Totális pánik a Fideszben – Olyan számokat kapott Orbán, amiből már nem állnak fel

Kijöttek a Medián legfrissebb számai, amelyek nem kecsegtetnek túl sok jóval a kormánypártok számára. A Fidesznek gyakorlatilag megsemmisítő mértékű vereséggel kell szembe néznie.

A Medián legfrissebb felmérése szerint Budapesten a Fidesz önkormányzati listája csupán 29%-on áll. Ez pedig egyet jelent a párt eljelentéktelenedésével a fővárosban.

A tradicionálisan is baloldali fővárosban szinte soha nem állt még ennyire gyengén a Fidesz. Ez oly mértékű veszteség az Orbán-pártnak amely nem csak borítékolja a Fővárosi végeredményt, de országosan Budapest nélkül lehetetlen nyerni.

A legfrissebb mérést egyébként Magyar Péter így kommentálta:

“Totális pánik van a Fideszben, úgy égetik a hazug, aljas propagandára a milliárdokat, mintha nem lenne holnap. Voltam már minden: nőverő, pszichopata, dollárbaloldali, Gyurcsány-báb, amerikai báb, az Európai Bizottság elnökének a bábja, Soros György bábja, focistafeleség, PszichoPeti, háborúpárti, áruló, a Jobbik embere.

Most már azt terjesztik a rogáni propaganda segédcsapatai, hogy meleg vagyok és drogokon élek. És még van hátra 11 nap a választásokig…”

Friss információk szerint veszélyben van Karácsony Gergely győzelme

Az ATV csoporthoz köthető Nap Híre írta meg, hogy a feje tetejére állhat a budapesti főpolgármesterválasztás erőviszonyai egy újonnan megjelent információ fényében.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója talányosan fogalmazott a főpolgármester-választás jelöltjeiről és nyitva hagyta a lehetőséget arra, hogy Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépése esetén Vitézy Dávidot támogassa a Fidesz.

Orbán Balázs egy interjúkérdésre, miszerint minden ma ismert jelölt ott lesz-e június 9-én az indulók között, azt felelte, hogy Budapesten egyértelműen hallható „a változásra vonatkozó igény”, azonban a Heteknek május 23-án adott podcast interjúban nem mondta ki Szentkirályi Alexandra nevét – írja az atv.hu.

Szerintem a választópolgárok fognak tudni választani. Én arra bátorítom őket, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit válasszák minden alkalommal

– fogalmazott Orbán Balázs. A Mandiner azt írta, ezzel a válasszal a politikai igazgató nyitva hagyta a lehetőséget arra, hogy Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépése esetén Vitézy Dávidot támogassa a Fidesz.

Egy közvélemény-kutató most éppen azt méri, hogy milyen hatása lenne Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid esetleges visszalépésének a főpolgármester-választás eredményére.

Az eredmények még nem ismertek, de korábban Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid is tagadta, hogy a visszalépést fontolgatnák.

Gyurcsány Ferenc ledobta az atomot: Orbánék máris kezdhetnek csomagolni

Gyurcsány Ferenc a DK elnöke, korábbi miniszterelnök

Közösségi oldalán tette közzé Gyurcsány Ferenc azokat az információkat, amelyek könnyen lehet, hogy a Fidesz bukását hozhatják a két hét múlva esedékes választásokon.

Gyurcsány Ferenc DK elnök írását változtatás nélkül közöljük:

Nem az a kérdés, hogy Sulyok köztársasági elnök bűnöző-e vagy sem, mert az. Hanem hogy pitiáner, kisstílű, amolyan ügyeskedő rosszfiú, vagy nagypályás gazfickó.
Egyáltalán nem mindegy.

Mármint magánviszonyban. Mert az ember tudja, hogy vannak ilyenek is meg olyanok is, aztán eldönti, hogy kivel barátkozik és kivel nem, azaz, nem kell se kisebb, se nagyobb lókötőkkel összeszűrni a levet, vagy ha mégis, akkor az az ő dolga, ő döntött így.

De a köztársasági elnök nem az ismerősünk, pláne nem a barátunk.

Az elnök megtestesíti azt, amilyen lenni szeretne az ország, azaz becsületes és tisztességes, az elnök, magán-, és közösségi létezésünk jobbik fele, az elnök mindannyiunk mbere. Erkölcsi értelemben a minta, a viszonyítási pont.

Sulyok elnök nem ilyen.

Ő összevissza hazudott apja aktív vérnáci múltjáról, egyenesen üldözött hőst faragott belőle, amikor meg lebukott, egyszerűen széttárta a kezét, hogy ő semmiről se tudott. Mint Jani, a kokaincsempész, amikor elfogták a repülőtéren és azt mondta, neki arról fogalma sincs, hogy került a cucc az ő bőröndjébe.

Sulyok ügyvéd volt. Tudja, hogy mennyit ér ez a védekezés. Hát semennyit. Neki se hittük el egyetlen szavát.

Most meg kiderült, hogy ügyvédként törvénytelenül termőföldet játszott át osztrákoknak. Szándékosan sértett törvényt némi ügyvédi díj fejében. Két dolgot adott el egyszerre: magyarok földjét és önmaga becsületét.

Az előbbivel jogot sértett, bűncselekményt követett el, az utóbbival elvesztette a lehetőséget, hogy rendes ember maradjon.

Azzal védi az elnököt a Fidesz, hogy amit tett, az már elévült. De elévülni csak a bűncselekmény tud. A kisgyerekek fejebúbjának simogatása például nem évül el. Szóval, ha azzal védik Sulyokot, hogy amit tett, az elévült, akkor azzal kimondják, hogy bűncselekményt követett el.

Ráadásul!

Az elévülés csak a büntetés lehetőségét teszi semmissé nem pedig a bűnt. A köztársasági elnökkel szemben az az elvárás, hogy ne kövessen el bűncselekményt. Se elévültet, se el nem évültet. Sőt, még ennél is több.

Az, hogy ne csak büntetendő, de erkölcsileg súlyosan kifogásolható dolog se tapadjon a kezéhez.

Márpedig Sulyok tette erkölcsileg védhetetlen, ráadásul nyilvánvaló bűncselekmény.
Az elévülés kérdése, mondom még egyszer, csak a büntetés kiszabása, nem pedig a bűn léte vagy nemléte szempontjából érdekes.

Az elnöknek vége.
De van itt még valami.
Orbán sokadjára választ alkalmatlan embert. Erre a mostanira kifejezetten ő bökött rá, hogy majd jó lesz.
Mire jó?

Arra, hogy Orbán a kezében tartsa. Mert a bűnös ember kiszolgáltatott ember, a bűnös embert Orbán bármire kényszerítheti.

Ki a nagyobb bűnös valójában, Orbán vagy Sulyok? Amíg ezen merengenek, addig is elsőként Sulyoknak mennie kell.

Megindulhat a nyomozás az ügyben, amitől Orbán rettegett

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője benyújtotta a Legfőbb Ügyészségnek azokat a bízonyítékokat, amelyek a NER és Orbán bukását is hozhatják – tájékoztatott a Demokratikus Koalíció.

Azokat a dokumentumokat, melyek Dobrev Klára átadott, bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző, aki ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek pénzért, strómanokon és zsebszerződéseken keresztül – állítja a DK.

Dobrev Klára a dokumentumok beadása után elmondta:

nem lehet Magyarország köztársasági elnöke olyan ember, aki élete során bármikor súlyos bűncselekmények sorozatát követte el.

Mindegy, hogy 5 éve, 10 éve vagy 20 éve követte el. Mindegy, hogy eljártak-e ellene, vagy sem – fogalmazott, hozzátéve:

Sulyok Tamás egy dolgot tehet, hogy saját magától lemond, mielőtt Orbán Viktor mondatja le, ahogy Novák Katalin esetében is tette.

Dobrev Klára a sajtótájékoztató után átadta a sajtó képviselőinek a bizonyító dokumentumokat, melyeket a DK honlapjára is feltöltöttünk, hogy mindenki számára hozzáférhetőek legyenek:

Click to access st_bizonyitektar_c.pdf

Magyar Péter besokalt: Orbán embere azóta is csak a szavakat keresi

Magyar Péternek úgy tűnik sok volt a Fidesz “demokráciaajánlatából”.

A Tisza Párt alelnöke újra egy facebook kommentben fejtette ki álláspontját, ezúttal arról, hogy mit gondol az MTVA által szervezendő tévévita szabályairól és Papp Dánielről, illetve mindenkiről, akinek az egészhez bármi köze van.

„8 perc…a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra.

Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van.”

– kommentálta Magyar Péter a Telex Facebook-oldalán az MTVA közlését, amelyben leírták a köztévére szervezett EP-választási vita részleteit.

Magyar korábban tüntetéssel fenyegetett, ha a köztévé nem rendez vitát, és azt nem közvetítik élőben.

A vita egyébként élőben lesz, de arra minden pártot meghívtak, amelyik EP-listát tudott leadni.

Magyar Péter helyre tette a szegedi Püspököt

Magyar Péter dörgedelmes szavakkal tette helyre a szegedi püspököt.

Újabb hatalmas botrány robbant: Ebbe most bele kell bukniuk

Kiszivárgott dokumentumokból derült ki, hogy Oroszország mindent tud a magyar külügy belső titkairól.

A dokumentumok bizonyítják, hogy a két éve történt kibertámadás a Külügyminisztérium informatikai rendszerre ellen – a kormány állításával ellentétben – nem, hogy megtörtént, hanem a hekkerek nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak el.

A Demokratikus Koalíció válaszokat követel a kormánytól: pontosan milyen adatokhoz fértek hozzá az orosz hekkerek?

Hogyan történhetett meg mindez, és mit tettek azóta annak érdekében, hogy ne történhessen ilyen többet?

A DK szerint egyetlen válasza lehet erre a kormánynak: Szijjártó Péternek azonnal le kell mondania!

Orosz hekkerek ki-be járkálhattak a magyar külügy rendszerében, mégsem vállalta senki a felelősséget, sőt, még le is tagadták a botrányt.

Ha Magyarországot sikeres támadás éri, és a magyar kormány ahelyett, hogy megvédené az országot, még el is titkolja ezt a nép elől, az egyenlő a hazaárulással.

Szijjártó Péternek ezért le kell mondania! Elég volt abból, hogy a kormány kiárusított minket Oroszországnak! Ha június 9-én Orbán kisebbségbe kerül az európai parlamenti választáson, akkor mi, a DK-MSZP-Párbeszéd előrehozott választásokat fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltásra.

Kitört a kommentharc Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter között

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pünkösdhétfőn ismét posztolt a Facebookon.

Ezúttal az „ájtatatosságba burkolózó kurzuskeresztényekről” írt, akik szerinte a szentírás tekintélye mögé bújnak.

Posztja alatt nem sokkal később megjelent Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke is.

„Nem hinném, hogy politikai vitákat bibliai idézetekkel, mint végső, megfellebbezhetetlen érvekkel lehet eldönteni”

– írta Gyurcsány Ferenc legutóbbi posztjában.

A DK elnöke szerint „az ájtatatosságba burkolózó kurzuskeresztények rossz szokása ez”, akik szerinte ha elfogy gondolat, akkor kölcsönkérnek az apostoloktól, és ha nincs hova menekülniük, akkor a szentírás tekintélye mögé bújnak.

Csak szólok, nem veszélytelen vállalkozás ez, mert túl sok rétege van az Írásnak ahhoz, hogy a megsemmisítőnek szánt fegyver visszafelé süljön el

– hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció elnöke.

Ezután megjegyezte, hogy a keresztény ember nem a Bibliát idézi, nem Jézusra meg az apostolaira hivatkozik, és „nem aggatja magára az istenhit ékesnek hitt palástját”, hanem egyszerűen jó ember,

Mert ez az Istennek tetsző, nem pedig a Fiú belerángatása a hatalomról, a pénzről e földön folyó viták igazságának vagy hamisságának eldöntésébe. Ha már árad a Szentlélek

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

A posztra nem sokkal később Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke is reagált, és leírta, hogy szerinte „van annak egy diszkrét bája, amikor Schiffer András Gyurcsány Ferenc posztjait lájkolja, amikor a rogáni propaganda Gyurcsányék újságírójára hivatkozik, Gyurcsányék pedig a NER-propagandát idézik. És persze mind közösen hivatkoznak az adócsaló bulvárkirály által megszerkesztett és Tóni által megírt propagandára.”

A hatalmi elit és a kitartott médiamunkásai közösen próbálják megtartani a koncot, és minden nap bebizonyítják, hogy ők egy brancs

– írta, majd hozzátette, hogy ők még mindig nem értik, hogy „ a magyar embereknek elegük van azokból a politikusokból, akik 20 év alatt kéz a kézben az unió második legszegényebb és egyben legkorruptabb országává tették hazánkat, miközben a nemzeti vagyon jó részét átjátszották haveri és családi körbe”.

via: Index

Felmosták a padlót Orbánnal: Ekkora alázást rég kapott a felcsúti Napóleon

Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül. Magyarország érdekében olyanokra kell szavazni a június 9-i EP-választáson, akik hisznek egy erős Európában, akik ezért dolgoznak

– hangoztatta a DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvényén Dobrev Klára, a választási szövetség EP listavezetője szombaton, Szombathelyen.

Azokra szavazzanak, akik nem árulnak “zsákbamacskát”, hanem vállalják a véleményüket, vállalják a programjukat, és utána számon is lehet őket kérni, hogy mit teljesítettek – ajánlotta hallgatóságának.

Szavazzanak az ellenzék legnagyobb és legszervezettebb politikai közösségére, a szociáldemokraták és zöldek közösségére, és leváltjuk Orbán Viktort és rendszerét

– hangoztatta.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: a Fidesz 14 éve nem hajlandó semmi mást mondani, mint azt, hogy folytatjuk. Nem hajlandó sehol megvitatni, hogy mit akar tenni a fizetésekkel, a nyugdíjakkal, a környezetvédelemmel.

A magyar bérek és a magyar nyugdíjak kevesebbet érnek, mint a lengyel, a szlovák vagy éppen a román, ma ott tartunk, hogy szinte minden szomszédunknál jobban élnek az emberek – mondta.

Hozzáfűzte: “2010 előtt egy olyan pályán volt ez az ország az Orbán-kormány előtt, hogy egyre jobban gazdagodik. 2010 óta, amióta Orbán kormányoz minket, a kiszolgáltatott munkaerő és az elüldözött magyar munkaerő országa lettünk”.

Dobrev Klára kampánybeszédében az európai minimálbér bevezetését szorgalmazta Magyarországon, valamint azt ígérete, hogy az európai minimál nyugdíj megalkotásáért dolgozik majd, valamint a már létező globális “multiadó” az összes milliárdosra való kiterjesztését tűzte ki feladatként.

Elmondta, a magyarok biztonságát egyedül az tudja garantálni, hogy az Európai Uniónak és a NATO-nak vagyunk a tagjai, s történelmünk során soha nem látott hatalmas haderő véd minket. Ha bárki megtámadna bennünket, akkor egy emberként kellene, hogy jöjjenek a segítségünkre, és jönnek is; noha szerencsére soha nem történt ilyen.

Szavai szerint viszont az a politika, amit “Orbán Viktor művel”, az egész Európát fenyegeti. A miniszterelnök az, aki “állandóan a békéről papol” és “szembe hazudik”, egyedüliként vétózta meg az ukránok béketervét.

Dobrev Klára a kampányendezvényen kijelentette azt is, hogy az ellenzék tagjai a jelenlegi választási rendszerben összefogásra vannak kényszerítve.

Aki ellenzékinek mondja magát, az Orbán rendszerét akarja leváltani. Aki az ellenzéket akarja leváltani, azt másnak hívjuk – közölte.

Sváby András olyan videót tett közzé Szíjjártóról, amitől ökölbe szorul a kezed

Sváby András - Fotó: mediapiac.com

A pofátlanság netovábbja a dolog!

Most ugyan nem helikopterrel vagy luxusyachttal oldotta meg közlekedési gondjait a miniszter, de így is sikerült pofátlanba tolnia a dolgot.

Amíg állnak a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. A műsorvezető szerint Szíjjártó így jár dolgozni szinte mindennap.

A műsorvezető videót készített arról, hogyan jár dolgozni minden reggel Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere.

“Mi állunk a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. Szíjjártó így jár dolgozni. Szinte mindennap ezt látom a 11-es úton”

– írta a TikTok-csatornáján Sváby András.

Íme a felvétel:

@svabya

Mi állunk a dugóban, ő szirénázva megy előre minden reggel. Szijjártó így jár dolgozni. Szinte minden nap ezt látom a 11 es úton. #foryoupage #nekedbe #foryou #foryouba #magyartiktok #hetinaplosvabyandrassal

♬ eredeti hang – Sváby András

A legfrissebb hírek