Orbánnak saját magát kell legyőznie a vírus legyőzéséhez

A BalraMagyar vezércikke

Látható, hogy rengeteg a kritika Orbán Viktor jelenlegi válságkezelésével kapcsolatosan. A politikai csatározáson túl azonban fontos leszögezni néhány alappillért, ahhoz, hogy elkerülhessük a katasztrófát.

A legfontosabb ebben a helyzetben az, hogy bízhassunk a kormányunkban.

Baloldali emberként bizony nem a szívem csücske Orbán Viktor. Az hogy ma a Fidesz vezeti az országot azonban egy adottság. Ha már így alakult, akkor e keretek között kell gondolkodni és el kell fogadni, hogy ők irányítanak.

A probléma valahonnan innen indul. Ugyanis alapvetően nem bízunk a kormányban és Orbán Viktorban, mégis a bizalom az, ami legyőzheti a járványt.

Nem Orbán Viktor tehet a vírusról

Már pedig ez is tény és talán a legfontosabb. Ugyanis ebben a helyzetben meg van az a kényelmes alapállása a kormánynak, hogy megteheti, hogy őszinte. Márpedig mindannyian érezzük az őszinteség hiányát.

Volt egy parlamenti felszólalása Orbánnak, ahol arról beszélt: Nem teheti kötelezővé a maszkok viselését a lakosság számára, mert nem tudja garantálni, hogy minden magyar lakosnak lesz maszkja. A kormány az egészségügyi intézmények ellátását tudja garantálni, ahol hatalmas készletek kellenek, ha a járvány berobban. A lakosság vagy készítsen magának, vagy próbáljon a kereskedelemből szerezni, de a kormánynak az egészségügyi intézmények ellátását kell megszerveznie.

Tudják mit? Igaza van. Megértjük, világos beszéd.

Nem a kormány hibája, hogy nem tud a nemzetközi vagy a hazai piac elég védőfelszerelést legyártani. Világos beszéd, megértjük és el tudjuk fogandi.

Azt viszont nehezen, amikor a tiszti főorvos össze vissza beszél a maszkokkal kapcsolatosan. Azt nem tudjuk elfogadni, ha hülyének néznek minket és elmondják, a maszk nem véd semennyire.

Tehát a legfontosabb, hogy bízni tudjunk, a kormányban az lenne, amit elmondott Orbán a parlamentben. Őszintén mondja el, mi a helyzet. Meg fogjuk érteni. De ehhez az kell, hogy őszinték legyenek velünk.

Félre kellene tenni a politikai szemétkedéseket és megérteni, hogy ez a válság nem az új rezsicsökkentés, nem migránsválság és nem Soros terv. Nem ebből kell megcsinálnia 2022 politikai kommunikációját a kormánynak.

Egyébként, ha csak normális emberként viselkednek, akkor vélhetőleg nem lesz gond ’22-ben.

Most őszintén, mire jó, hogy elveszik a pártok állami támogatásának a felét? Mire jó, hogy az önkormányzatoktól pénzt vesznek el. A védekezés szempontjából ezek annyira kis tételek, hogy semmi más értelme nincs, mint, hogy kicsit szemétkedjenek.

Pedig a válság megoldásához egyetlen egy dolog kell. Egyetlen egy dolog kell ahhoz, hogy mindezt túléljük és hogy elkerüljük a katasztrófát. Az, hogy mi baloldali emberek – az ország fele – bízhassunk kicsit Orbánban.

Nekem sem tetszik ez a felállás.

De ha már így hozta a sors, akkor nem csak nekünk baloldaliaknak van feladatunk. Orbánnak kell gesztusokat tennie és végre egyszer az életben miniszterelnökként viselkednie. Az ország miniszterelnökeként.

Meg kell értenie Orbánnak: a vírus legyőzéséhez saját szokásait és beidegződéseit kell legyőznie. Aztán ha vége a járványnak, csépeljük egymást ugyanúgy, mint előtte.

Tegyen gesztusokat! Amíg nem késő!

Ebből óriási botrány lesz: Újabb drámai és sokkoló videót hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos

A Kásler miniszter által április 1-én aláírt új eljárásrend szerint ezentúl csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos betegeket tesztelik.

Történelmi jelentőségű nyílt levelt írt az MSZP elnöke Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Rendhagyó és nem szokványos, hogy a Magyar Szocialista Párt elnöke közvetlenül a miniszterelnökhöz fordul egy nyílt levéllel.

Hogy mégis ezt teszem, annak nyomós oka van.

Meggyőződésem ugyanis, hogy a koronavírus-járványt és a nyomában kialakuló gazdasági és társadalmi válságot nem lehet hatékonyan és eredményesen kezelni, ha a járvány elleni védekezés során nincs nemzeti egység, ha bárki is egyedül akarja megoldani a válságot, miközben az érintettek egy részében, vagyis a társadalom egyik felében nincs bizalom a kormány és Ön iránt.

A helyzet úgy áll, hogy egy csónakban vagyunk: jelenleg Ön áll a kormányrúdnál, de a csónakunk motorja lefulladt, a tenger erősen hullámzik, az utasok félnek, és érdemi intézkedés nélkül emberi tragédiák fognak bekövetkezni. Közös érdekünk, hogy minél kevesebb veszteséggel, minél gyorsabban elhagyjuk a viharzónát, és biztonságos vizekre, biztonságos kikötőbe juttassuk a csónakot.

Ehhez persze mindenkinek a teljesítményére szükség van, mindenkinek ki kell vennie a részét a veszély elhárításából. Szükség van az evezősökre, a munkavállalókra, szükség van a víz beömlését és terjedését akadályozó egészségügyi dolgozókra, szükség van az önkéntes munkát végzőkre, a túlélés esélyét tevőlegesen segítő civil szervezetekre, egyházakra, a navigálásban és az esélyteremtésben egyidejűleg segíteni képes pártokra, és a védekezést a csónak különböző pontjain irányító polgármesterekre. És szükség van a csónakban utazók fegyelmezett magatartására is.

Önnek azonban úgy kellene kormányoznia a közös csónakot, hogy a hullámok ne borítsák fel, ne süllyedjen el, a víz minél kevésbé törjön be, az evezősöket ne hátráltassa tengeribetegség, és a hajón lévők közül senki ne maradjon étlen és szomjan. Rossz iránynak tartom, ha a kormányzását veszélyhelyzet idején is csak arra próbálja meg felhasználni, hogy a saját támogatóinak ajándékozzon vagyonelemeket a közösből, titkosítsa a soha meg nem térülő presztízsberuházásokra költött vagyonfelhasználás részleteit, gyengítse a polgármesterek hatáskörét, felülírja egyes helyi ügyekben az emberek demokratikusan kinyilvánított akaratát. Ebből így baj lesz.

Ön két hete azt mondta, hogy ezt a válságot nélkülünk is meg fogja oldani, nincs szüksége senkire és semmire, csak a korlátlan felhatalmazásra. Önmagában már ezzel a hozzáállással veszélyeztette a biztonságunkat.

A köznyelvben csak „felhatalmazási törvény” néven elhíresült 2020. évi XII. törvény erőltetett elfogadtatását követően a forint euróval szembeni drámai, 370-es szintig történt gyengülése egyértelmű jelzése volt annak, hogy rossz irányba kormányozta a csónakot, a pénzpiaci és gazdasági szereplők nem bíznak Önben.

Ön régebben úgy fogalmazott, hogy a forint gyengítésével lényegében kilopják a pénzt az emberek zsebéből, hiszen így leértékelődnek a fizetések, leértékelődnek a nyugdíjak, leértékelődnek a szociális juttatások, ezért a gyengébb forint ellentétes az emberek érdekeivel. Nos, ebben egyetértünk, ezért is szorgalmazzuk, hogy a kormány ne hagyja elértéktelenedni a forintot, védje meg a juttatások értékét! Mi továbbra is készen állunk és segíteni akarunk, hogy a körülöttünk tajtékzó hullámok ne borítsák fel a csónakot.

Ehhez azonban Önnek is együttműködési készséget kell tanúsítania, hogy a kormány iránti bizalom legalább ideiglenesen, a válság kezelése érdekében helyreállhasson, hiszen ebben a helyzetben jogos elvárás mindenki részéről, hogy bízhasson a választott képviselőkben, bízhasson a józanságukban, bízhasson a tisztességükben, bízhasson a szakértelmükben.

És bízhasson abban, hogy rendkívüli helyzetben a rendkívüli felhatalmazásukkal nem élnek vissza. Ön mindenkiért felelősséggel tartozik, azokért is, akik – vélt vagy valós indokok miatt – most nem bíznak Önben.

Miniszterelnök Úr!

Ezúton is megerősítem, amit az Országgyűlésben is elmondtam Önnek: a Magyar Szocialista Párt számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb. Politikusaink anyagilag és önkéntes munkával is hozzájárulnak a védekezéshez.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendkívüli helyzet rendhagyó döntéseket, rendhagyó intézkedéseket kíván. Éppen ezért minden olyan kormányzati intézkedést támogatni fogunk, amely a koronavírus terjedésének akadályozását szolgálja, amely a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági és társadalmi válság hatásait tompítja, és esélyt biztosít az embereknek a túlélésre, esélyt ad az újrakezdéshez.

Üdvözöltük, hogy a kormány az eddig meghozott intézkedéseivel az MSZP több javaslatát is elfogadta, így különösen a hiteltörlesztések felfüggesztését, a járulékfizetések részleges felfüggesztését, a végrehajtások részleges leállítását, az e-receptek kötelező személyes átvételének felfüggesztését, és a közszolgálati médiaszolgáltató bevonását a távoktatás segítésébe.

Külön üdvözölöm azt a bejelentését, hogy a járvány elleni küzdelem első vonalában szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók egyszeri, 500.000 forintos anyagi juttatására vonatkozó MSZP-javaslatot is meg kívánja valósítani. Úgy gondolom, hogy minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek azok a mindennapi hősök, akik különösen az egészségügyi intézményekben, kórházakban, szociális ellátásban, közösségi közlekedésben, postai szolgáltatásban fokozott veszélynek kitéve, nap mint nap végzik a munkájukat.

Elvárom, hogy részükre haladéktalanul biztosítsa a szükséges védőfelszerelést, és anyagilag is elismerje a veszélyhelyzetben jelentősen megnövekvő feladataik ellátását, valamint az egészségükkel kapcsolatos fokozott kockázatvállalásukat.

A veszélyhelyzet elmúltával pedig a magyar egészségügy megerősítésére, fejlesztésére és az orvosok, ápolók érdemi béremelésére van szükség mindannyiunk érdekében. Hatalmas problémának látom, hogy tíz évnyi, kétharmados parlamenti többséggel megtámogatott fideszes kormányzás és európai gazdasági konjunktúra után, a nemzet romos egészségügyi, oktatási és szociális rendszerrel, elegendő védőfelszerelés nélkül áll szemben egy talán soha nem látott mértékű gazdasági és társadalmi válsággal.

A túléléshez ezért haladéktalanul cselekednünk kell, segítenünk kell egymásnak, és esélyt kell teremtünk mindenkinek a járvány okozta válságból történő kilábalásra! Nem csak a klientúrának, nem csak a kiválasztott keveseknek, hanem mindenkinek! Ezért dolgoztuk ki azt az esélyteremtő, válságkezelő intézkedéscsomagot, amelynek lényege: több pénzt az embereknek, több pénzt a kis- és középvállalkozásoknak, több pénzt az önkormányzatoknak.

1. Adjunk esélyt az embereknek a válság túlélésére, hogy senki ne maradjon jövedelem és ellátás nélkül!

Elvárjuk, hogy a kormány adjon esélyt a túlélésre azoknak a tíz- és százezreknek, akik a válságban elveszítik, vagy már el is veszítették a megélhetésüket. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a munkanélküli ellátás időtartama emelkedjen kilenc hónapra, a jelenlegi három hónapról, és az álláskeresési járadék nettó összege minden esetben érje el a 100.000 forintot.

És gondoskodni kell azokról is, akik munkájuk azonnali elvesztése miatt jövedelem nélkül maradtak, és jelenleg nem jogosultak semmilyen szociális támogatásra. A járvány idején az idős korosztály tagjai különösen ki vannak téve a válság hatásainak.

Az MSZP az idősek védelme érdekében ezért a tervezettnél jóval magasabb nyugdíjemelést követel, és az alacsony összegű nyugdíjak folyamatos felzárkóztatását. Ezen túlmenően elvárjuk a kormánytól, hogy az infláció vártnál nagyobb ütemű növekedése miatt a novemberben szokásos nyugdíjkiegészítést áprilisban kifizesse.

És nem maradhatnak védtelenek a megugró infláció miatt az alacsony nyugdíjat kapó idősek százezrei sem, szükségesnek tartjuk, hogy számukra a kormány nyújtson azonnali egyszeri juttatást: a 100.000 forintnál kevesebb nyugdíjat kapók kapjanak egyszeri 20.000 forintos juttatást. A gyermekeket nevelő családok támogatásának legfontosabb eleme a családi pótlék, amelynek összege nem emelkedett az elmúlt tíz évben. Mivel az infláció folyamatosan leértékeli a családi pótlék mellett a GYES, a GYET és az anyasági támogatást is, így ezek összegének megduplázását javasoljuk.

Kezdeményezzük, hogy:

• terjedjen ki a Gyermekgondozási Táppénz (GYÁP) mindazokra, akik 14 éven aluli gyermek felügyeletét látják el;

• a SZÉP-kártyát a munkavállaló felhasználhassa élelmiszer vásárlásra is;

• ne lépjen életbe az a szabályozás, amely előírná, hogy egészségügyi szolgáltatási járulék meg nem fizetése esetén bárki is kiessen az egészségügyi ellátásból; • korhatár előtt, akár csökkentés nélkül is legyen lehetőségük nyugdíjba vonulni a munkavállalóknak a válságos helyzetre való tekintettel;

• a végrehajtások felfüggesztése terjedjen ki a letiltásokra is, hogy az ne veszélyeztesse az emberek létfenntartását;

• az átlagos havi fogyasztást meg nem haladó mértékig három hónapra mentesüljön a lakosság a gáz, az áram és a távhő díjának megfizetése alól, az energiaárak tartós és jelentős csökkenésére tekintettel.

Az árak robbanásszerű emelkedése miatt javasoljuk, hogy a kormány fontolja meg a hatósági árak bevezetését az élelmiszerek, a védőfelszerelések, valamint a fertőtlenítők és tisztítószerek vonatkozásában.

Se üzletlánc, se magánszemély ne nyerészkedjen az amúgy is nehéz helyzetbe került magyar embereken!

2. Adjunk esélyt a vállalkozásoknak a válság túlélésére, az emberek munkahelyének megtartására!

A munkahelyek megőrzése az elsődleges feladat. Kezdeményezzük, hogy a kormány vezessen be elbocsátási moratóriumot a közszférában és a legnagyobb foglalkoztató és hatalmas nyereséget elkönyvelő multinacionális vállalatoknál.

A KKV szektorban a munkahelyek megőrzését egyértelműen a munkavállalói bérek támogatásával lehet a leghatékonyabban elérni.

Azt javasoljuk, hogy a nehéz helyzetbe került vállalkozás elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben alkalmazza tovább a munkavállalókat és ezért az állami költségvetés vállalja át a bér és járulékai 80%-át. A kormány a szakszervezeteket is vonja be a döntéshozatalba.

A kormány hívja össze, és működtesse az Országos Érdekegyeztető Tanácsot, hogy a munkavállalók érdekeit is képviseljék a tárgyalásokon.

A kormányzati támogatások, bármely szektort érintik, legyenek nyilvánosak. A foglalkoztatási helyzet változása akkor is legyen nyilvános, amikor romlást mutat.

Elvárjuk, hogy a kormány segítse a szakszervezeteknek a munkavállalók érdekeit szolgáló tájékoztató kampányát, amely – egyebek mellett – felhívja a figyelmet a munkáltatók szabálytalan, törvényellenes intézkedéseire.

3. Adjunk esélyt az önkormányzatoknak a szociális háló megerősítésére!

A koronavírus elleni védekezés alapvetően állami feladat, mégis komoly teher hárul az önkormányzatokra is. A rászoruló idősek ellátását a veszélyhelyzeti kormányrendelet az önkormányzatok feladatává tette.

Az önkormányzatok megszervezték az idősek ellátását, a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását, sőt sok helyen a napi egyszeri meleg étkezést is biztosítják az idősek számára. Ugyancsak az önkormányzatoknál jelennek meg azok a családok, ahol az egyik vagy esetleg mindkét szülő elveszítette a munkáját és nincs semmilyen tartalékuk.

Ezek az emberek már megjelentek a hivatalokban, ahol egyelőre átmeneti segélyt kapnak, de ez csak rövid ideig finanszírozható. Komoly gondot jelent a településeken, hogy a közszolgáltatásokat ellátó munkatársaik számára sem tudnak védőfelszerelést beszerezni. Az önkormányzatok és a szociális munkások kétségbeesetten próbálják segíteni a hajléktalanokat.

Az önkormányzatok helytállnak a krízishelyzetben, ezért több pénzre van szükségük. Nem elvonni kell tőlük forrásokat, hanem adni nekik.

Ha Ön most el kívánja vonni az önkormányzatoktól a gépjárműadó-bevételüket, úgy ezzel a lépésével Ön veszélyezteti a járvány elleni küzdelmet, és a kialakuló szociális válság kezelését. A forráselvonás megnehezíti az egészségügyi ellátásban, az idősgondozásban, a gyermekétkeztetés biztosításában végzett munkát.

A kormány tervezett lépésének kárvallottjai éppen azok a rászorulók lennének, akiknek most különösen nagy szükségük lenne a segítségre lakóhelyükön. Ha Ön most valóban azzal van elfoglalva – ahogyan azt néhány napja egy kiszivárogtatott levélben állította –, hogy a magyar emberek életét megmentse, és az ország kilábaljon a gazdasági és társadalmi válságból, akkor Önnek az önkormányzatokat érintő megszorítási javaslatát azonnal vissza kell vonnia.

Miniszterelnök Úr!

Ezek azok az intézkedések, amelyek megtétele elengedhetetlennek tűnik ahhoz, hogy életeket, az emberek, családok létbiztonságát meg tudjuk védeni, hogy a közös csónakunkból ne essenek ki emberek, hogy esélyt kapjanak a válságos időkben történő megkapaszkodásra és a minél jobb helyzetből történő újrakezdésre.

Ne hagyja őket magukra!

Pécs, 2020. április 5.

Üdvözlettel:

Dr. Tóth Bertalan,

az MSZP elnöke

Amerikai kutatók megtalálták a Korona-vírus ellenszerét?

Megvan az új típusú koronavírus lehetséges ellenszere – állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában.

Az interjúban Glanville kifejtette, hogy a laboratóriumban olyan semlegesítő antitesteket állítottak elő, amelyek képesek blokkolni a vírust.

 

Egy sor szuperhatékony antitestet fejlesztettünk ki, amely blokkolja a vírus felületén lévő tüskéket, így a vírus elveszíti fertőzőképességét – fogalmazott az immunológus. A „tüskék” azok a korona alakú kinövések, amelyek a vírus felületén helyezkednek el és a szakértők szerint a vírus ezekkel hatol be az egészséges sejtekbe. A nevét is ezekről a korona alakú csápokról kapta.

Glanville doktor azt is elmondta, hogy az ebolajárvány idején szintén antitestekkel sikerült gátat vetni a betegségnek. Álláspontja szerint az antitestkezelés fordította meg az ebola terjedését. „Az ebola korábban halálos ítéletet jelentett, a betegségben szenvedők halálozási aránya 50 százalékos volt. Majd amikor a megfelelő semlegesítő antitestterápia megszületett, a páciensek 94 százaléka meggyógyult” – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy „az ebola veszedelmes válságból kezelhető betegséggé változott”.

Az orvos – akinek egyébként számítógépes mérnöki végzettsége is van – kifejtette: sok esetben az antitestekkel történő kezelés hatékonyabb, mint a vakcina, mert a vakcinának 6-8 hétre van szüksége a védettség kialakításához, míg az antitest félórán belül hatni kezd. Példaként a légúti óriássejtes vírus (RSV) által okozott betegségek vagy a veszettség kezelését hozta fel. Leszögezte: „gyorsabban lehet antitestet kifejleszteni, mint vakcinát”.

Forrás: 24.hu

 

Gulyás Gergely szerint a kormány ezen intézkedései elegendőek lesznek – Ön egyetért vele?

A kormány intézkedései elegendőek lesznek ahhoz, hogy fedezzék a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges költségeket és a lehető leghamarabb újra lehessen indítani a gazdaságot – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magasat nőtt a betegek száma, közelítük az 1.000hez, vannak újabb halottaink is

járvány - Fotó: Újszó

A járvány kezdete óta 34 koronavírusos ember halt meg.

Vasárnapra virradóra meghalt két idős, 80 év feletti beteg, akiknél kimutatták a koronavírus fertőzést is. Az esetleges alapbetegségükről egyelőre nem derült ki semmi, azokat az adatokat még nem töltötték fel a kormányzati honlapra.

 

Az áldozatok száma velük együtt 34-re nőtt, többségében idős betegekről van szó, de meghalt egy 38 éves férfi, akinek alkoholos májkárosodása, és egy 41 éves nő, akinek magas vérnyomása volt.

A beazonosított fertőzöttek száma 55 fővel, 733-ra emelkedett, ezzel továbbra is 10 százalék alatt van a koronavírus növekedési üteme. Az operatít törzs sajtótájékoztatóján szombaton azt mondták, sikerült megakadályozni a járvány berobbanását. A miniszterelnök korábban arról beszélt, szerdán dönthet a kijárási korlátozásokról.

Forrás: HVG

 

A kormány bejelentette: Új, gigantikus különadókat vezetnek be

Kormányinfó keretében tett ma délelőtt a koronavírussal kapcsolatos bejelentéseket Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A kormány a koronavírus-járvány alatt újabb ingatlanokat játszana át fű alatt az egyház kezére?

A kormány a koronavírus-járvány alatt újabb ingatlanokat játszana át fű alatt az egyház kezére

Friss: Orbán Viktor hatalmas ígéretet tett Európának és a magyar népnek!

Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala

Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít

A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök abban a válaszlevélben, melyet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárának írt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Luca Visentini a napokban egy nyílt levélben aggodalmát fejezi ki azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyekkel a magyar kormány enyhítené a koronavírus-járvány miatt várható gazdasági károkat.

Orbán Viktor válaszában azt írta: “ritka megtiszteltetés a magyar miniszterelnök számára, hogy levelet kaphat Öntől. A mostani koronavírus-járvány okozta gazdasági bajok indokolják az Ön különleges gesztusát. Örömmel látom, hogy nyomon követi a magyar kormány és a magyar nép koronavírus legyűrése érdekében folytatott erőfeszítéseit.”
A miniszterelnök bátorítónak nevezte, hogy ilyen nehéz helyzetben is számíthatnak a szakszervezetek figyelmére. Biztosította a főtitkárt, hogy “meggyőződésünk, szándékaink és céljaink most is egybeesnek”.

Orbán Viktor emlékeztette Luca Visentinit arra, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon – talán egyetlenként Európában – sikerült felépíteni egy munkaalapú gazdaságot. “Mint bizonyára Ön is tudja, ezzel térdre kényszerítettük a munkanélküliséget, amely a mi kormányzásunkat megelőző időszakban jóval meghaladta a tíz százalékot. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány, a mostani válságkezelő intézkedései során bátran támaszkodhat a 2009-es válság idején kialakított politikájának tapasztalataira” – folytatta.

A kormányfő megjegyezte, a magyar tapasztalatokat az elmúlt tíz évben is készek voltak megosztani az érdeklődőkkel.
Leszögezte: a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése áll kormánya válságkezelő programjának középpontjában.
“Biztosíthatom Önt, annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít.
Együttérzését, szolidaritását és bátorítását a magyar nép nevében köszönöm!” – zárta az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkárának írt levelét Orbán Viktor.

 

Forrás: MTI

 

Operatív törzs: szombaton hat repülővel érkeznek védőeszközök Magyarországra

védőeszközök az egészségügyben - Fotó: Népszava

Szombaton hat repülőgéppel, köztük a világ legnagyobb teherszállítójával érkeznek Magyarországra védőeszközök – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor hozzátette: a szállítmányok kirakodása, raktárba szállítása folyamatos, Kínából pedig egy további repülőgép, egy An-124-es típusú teherszállító is védőfelszereléseket hoz Magyarországra.

Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs pénteken mintegy 50 kórházba és a rendőrséghez juttatott védőeszközöket, utánpótlásukat folyamatosan szervezik.

 

Forrás: MTI

 

Véleményvezér

Ebből óriási botrány lesz: Újabb drámai és sokkoló videót hozott nyilvánosságra...

A Kásler miniszter által április 1-én aláírt új eljárásrend szerint ezentúl csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos betegeket tesztelik. Az eddigi utasítás megengedte az...

Friss: Orbán Viktor hatalmas ígéretet tett Európának és a magyar népnek!

Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít A magyar munkaalapú gazdaságra, a munkahelyek megvédésében szerzett magyar tapasztalatokra hívta fel a figyelmet Orbán...

Ennél meghatóbbat a héten már nem fog látni – A sztár...

Hatalmas siker volt a Rádió 1 kezdeményezése, amikor Balázsék arra kérték a hallgatóikat: énekeljen mindenki ma reggel kilenckor az ablakból, kertből, hogy ezzel is...

Rendkívüli: Polt Péter kikérte a Fidesz képviselőjének mentelmi jogát – részletek...

Lepcsap a legfőbb ügyész? A Fidesz politikusára? Pár perce jelent meg a HVG-n, hogy hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte Polt Péter...

Rohamosan terjed világszerte a járvány – új, szigorú korlátozásokat vezetnek be

Nemzetközi összesítő írás jelent meg a koronavirus.gov.hu-n Világszerte nőtt az új típusú koronavírus fertőzöttjeinek és halottjainak száma szerdán, több országban a kijárási korlátozások meghosszabbításával, illetve...