegyelmi botrány kirobbanása után mondta el a sajtónyílvánosság előtt.

Magyar Péter szerint azonban ez a talányos félmondat nem más, mint egy fenyegetés, amelyet Gulyás neki címzett.

Magyar Péter ugyanis a Telexnek azt nyilatkozta a fenti kijelentéssel kapcsolatban, hogy:

Hogy Gulyás Gergely barátom mire gondolt, azt nem tudom. Ő ezt valószínűleg nekem szánta fenyegetésként.

Magyar egyébként arról is beszélt, hogy szerinte Gulyás napjai miniszterként meg vannak számlálva, többen mondták neki, hogy Orbán Viktor nem elégedett vele, és ő nem lepődne meg, ha hamarosan berlini nagykövet lenne.

Orbán újabb embere bukhat meg: Tovább dagad a botrány

Nem csak a református egyháznak, hanem a teljes keresztény közösségnek ártott, hogy Balog Zoltán közbenjárt K. Endre kegyelmi ügyében – írja az RTL.

Balog Zoltán „tökéletesen hiteltelen emberré vált” és „a református erkölcsi megítélés alapján nem maradhat püspök” – jelentette ki a Szemlélek című keresztény lapnak Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház egykori zsinati tanácsosa.

Ez a feladatkör olyasmi, mint egy szervezet főtitkára. Tarr a Magyarországi Református Egyház országos igazgatásáért, adminisztrációjáért felelt, aminek egyik fontos része az egyház és az állam kapcsolatának gondozása.

Tarr – aki 2015-ben azért távozott a posztjáról, mert kompromisszumokat kellett volna kötnie az egyházi szuverenitás, az államtól való függetlenség terén – a lapnak elmondta, hogy azóta „csendes távolságtartással” figyelte, hogy mi minden zajlik az egyházban, hozzátéve, hogy „a kialakult helyzet azonban arra figyelmeztet, hogy nem lehet mindig csendben szemlélni, ami történik.”

Tarr kijelentette, hogy „amit Balog Zoltán püspökként tett, az soha nem látott hitelességi válságot okozott a református egyházban, de attól tartok, hogy a teljes keresztyén közösség megítélésének is jelentősen ártott.”

Hozzátette, hogy nem érti, hogy miért ragaszkodik olyan görcsösen az általa betöltött pozíciókhoz, hivatalokhoz és tisztségekhez Balog, aki a miniszterként megtanult technikával csak „rendkívül homályos, nehezen megfejthető” dolgokat mond a kegyelmi botránnyal kapcsolatban.

Tarr Zoltán érthetetlennek nevezte, hogy az egyházon belül „nincsen ügy” abból, hogy Balog Zoltán kijárta Novák Katalinnál, hogy adjon elnöki kegyelmet a pedofil igazgatónak falazó K. Endrének, és ez hogyan fér össze „annak a Hold utcai német ajkú gyülekezetnek az értékrendjével, amely az elesettek, a szenvedők, az árvák segítésében évszázados hagyományokkal bír”.

Tarr Zoltán szerint sokan gondolják hozzá hasonlóan úgy, hogy Balog Zoltán nem maradhat püspök, hozzátéve, hogy „még nem találkoztam olyan református emberrel, aki egyetértene azzal, amit Balog Zoltán tett, és ahogyan ebben a helyzetben viselkedik”. A volt zsinati tanácsos szerint csak félnek ezt kimondani, mert azzal saját magukat komoly veszélynek tennék ki: „az emberek egzisztenciálisan félnek, a lelkipásztorok mindannyian függő helyzetben vannak”.

Itt az újabb botrány: A DK azonnali letartóztatást követel!

Eddig és ne tovább!

Nem történhet meg, hogy az Orbán-kormány által elnöki kegyelemmel kiengedett pefodilsegítő fényes nappal próbálja megfélemlíteni korábbi áldozatait, és a hatalom ezt hagyja, mert a fideszeseknek mindent szabad

– közölte Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció politikusa.

Ennél súlyosabb bizonyíték nem létezik arra vonatkozóan, hogy amíg marad az Orbán-rendszer, addig maradni fog az orbáni pedofilhálózat is a törvényen felül álló fideszes pedofilokkal és segítőikkel.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz és K. Endre azonnali letartóztatását követeli!

Egyetlen percig sem maradhat tovább szabadon a fideszes pefodilsegítő, aki a kegyelme után ott folytatta az áldozatok megfélemlítését, ahol a letartóztatása előtt abbahagyta. Az a minimum, hogy ezek után elviszik a rendőrök.

A DK szerint ugyanakkor nem lehet minden fideszes pefodil mellé TV-stábot és sajtótájékoztatót állítani:

itt rend, gyermekvédelem és bebörtönzött orbáni pedofilhálózat csak akkor lesz, ha már nem az Orbán-rendszerben fogunk élni.

íEz a hatalom ilyen, az Orbánhoz közel állóknak mindent szabad, és ez így is marad, amíg marad az Orbán-rendszer.

Nem fog tudni elindulni a Kétfarkú Kutyapárt a választásokon

Korábban megírtuk: Lemondott a Kutyapárt két társelnöke Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely – ez pedig komoly gond, ugyanis emiatt valószínüleg nem fog tudni a Kutyapárt elindulni az önkormányzati illetve az Európai Uniós választásokon.

Ahhoz, hogy a választáson jelölőszervezet lehessen egy párt több tucat hivatalos dokumentumot kell beadni a választási szervekhez, jelölti papírokat kell kitölteni illetve a listát is ellenjegyeznie kell egy olyan személynek aki jogosult a jelölőszervezet nevében aláírni a dokumentumokat.

Azzal hogy a Kutyapárt két vezetője lemondott nagy valószínüséggel közjogilag lehetetlenné vált a párt indulása a választásokon,

hiszen nem fog tudni olyan hamar új vezetőt választani a párt és a bírósági bejegyzésben átvezetni, ami a közelgő választásokon lehetségessé tenné, hogy legyen olyan a párt nevében olyan személy aki jogosult lehetne a párt részéről ellenjegyzésre.

Lemondott vezető ugyanis nem írhat alá, mint ahogyan olyan vezető sem, akit a bíróság még nem vett nyílvántartásba.

Közjogilag tehát nagy valószínűséggel lehetetlenné vált a párt indulása a választásokon.

Ma számolt be arról a Telex, hogy Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól.

A lemondásig vezető vita akkor robbant ki, mikor leszavazták a saját elnökük indulását a XII. kerületi előválasztáson a Kutyapárt döntéshozói, így a választáson sem fog indulni az MKKP, derül ki Kovács Gergely most lemondott társelnök bejelentése alapján.

Kovács Gergely a közösségi oldalon adott hangot csalódottságának, szerinte ugyanis „semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – jelentette ki.

Mindezt azután, hogy a Kutyapárt többsége nem támogatta a pártelnököt abban, hogy elinduljon a XII. kerületi előválasztáson.

„lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”.

Néhány órája írtuk, széteshet a Kutyapárt: Megtörtént!

Úgy néz ki helyes volt a felvetésünk, mely szerint széteshet a Kutyapárt, ugyanis távoznak a párt vezetői a formáció éléről.

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól, tudta meg a Telex, ezt pedig Kovács Gergely is megerősítette a portálnak.

A lemondásig vezető vita akkor robbant ki, mikor leszavazták a saját elnökük indulását a XII. kerületi előválasztáson a Kutyapárt döntéshozói, így a választáson sem fog indulni az MKKP, derül ki Kovács Gergely most lemondott társelnök bejelentése alapján. 

Kovács Gergely a közösségi oldalon adott hangot csalódottságának, szerinte ugyanis „semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – jelentette ki.

Mindezt azután, hogy a Kutyapárt többsége nem támogatta a pártelnököt abban, hogy elinduljon a XII. kerületi előválasztáson.

„lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”.

Nem várt fordulat: A szétesés szélére sodródott a Kutyapárt

Leszavazták a saját elnökük indulását a XII. kerületi előválasztáson, így a választáson sem fog indulni az MKKP, derül ki Kovács Gergely társelnök bejelentése alapján. 

Kovács Gergely a közösségi oldalon adott hangot csalódottságának, szerinte ugyanis „semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – jelentette ki.

Mindezt azután, hogy a Kutyapárt többsége nem támogatta a pártelnököt abban, hogy elinduljon a XII. kerületi előválasztáson.

„lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”.

Ezt a kutyapárt többsége nem támogatta – tette hozzá.

Érdekesség, hogy a pártelnök posztja alatt feltűnt Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester is, aki az elmúlt időszakban botrányt botrányra halmozott az ellenzéki oldalon. Baranyi egészen odáig ment csalódottságában, hogy a Kutyapárt testületi szavazásának hitelességét vitatta:

“Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál”

– írta a IX. kerületi polgármester, aki a párt döntését nemes egyszerűséggel “butaság”-nak minősítette.

Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. – írta Baranyi kommentálva a bejelentést.

Valami nagyon furcsát vettek észre Orbán lányán a Trumpnál készült fotókon

Orbán Viktort legkisebb lánya, a 19 éves Orbán Flóra is elkísérte a héten amerikai útjára – számol be a felfedezésről a Telex.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint azért Flóra utazott, mert Lévai Anikó épp nem ért rá.

Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

A lap azonban valami egészen furcsát szúrt ki a képeken.

A költségekhez valószínűleg hozzátartozik az a táska is, amivel Flóra megjelent Donald Trump floridai rezidenciáján: egy Gucci Horsebit 1955-ös oldaltáskával érkezett ugyanis az Államokba, amit jelenleg kicsit több, mint 600 ezer forintért lehet kapni.

A Horsebit az 50-es évekre nyúlik vissza, a nevét arról kapta, hogy a lovak zabláját idéző nagy fémcsattokat használ.

Az 1950-es évek sikeres évtized volt a Gucci-ház számára. 1951-ben Rodolfo Gucci, a házalapító Guccio Gucci fia megnyitotta az első üzletét Milánóban. Két évvel később, 1953-ban megnyílt az első amerikai üzlet a New York-i East 58-ik utcán.

A Horsebit ebben az időszakban született meg. A minta először 1953-ban szerepelt loafereken, majd, ahogy a neve is mutatja, 1955-ben rakták rá először táskákra.

A jelenleg kapható táskákat már Alessandro Michele tervezte. Az oldaltáska még az egyik olcsóbb darab a kollekcióból: van 1,1 milliós változat is, de ha Flóra egy kicsit spórolni akart volna, már 560 ezer forintért is talált volna magának hasonlót.

Remeghet Orbán: Megdöbbentő követeléssel állt elő a DK a pefodilügy kapcsán

Kétszáz. Összesen ennyi elítéltnek adtak elnöki kegyelmet az elmúlt 14 évben Orbán Viktor köztársasági elnökei.

A pefodilsegítő K. Endre kegyelme és az orbáni pedofilhálózat működése rávilágított arra, hogy mint minden mással, az Orbán-rendszer a köztársasági elnöki kegyelem intézményével is visszaélhet, és fideszes, vagy legalább jobboldali bűnözők mentegetésére használhatja.

Amit tudunk, az több, mint ijesztő: a pefodilsegítő mellett többek között például szélsőjobboldali terroristákat engedtek ki. Ami ennél is ijesztőbb, az az, amit nem tudunk.

Ha K. Endre a jéghegy csúcsa, akkor milyen lehet maga a jéghegy? Kik vannak még ebben a kétszáz kiengedett bűnözőben?

A Demokratikus Koalíció szerint a pefodilsegítő K. Endre kiengedése után az országnak joga van tudni, hogy kiknek adott még kegyelmet az Orbán-rendszer!

Azt követeljük a kegyelmi ügyekben átláthatóságot ígérő Sulyok Tamás köztársasági elnöktől, hogy hozza nyilvánosságra az Orbán-rendszer összes eddigi elnöki kegyelmének részleteit!

Kiket engedtek ki, milyen bűncselekmények elkövetése után engedték ki őket, és kik esetében született politikai döntés a kegyelemről?

A kétszáz, kegyelemmel kiengedett elítéltből kik azok, akiket eddig eltitkoltak az ország elől? Ha ezt továbbra sem tudhatja meg az ország, azt az orbáni pefodilhálózat újabb bizonyítékának fogjuk tekinteni!

A DK frakciója törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy kiderüljön az igazság.

Döbbenetes dolgot állít K. Endréről a HVG: Elképesztő részlet derült ki

A NapHíre szemlézte a HVG cikkét, mely újabb részleteket talált K. Endre a nemrégiben kegyelmet kapott személy ügyében.

A HVG elképesztő részletről ír K. Endre ügyében:

a kegyelemben részesült K. Endre korábban éppen azzal az indokkal fordult a Kúriához, amely sok esetben visszatarthatja a sz@&uális bűncselekmények áldozatait attól, előálljanak történetükkel:

azt kifogásolta, hogy nem volt ott, amikor az áldozatot kihallgatták.

Korábban Renner Erika, a lúgos támadás áldozata is panaszkodott arra, hogy a bíróságon megalázó kérdésekre kellett válaszolnia, újra és újra fel kellett idéznie a szörnyűségeket.

Az elsőfokú bíróság súlyosan megsértette egy személy védelemhez való jogát – a bicskei pefodilügy ezzel az ügyvédi érveléssel került fel másodfokra és végül is ennek a próbálkozásnak lett köszönhető, hogy az egész kegyelmi ügy kiderült.

A Legfőbb Ügyészség, majd a Kúria nem érezte megalapozottnak a kérelmet, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ugyanis “azt a vádlottat, vagy a hallgatóság közül azt, akinek jelenléte a különleges bánásmódot igénylő tanút a kihallgatása során zavarná”, van lehetőség eltávolítani a tárgyalóteremből.

Ebben az esetben a tanúnak a “büntetőeljárásban részt vevő más személyhez fűződő viszonya” miatt indokolt volt, hogy K. Endre távollétében hallgassák ki, és a Kúria szerint az is “egyértelmű, hogy a terheltek hatalmukkal, tekintélyükkel, befolyásukkal visszaéltek”, ezért a bíróság döntése “indokolt, a törvénynek megfelelő volt”.

Az azonban, hogy ez egyáltalán felmerült, és jogi érvelésként szerepelt egy beadványban, jól mutatja, milyen nehéz dolguk van az áldozatoknak, amikor bekerülnek az igazságszolgáltatás rendszerébe – írja a HVG.

A legfrissebb hírek