Blog – BalraMagyar

Hatalmas kitüntetést kapott az ellenzék politikusa

Öt év után újra, immár második alkalommal választották az Év EP-képviselőjének az MSZP európai politikusát, Ujhelyi Istvánt – az elismerést látványos ünnepség keretében adták át szerda este Brüsszelben.

A rangos elismerést az uniós politikával foglalkozó kéthetilap, a The Parliament Magazine hirdeti meg és adja át minden évben; legutóbb a covid-járvány miatt maradt el egyedül az esemény.

Több kategóriában versenyeznek a politikusok, akiket magánszemélyek, képviselők, érdekvédelmi- és civilszervezetek is jelölhetnek.

A beérkezett többezer jelölésből végül egy független, szakmai zsűri választ ki minden kategóriában négy-négy EP-képviselőt, alapvetően az alapján, hogy kik és hányan jelölték, illetve milyen valós indokok és munka támasztja alá a jelölésüket.

Ujhelyi István idén már harmadik alkalommal került „short-listre”, vagyis döntőbe; 2017-ben egy alkalommal pedig már el is nyerte a rangos elismerést, akkor a „közlekedés” kategóriában választották a legjobbnak.

Az MSZP európai politikusát idén az „infrastruktúra, közlekedés és turizmus” kategóriában találták a legeredményesebb és legsikeresebb európai politikusnak, elsősorban az ingyenes InterRail-bérletprogram megvalósítása és fejlesztése érdekében vitt úttörő munkája, valamint az EP szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként a covid-járvány által leginkább sújtott turisztikai ágazat érdekében végzett munkája elismeréseként.

Ujhelyi István a bejelentést követően úgy fogalmazott: rendkívüli megtiszteltetés számára, hogy immár második alkalommal választották az Év EP-képviselőjének, különösen úgy, hogy nem csak a turizmust érintő, de az egészségügyi kategóriában is számos jelölést kapott, például az Európai Orvosok Állandó Bizottságától.

„Már az is sokat jelentett a számomra, hogy harmadik alkalommal jutottam a döntő négyes tagjai közé; bevallom nem gondoltam, hogy ismét nekem ítélik oda ezt a rangos díjat, a duplázás ugyanis meglehetősen ritka.

Büszke vagyok arra, hogy számos civil- és szakmai szervezet, valamint európai állampolgár jelölése kellett ehhez az elismeréshez, amelyek a legfontosabb visszaigazolásai a brüsszeli munkám eredményességének.

Ezzel egyértelműen elismerték Brüsszelben, hogy a magyar emberek képviseletében számos úttörő programot, így például az Európai Egészségügyi Uniót, az ingyenes InterRail-bérletprogramot, vagy épp a turisztikai szakmai szervezetek együttműködését megerősítő, az ágazatnak végre érdemi, európai figyelmet hozó kezdeményezéseket sikerült az asztalra tennem” – fogalmazott Ujhelyi István.

Gréczy Zsolt olyat alázott a “Gyurcsányozó” fideszesekre, hogy vigyázba vágták magukat

Közleményt adott ki tegnap a Fidesz, hogy ha Gyurcsány Ferencen múlna, már se benzin, se árstop, se gáz, se áram, se rezsicsökkentés nem lenne, és már belerángatták volna Magyarországot a háborúba.

Akkor tisztázzuk: a Gyurcsány-kormány idején nem volt benzinkorlátozás, mindenki annyit tankolt, amennyit akart. És a mostaninál sokkal olcsóbban.

Volt áram, és gáz elegendő, utóbbiból még adtunk is a megszoruló szomszéd országoknak.
A Gyurcsány-kormány idején nem volt a közértekben áruhiány.

Igaz, nem is került 600 forintba egy kiló kenyér, hogy a többit ne is említsem. A Gyurcsány-kormány idején erősebb volt a forint, kisebb volt a költségvetés hiánya és az államadósság.

És ki rángatta bele Magyarországot a háborúba? Amikor Gyurcsány Ferenc tárgyalt Putyinnal, akkor visszakaptuk a sárospataki könyvtárat, és az orosz vezető térdet hajtott az 56-os öröklángnál a Kossuth téren.

Amikor Orbán Viktor tárgyalt Putyinnal, rá pár napra kitört a háború.

Utóirat: Márciusban, a választás előtt a Fidesz közleményt adott ki arról, hogy azért kell győzniük, hogy soha többé ne kelljen gyurcsányozni.

Karácsonyék is brutális megszorításokat vezetnek be

A jelenlegi bonyolult, huszonhét-féle parkolási zóna helyett átlátható, világos, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat és megemeli a parkolási díjakat is – döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés többsége.

A közgyűlés huszonkét igen szavazattal és hét nemmel új parkolási rendeletet alkotott, e szerint a főváros területén négy zónát határoznak meg:

  • az A jelű zónában 600 forintba kerül majd óránként a parkolás, és 8 és 22 óra között kell a díjat fizetni;
  • a B jelűben 450 forint az óradíj 8 és 20 óra között;
  • a C zónában 300 forint 8–18 óra között;
  • a D zónában pedig 200 forint 8–18 óra között.

Az A, B, C zónákban legfeljebb három órát lehet parkolni, a D zónában ez nincs korlátozva. A zónákra felosztott Budapestről térkép is készült, amelyet erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

A jelenlegi parkolási díjak 175 és 525 forint között mozognak. Az új szabályozás szeptember első hétfőjén, azaz 5-én lép hatályba.

Az új parkolási rendszer részeként egységes információs táblák is megjelennek az utcákon, melyek egyértelművé teszik az egyes parkolási zónák jellemzőit.

Emellett körülbelül 10 százalékkal nő a parkolási díjas zónák területe. A közgyűlés többsége nem támogatta a Fidesz–KDNP-frakció módosító javaslatát, hogy 8 óra helyett fél 9-től legyen fizetős a parkolás a fővárosban.

A frakció azért nyújtotta be a javaslatot, mert állítása szerint ez a gyakorlat két kerületben is jól működött 2010 óta.

Rendkívüli: Koronavírusos az ismert ellenzéki politikus

Ferencváros polgármestere a Facebookon egyszerűen, de hatásosan jelentette be a rossz hírt.

Ilyen ótvar Gyurcsányozást még tuti nem látott

Gyurcsány Ferenc - Fotó: Gy. F. Facebook oldala

A Népszava egy szakmai forrásra hivatkozva azt írta kedden, hogy legalább 500–700-ra becsülhető azoknak a hazai kutaknak a száma, ahol a hét néhány napján nem kapható benzin, gázolaj vagy egyik sem.

Az olajipari cégeknek ugyanis nem éri meg hatósági áron adni az üzemanyagot, ezért inkább nem töltik fel időben a kútjaikat.

A 24.hu szemléjében jelzi: A Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kormány folytatja a benzinárstop kivezetését, hiszen a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák, mesterséges üzemanyaghiányról van szó azért, hogy minél kevesebben tankoljanak kedvezményes áron.

Nem maradt adós a reakcióval a Fidesz, amelynek közleménye szerint

„ha Gyurcsányékon múlna, már se benzin, se árstop, se gáz, se áram, se rezsicsökkentés nem lenne, és már belerángatták volna Magyarországot a háborúba”.

Egyúttal hozzátették, hogy a baloldal nem szavazta meg a benzinárstopot, amelynek köszönhetően „a magyarok tudnak tankolni, ráadásul Európa legalacsonyabb árán jutnak üzemanyaghoz”.

Hadházy berágott – Páros talppal ugrott neki az ellenzéki politikusnak

Hadházy Ákos - Fotó: MNO

Kérdés persze, hogy mire elég ha az ellenzékiek egymást ütik.

Ma mindenki Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető mondatain hahotázik

Kocsis Máté - Fotó: Népszava

Ez egy Stand Up est akart lenni Matykó fiam?

A nagytudású KDNP-s megfejtette mi a baj az Unióval – figyelem biztonsági öv kell ehhez a megfejtéshez

Az ország és Európa védelméről is szó volt a napirend előtti felszólalások között, az Országgyűlés keddi ülésén.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a háborúkról, a terrorizmusról és a migrációról szólva, közölte:

az Európai Uniónak azokra megfelelő válaszokat kell találnia, védelmi mechanizmusokat kell kiépítenie. Magyarország példát mutatott, hogyan védhető meg a külső határ – emlékeztetett.

Az európai civilizáció jól látható gondokkal küzd – folytatta, hozzátéve:

az unió fő baját a spiritualitás hiányában látja. Abban, hogy az unió vezetői elvesztették keresztény hitüket és az önfeladás útját járják.

Rámutatott: a migráció ismét erősödő tendenciát mutat, az orosz-ukrán háború gazdasági következményei már a világ jelentős részén érezhetők, Afrikában éhínség alakulhat ki.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt felelte: folyamatosan nő az országba érkező migránsok, valamint az elfogott embercsempészek száma. Míg 2020-ban 46 ezer illegális migráns próbált átlépni a déli határon, tavaly már 122 ezer. Idén pedig időarányosan még tovább emelkedett a számuk.

Úgy összegzett: minden számban bő két és félszeres emelkedés várható évről évre.

Szólt a kerítésrongálásról is, és arról, hogy számos alkalommal támadtak rendőrökre a migránsok és az embercsempészek, akik mind agresszívebben lépnek fel.

Az egyre növekvő feladatok miatt ezért egyre nagyobb létszámmal kell számolni, hiszen a rendőröknek a keleti határnál is helyt kell állniuk. Ezért jön létre egy önálló, a határ védelmére szolgáló erő a rendőrség keretein belül.

Az idő sürget, hiszen a legszegényebb országokat is sújtja az élelmiszer-árrobbanás és -hiány. Ezért az egységnek már őszre fel kell állnia – hangsúlyozta.

Gyász az RTL-nél – tragédia történt a forgatás alatt

Részvétünk a csatornának és a hozzátartozóknak is.

A legfrissebb hírek