Szabó Tímea: Megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása az Orbán-kormányból

Megúszhatatlan Varga Judit és Rogán Antal azonnali távozása az Orbán-kormányból

Durva napunk lesz – Figyelmeztetést adott ki az OMSZ hat megyére csütörtökre

Szentegyháza, 2019. január 11. Behavazott úton haladnak személyautók a Hargitán az erdélyi Szentegyháza közelében 2019. január 11-én. MTI/Veres Nándor

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ hat megyére csütörtökre

Hatalmas baj van! Elkapta a halálos kórt az ellenzéki vezető!

Senki nem mondta, hogy könnyű lesz. Hogy nem lesznek váratlan nehézségek és kiszámíthatatlan problémák.

Ellenzéki vezető: “sokan fogják a Fidesz vezetői közül börtönben végezni”

Azért nem kért helyet a Párbeszéd listáján, mert egy könnyen megnyerhető körzetben, Budapest 4. számú választókerületében indul

– mondta Tordai Bence országgyűlési képviselő a 168-nak adott interjújában, amelyet a hvg.hu szemlézett.

Ha valaki egy szinte biztos győztesnek számító körzetet nem tud megnyerni, akkor ott valami probléma van, és valószínűleg listáról sem érdemes bevinni az Országgyűlésbe.

Az eldőlt, hogy a szavazólapon a listánál az előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje fog szerepelni – mondta Tordai, hozzátéve, nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a listán.

A Párbeszéd támogatta volna, hogy Márki-Zay Péternek legyen saját frakciója, más vezetők viszont megvétózták azt. Végül Márki-Zay lemondott az elképzelésről, amivel Tordai szerint államférfihoz méltóan viselkedett.

Ő úgy látja, Márki-Zay Péter saját frakció nélkül is rendelkezik politikai hátországgal, ráadásul miután a civil világból érkezett, nem tenne jót a kampány dinamikájának, ha most pártépítésen „szorgoskodna.”

Szerinte ha a Fidesz összeomlik, lesz tér a jobboldalon, az üres térfelet akár két-három párt töltheti majd be.

Arra a kérdésre, hogy mi kellene a Fidesz összeomlásához, a politikus azt mondta, egy Fidesz-vereség, aztán a bűnüldöző szervek és a független igazságszolgáltatás működése. Úgy gondolja, hogy egy nem Pintér Sándor alatt működő rendőrséggel és a Fidesztől független adóhatósággal is nagyon messzire lehet jutni, amihez egy feles többségű győzelem is elég.

Tordai szerint sokan azért húznak a Fideszhez, mert az a regnáló hatalom. A hatalomból való kikerülésük után egyből megcsappan a támogatóik száma, sokan fogják a vezetők közül börtönben végezni, és néhány év alatt a Fidesz egy közepes méretű párttá zsugorodhat össze, ami nagyon jót fog tenni nekik és az országnak is – fogalmazott a politikus.

Tordai szerint az ellenzék még időben van, a munka nem állt le az előválasztás után sem. A nulláról kellett felépíteni a kampánygépezetet, egy külsős miniszterelnök-jelölt számára.

via Hírklikk

Zenésztársukért imádkoznak – súlyos állapotban van a közismert magyar zenész

Zenésztársukért aggódnak a Magna cum Laude tagjai, gyűjtést is szerveznek a súlyos állapotban, koronavírussal kórházban fekvő zenész kezelésére, felesége felhívása alapján -számol be a szomorú esemélyről a Budapestkörnyéke.hu.

A lap szerint életveszélyben van Magda Lajos a Magna cum Laude zenésze.

Felhívással jelentkezett közösségi oldalán a Magna Cum Laude. A zenészek barátjuk, kollégájuk történetét megosztva kérik az embereket, hogy aki teheti, támogassa Magda Lajost és párját, a zenész ugyanis jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Segítséget kér Mező Misi

„Talán néhányan a régi rajongók közül emlékezhettek rá. Magda Lala, Barátunk, Zenésztársunk, Testvérünk.

Mi csak így nevezzük őt. Több alkalommal segítette zenekarunkat a koncertjeinken, tette még különlegesebbé Magnatofon című dalunkat felejthetetlen billentyűjátékával. Most rajtunk a sor!

Nekünk kell segítenünk rajta….Imádkozzunk együtt Laláért, hogy mihamarabb lássuk magunk között!” – írja Facebook oldalán a Magna Cum Laude.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Feleségével együtt kapták el a koronavírust

Magda Lajos feleségének bejegyzéséből kiderült, hogy a zenésznek kétoldali tüdőgyulladással és tüdőembóliával kerültek két hete kórházba. Felesége, Natália is elkapta a koronavírust, őt is kórházban ápolták, de azóta hazaengedték.

Műtüdőn van

A zenészt azonban azonnal az intenzívre vitték.  Ekkor tüdejének 80 százaléka már gyulladásban volt. Két nap múlva lélegeztetőgépre tették, ám a következő napokban tovább romlott az állapota, végül a műtüdős kezelés mellett döntöttek az orvosok.

A teljes tüdejét érinti a gyulladás

Párja elmondása szerint Magda Lajos tüdejének jelenleg 100 százaléka érintett a gyulladásban, nem maradt rajta ép felület. „Még mindig nagyon súlyos, életveszélyes állapotban van, mélyaltatásban, lélegeztetőgépen és műtüdős kezelésen tartják” – írja Natália Facebook oldalán.

Hosszú lesz a felépülés

„Amit tudhatunk, hogy a folyamat hosszú és időigényes. A további gyógyulásához, műtéthez, kezeléseihez, rehabilitációjához, amire számítunk és amire nem, minden máshoz, amit most az élet elénk állít, szeretnék gyűjtést szervezni”.

Anyagi segítséget kér a felesége

Majd így folytatja a bejegyzést Lala felesége: „A helyzet érzelmi részéről nem is szeretnék beszélni… bármit is írnék, nem fejezné ki azt, amit érzek. A család teljes összefogásban és támogatásban ott áll mellettünk. Amíg tudok, anyagilag is kitartok, de a tartalékaink végesek. Szerintem értitek a helyzetet…”

via: Budapest környéke

Szél Bernadett nagyon megküldte Orbánékat a gyávaságuk miatt

Orbán marad a komfortzónájában, nem vitázik Márki-Zay Péter-rel. Jó neki a propaganda biztosította “safe place”.

De azért nézzünk kicsit nyugatra: ugye azt mondták Orbánék, Magyarországon nagyobb a sajtószabadság, mint Németországban, a közmédia meg kormánypártibb, mint itthon.

Én végigkísértem a német választási kampányt szeptemberben: a német közmédia több körös vitát szervezett a három kancellárjelöltnek, és kőkemény szakpolitikai kérdésekre kellett válaszolniuk.

De nemcsak több körös vita volt: “Világos beszéd” címmel olyan választási műsort is indítottak, ahol a kancellárjelölteknek választók ezernyi kérdésére kellett válaszolnia a nyugdíjtól kezdve a béreken át a kistermelők helyzetéig.

Nem volt mellébeszélés: a választók reagálhattak, mennyire elégedettek a válasszal.

A demokrácia valahol itt kezdődik.

Megint Gyurcsány-Orbán vita lesz?

Accompanied by moderators, Gergo Suveges (Second/L) and Balazs Rabai (Second/R), Hungarian Prime Minister Ferenc Gyurcsany (L) of Hungarian Socialist Party and former Prime Minister, party leader of FIDESZ Civic Alliance Viktor Orban (R) are pictured in the studio of the state television network 'Magyar Televizio', 05 April 2006 prior to the elections debate. Ferenc Gyurcsany, the millionaire, blog-writing premier hailed as the saviour of a once rudderless Socialist party, is looking to lead his invigorated leftists to victory in general elections on April 9 and 23. AFP PHOTO ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK

Nem csak mi értelmeztük így, de Vágó István a DK elnükségi tagja is.

Elmésnek gondolták magukat a fiúk amikor ismét gyáván elszaladtak a vita elől. Történt ugyanis hogy Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nyilvános vitára hívta Orbán Viktort a Fidesz elnökét.

Ugyan Orbán nem mert válaszolni a felkérésre de a Fidesz kommunikációs igazgatója válaszolt, méghozzá igen bátor módon:

Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.

Elmésnek és viccesnek hitte magát Hollik, azonban ezt megint csak annyira sikerültátgondolnia mint mikor azt mondta: Nem nyerheti meg Márki-Zay az előválasztást mert ő nem Gyurcsány embere.

Nos a fordított politikai Cassandra ismét jól sikerült mondatot mondott el. Ugyanis a szavai jelen esetben azt jelentik, hogy akkor Gyurcsány-Orbán vita lesz, nemde?

Nos ezt nem csak mi értelmeztük így. Vágó István közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Ha jól értem, Hollik bejelentette, hogy megint lesz Gyurcsány-Orbán vita…

Nos, bárhogy is legyen, mi várjuk! Ugyanis az ellenzék akkor sem jár rosszul, ha Gyurcsány Ferenccel akarnak vitatkozni 🙂

A Fidesz végre valami új dologgal állt elő – olyan politikai innováció ez amitől összeomlik az ellenzék

Nem csalás, nem ámítás a Fidesz megtalálta az ellenzék semlegesítésének eszközét. Már most látom hogy MZP és csapata otthon zokog a friss fegyver láttán. A helyzet súlyos, nem segíthet más csak a piócás ember.

Eleve kezdjük ott, hogy Márki-Zay olyan ötlettel állt elő amire a Fidesz gépezete egész egyszerűen még csak válaszolni is nehezen mert, ugyanis olyan formabontó dolgot szeretne az ellenzék, mint vitázni a miniszterelnökkel, méghozzá nyílt TV vitában.

A teljes Fidesz gépezet összerezzent és azonnal elkezdték a munkát, aminek a gyümölcsét Hollik István kommunikációs igazgató – tudjuk, aki szerint nem MZP fog nyerni az előválasztáson, mert Ő nem Gyurcsány embere – sietve be is jelentett:

Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására:

Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.

Nos így! Olyan újszerű megközelítése ez annak, hogy miért nem mer vitázni Orbán az ellenzékkel, amelyre bizonyosan megéri alkalmazni azt a sok kommikációs szakembert aki a NER környékén van.

Mi innen gratulálunk a bátor jobboldalnak! Megint megmutatták, hogy érdemes rájuk bízni az országot, mert bátrak és tettre készek. Olyan emberek akik nem csak tudják, de képesek is megvédeni “eredményeiket”

Ez szényen! – A DK olyan adatot ásott elő ami után Orbán neve egyet jelent a megvetéssel

A KSH statisztikáiból derült ki, hogy mint minden más, a temetkezések is jelentősen megdrágultak, csak az elmúlt egy évben 12%-kal drágult a temetkezés, éppen a járvány és a világrekorder magyar halálozás idején.

Míg 2020-ban 189 ezer forintot kellett fizetni a legegyszerűbb temetés elengedhetetlen tételeiért, addig tavaly év végén ugyanezért már 212 ezer forintot.

Ebből a 212 ezer forintból közel 50 ezer forint csak az áfa. Ha a járványban elhunytak családjai mind a legolcsóbb temetést választották, az állam akkor is közel kétmilliárd forintot keresett a gyászoló családokon.

A DK felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány nyerészkedik a világrekorder halálozáson azzal, hogy meghagyta a temetkezések 27%-os áfáját.

A DK szerint ez világos üzenet a Fidesztől az országnak: ahogy ma üzlet az egészség, úgy üzlet a halál is, méghozzá magának a Magyar Államnak.

Éppen ezt a gonosz, kapzsi és szívtelen kormányzati logikát kell leváltanunk április 3-án az országgyűlési választáson!

Újabb kellemetlen pillanat Orbánéknak: Be kellett mondani a tévében az igazságot

A kevés ritka alkalmak egyike: kénytelen volt igazat mondani a TV2, mert eleget kellett tenniük a bíróság jogerős ítéletének. – írja közösségi oldalán Czeglédy Csaba, az az ellenzéki ügyvéd, akit a hatalom minden eszközzel megpróbált elhallgattatni.

A politikus szerint ennek csak részben tett eleget a csatorna.

Szerinte: “szándékosan még így sem tettek eleget, mert a hírműsor legvégén és a bíróság által meghatározott felirat nélkül közölték a helyreigazítást”

Így szólt az ítélet: “a 18 órakor kezdődő Tények című műsorban a belpolitikai hírblokk legelején, a sérelmezett közléssel azonos módon, tehát szóbeli közléssel, vágóképek nélkül, az alábbi szöveg olvasható méretű feliratozásával:

„Czeglédy Csabáról valótlanságot állítottunk”, a feliratnak a helyreigazítás beolvasása ideje alatt végig történő megjelenítésével”

Semmi gond, hétfőn megindítom ellenük a végrehajtási eljárást, így aztán még egyszer kénytelenek lesznek beolvasni a helyreigazítást -zárja sorait az ügyvéd.

A legfrissebb hírek