Hátborzongatóan gyönyörű – így énekelte a nemzeti himnuszt Lady Gaga Joe Biden beiktatásán

Azt gondolom kevés felemelő pillanat van, amit nem csak az adott nemzet, hanem az egész világ átérezhet.

Ilyen volt az, amikor a világsztár Lady Gaga elénekelte az Egyesült Államok “Csillagos sávos zászlaját”.

A világsztár egy arany színű mikrofonban énekelte el a nemzeti indulót az USA 59. elnökének beiktatásán.

Hagyomány az Egyesült Államokban, hogy a nemzeti himnuszt mindig egy híres hazai sztár énekli el. Ez idén sem történt máshogy.

A hagyományoktól egy eltérés volt. A bekitatáson rendszerint részt vesznek az Egyesült Államok korábbi elnökei, Donald Trump azonban nem jelent meg a mai eseményen.

Tovább dagad a botrány – Már Müller Cecília is megszólalt, mindent tagad

Egy orvos szerint naponta dobálják ki a kibontás miatt lejárt szavatosságú oltóanyagot.

Az Átlátszónak azt nyilatkozta egy névtelenséget kérő orvos, hogy a megbontott vakcinákat kidobják.

Állítása szerint szerették volna, ha az osztályukon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltathatnánk ezekkel a maradék vakcinákkal, de egyikre sem volt mód.

Az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól, még akkor sem, ha „ez több adag oltóanyag kidobását jelenti”.

Müller Cecília szerint viszont nem tud ilyen esetekről. Szerdai sajtótájékoztatóján elmondta:

„Már a kérdéstől is megdöbbenek, hiszen tudjuk, hogy a vakcina manapság aranyat ér. Ilyen biztosan nem fordulhat elő.

Az oltópontok és az ott szolgálatot teljesítő orvosok és mindenki, aki teszi a dolgát, pontosan jól tudja, hogy mi a feladata.

Mindenki, aki előjegyzést kap, időre érkezik, pontosan azért, hogy kiszámítható legyen a vakcinamennyiség, amit arra a napra a mélyhűtőből elővesznek, és ami még 2-8 fokon tárolva 5 napig oltható.

Az összes vakcinát el kell oltani, amit arra a napra szánnak, ezt nagyon ügyesen megszervezik az oltópontok” – idézte a 444 a tiszti főorvost.

(via 444)

Óriási! Ezen röhög az internet: Greta Thunberg hatalmasat szúrt oda Trumpnak

Donald Trump - Fotó: independent.co.uk

A svéd klímaaktivista lány és az elnök között több csörte is volt már. Most azonban Donald Trump mai leköszönése alkalmával Greta frappáns üzenetet küldött a leköszönő pukkancs Donald Trumpnak.

Donald Trump kezdte a kettejük közötti csatát amikor még a népszerűsége és a hatalma teljében lévő amerikai elnök gúnyolódni kezdett a tizenéves aktivistával:

Greta az ENSZ csúcson tartott, érzelmes beszédén. Az aktivista beszédében könnyeivel küszködve ítélte el a világ vezetőit azért, mert szerinte azok elárulták a fiatalokat azzal, hogy nem tettek eleget a globális klímakatasztrófa ellen.

Trump minderre úgy reagált, természetesen gúnyosan: “Egy nagyon boldog kislánynak tűnik, aki optimistán tekint előre egy fényes és csodálatos jövőre. Olyan jó ezt látni!”

Greta most ugyanezt üzente a távozó elnöknek:

„Egy nagyon boldog öregembernek tűnik, aki optimistán tekint előre egy fényes és csodálatos jövőre. Olyan jó ezt látni!”

No Title

He seems like a very happy old man looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see! pic.twitter.com/G8gObLhsz9

Újra van remény! – Hiller István világos mondatokkal üzent a tüntető diákoknak

A többi egyetem elleni támadás mellett látlelete a magyar felsőoktatás ideológiai lepusztításának az SZFE ügye, amit egy új kormány részeként jövőre visszafordítana az MSZP

– hangsúlyozta dr. Hiller István, a párt országgyűlési képviselője, oktatási szakpolitikusa kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„A jelenlegi intézmény nem biztosítja az autonómiát, nem biztosítja a művészet és az oktatás szabadságát” – emlékeztetett Hiller.

Jelezte, jövőre, egy sikeres kormányváltás után a tudományegyetemek mellett az új, köztársaságpárti kormány az SZFE autonómiáját is visszaadja.

Készen állunk arra, hogy létrehozzuk és megalapítsuk a színház- és filmművészeti szakma érdekében és számára a szabad, autonóm, új, modern, államilag fenntartott egyetemet.

Azt üzenjük, hogy tartsanak össze, maradjanak együtt, őrizzék és fejlesszék a tudásukat, hiszen bátor és igazságos harcot vívnak, noha tanulni jöttek – emelte ki a volt oktatási miniszter.

„Garantáljuk, hogy szabad lesz az új egyetem, a politika nem fog beleszólni abba, amit rendezők, színészek, oktatók sokkal jobban tudnak” – ígérte.

Hozzátette, addig is folyjon a tanítás a volt tanárokból és diákokból alakult freeSZFE műhelyben, hiszen a majdani új egyetem minden elvégzett oktatást be fog számítani a fiatalok eredményébe.

Hiller István figyelmeztetett, a kormány fideszes alapítványoknak igyekszik átjátszani az egyetemeket, amely folyamat eredményeként megszűnhet a vidéki állami felsőoktatás, ezért sürgősen meg kell akadályozni, hogy az állam kivonuljon a magyar felsőoktatásból.

„A Covinusnál azt mondták, hogy ez lesz a teszt. A szakma véleménye szerint legalább három tanévnek kell eltelnie egy felsőoktatási intézményben ahhoz, hogy tényleges tapasztalatokkal bírjunk. Messze nincs még három év, mi ez a nagy sürgősség? Mi ez a nagy siedelem?” – tette fel a kérdést.

„Minket az érdekel, hogy hogyan lehet a magyar felsőoktatás színvonalát emelni, és a szabadságot biztosítani. A jó egyetemhez 3 dolog kell: tehetséges hallgatók, felkészült, és nagyszerű oktatók, és autonómia, szabadság” – húzta alá.

A szocialista politikus szerint mindez most sérül. „Attól szabad egy egyetem, hogy a politika nem dumál bele!

Hogy a fizikus professzor jobban tudja a fizikát, mint a minisztériumi főosztályvezető. (…) Egy egyetem legfontosabb célja az kell, hogy legyen, hogy a következő nemzedéknek átadja a tudást” – foglalta össze az MSZP oktatási szakpolitikusa.

Szél Bernadett szerint “titkosszolgálati módszerekkel” gyakorolhatnak nyomást a magyar orvosokra

Budapest, 2016. március 9. Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót tart az Országházban 2016. március 9-én. A kormány az egész ország területére kihirdette a migrációs válsághelyzetet. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ez már elmebaj – röviden ez volt egy orvos ismerősöm véleménye arról, hogy a kormány titkosszolgálati módszerekkel akarja leszerelni a hálapénzt elfogadó orvosokat.

A hírek szerint a belső elhárításként működő Nemzeti Védelmi Szolgálat 50 fős különítménye szállna rá márciustól az orvosokra.

Nem mástól jött az ötlet, mint Pintér Sándortól, aki, mint tudjuk, újabban az egészségügyhöz is ért, épkézláb egészségügyi miniszter hiányában ugyanis a belügyminisztert bízta meg a miniszterelnök az egészségügyi rendszer átalakításával.

És ahogy a felzárkóztatásra az iskolarendőrségben, a foglalkoztatásra a tömeges közmunkaprogramban, a járványra pedig a rendvédelmisekkel telepakolt Operatív Törzsben látta a megoldást, most az egészségügyben is megtalálta a jól bevált rendészeti módszert.

Persze lehetett volna például máshogy intézni az egész egészségügyi átalakítást, szakmai és társadalmi egyeztetéssel, politikai vitával, hatástanulmányok készítésével, de ezt az ún. demokratikus és jogállami módszert már hírből sem ismeri a kormány.

Lett helyette teljes titokban előkészített, senkivel sem egyeztetett és a parlamenten egy nap alatt keresztülnyomott törvény, ráadásul a járvány kellős közepén, amikor az egész orvostársadalom az életmentéssel volt elfoglalva.

Volt 10 évük rá, de nekik egy világjárvány közepén kellett alapjaiban felforgatni az egészségügyet és kész helyzet elé állítani az orvosokat. És most azt gondolják, majd a titkosszolgálatok elvégzik a piszkos munkát.

Hát nem, nem így kell ezt csinálni, nagyon nem. Ez azon túl, hogy a szolgálatokkal való visszaélés, az egészségügyi dolgozók mélységes megvetése.

A hálapénz rendszere bőven megérett a pusztulásra, mert egy erkölcstelen, orvost és beteget is egyaránt megalázó és kiszolgáltatottá tevő rendszer volt, de szabálykövetést nem titkosszolgálati módszerekkel kell elérni, hanem a társadalommal való valódi párbeszéddel, és az érintettekkel való bizalmon alapuló együttműködéssel.

Szégyelljék magukat, egytől egyig!

Dobrev Klára kőkeményen helyre tette Orbánékat – Ön szerint igaza van?

A Demokratikus Koalíció politikusa arról beszélt, hogy miért bízik jobban az Európai Gyógyszerügynökségben, mint Orbánban.

“Azt mondja a kormány, hogy bízzunk a politikától független szakemberekben.

A szakemberek tudásában megbízunk, de hogy bízhatnánk meg abban, hogy a politikától függetlenek lennének?

Emlékeztek a Földrajzinév-bizottság esetére? Amikor a budapesti repülőtér átnevezését szakmai alapon vitatta?

Jól emlékeztek: Orbán félresöpörte az állami szerv 20:1 arányban meghozott álláspontját, majd kirúgott mindenkit, aki az övétől eltérő szakmai álláspontot merészelt képviselni.

Orbán már 2011-ben világosan megüzente a szakembereknek, hogy a szakmai véleményeket megtorolja.

Az állami szerveknél dolgozó szakemberek okkal tartanak Orbán bosszújától

Ezért bízom jobban az Európai Gyógyszerügynökség félelemtől mentes, kizárólag szakmai alapon hozott döntéseiben.

A demokrácia növeli, míg az önkény tönkreteszi az állami szervek iránti bizalmat.”

Hatalmas botrány robbant: Kiderült, hogy Orbánék meghamisították az adatokat

Pénz - Fotó: Napi.hu

A KSH ismét bebizonyította, hogy nem több egy fideszes hivatalnál, amelynek az a feladata, hogy a kormány ízlése szerint kozmetikázza az adatokat -derül ki az MSZP tényfeltáró anyagából.

A párt szerint a GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint ugyanis 2019-ben a KSH által bemondott bruttó 367 800 forinttal szemben a valóságban bruttó 295 ezer forint volt az átlagkereset.

A jelentős, közel 73 ezer forintos eltérés oka pedig az, hogy a KSH az átlagfizetés megállapításánál nem, de a foglalkoztatási adatok szépítésénél már számol az alacsony bérért dolgozókkal, a kevesebb mint 5 főt foglalkoztató cégek alkalmazottaival, a részmunkaidőben dolgozókkal és az alkalmi munkát vállalókkal.

Így működik a fideszes bűvészkedés a számokkal

A magyar átlagbérre vonatkozó adatok is csak az Orbán-kormány propagandájának hazugságai. A dolgozók többsége ugyanis nem találja a bankszámláján azokat az összegeket, amelyekről a fideszes reklámokban harsognak évről évre.

Az MSZP szerint azonban a tisztességes fizetés, és a biztos megélhetés mindenkinek jár. Ehhez pedig szükségesnek látjuk a szakszervezetek és a munkaadók szervezetei közötti ágazati szintű bérmegállapodások megkötését és a kollektív megállapodások rendszerének kiterjesztését az ágazatok többségére.

Továbbá elengedhetetlennek tartjuk, hogy a magyar minimálbér összege legyen a legmagasabb a visegrádi országok körében, és fokozatosan közeledjen a fejlett országokban alkalmazott minimálbér szintjéhez.

“Gusztustalan és undorító” – Így kommentálták Gyurcsányék Orbán legújabb szemét húzását

A Demokratikus Koalíció szerint gusztustalan, hogy felháborító indokkal támadta meg a Fővárosi Kormányhivatal a Meseország Mindenkié című könyv kiadóját

Budapest Főváros Kormányhivatala szerint “tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot” folytat a Meseország Mindenkié című könyv kiadásakor a könyv kiadását támogató Labrisz Egyesület.

A könyvet ugyanis szerintük mesekönyvként értékesítik, de az nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító és elképesztő a Kormányhivatal eljárása.

Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak találjuk, hogy a Kormányhivatal, szolgaian behódolva a kirekesztő kormánynak így foglal állást az ügyben.

Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon a kormánypárt és az azt kiszolgáló hivatalok egy mesekönyvet tartanak félelmetesnek, vagy kockázatosnak.

Itt az újabb brutális áremelés – a DK megkongatta a vészharangot

kisnyugdíjas - Fotó: ATV

A Demokratikus Koalíció szerint mindez rekord az újkori magyar demokráciában. Ezt a rekordot azonban sajnos fekete betűkkel fogják belevésni a nagykönyvbe.

A párt közleménye szerint nem elég a több százezer új munkanélküli, nem elég, hogy tavaly az élelmiszerek ára több, mint 7 százalékkal nőtt, nem elég a gyenge forint, mától a dízel üzemanyag ára megint elérte a 400 forintot.

A DK szerint ez növeli a szállítás árát, vagyis megint drágulni fog a mindennapi élet: a kenyér, a hús, a tejtermék, a zöldség és a gyümölcs.

Immár ezt a 400 forintos összeget fogják elpöfögni a parkolóhely hiányában körbe-körbe járatott autók is – teszik hozzá.

“A 400 forintos üzemanyagár – a hiány és az államadósság mellett – az egyik szomorú rekordja Orbán Viktor “kormányzásának” – fogalmaznak.

Újra lecsapott a hatalom – 27 nap múlva vége?

Szomorú napra ébredtünk. Nagyon úgy néz ki, hogy a hatalom megint ajas húzásra szánta el magát abban a bohózatban amit immáron lassan egy évtizede játszik a leghallgatottabb ellenzéki rádióval.

Felfüggesztette a klubrádiós frekvencia pályáztatását a Médiatanács, miközben 27 nap múlva lejár a „zebrás rádió” jogosultsága az FM 92,9-en – írja a Media1.

A Media1 információi szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) mai, keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását.

Az NMHH Médiatanács amiatt szünetelteti a pályázati eljárást, mivel fellebbezés érkezett a Médiatanács döntése ellen, a grémium vélt jogsértéseire hivatkozva, ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását.

A pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A legfrissebb hírek