Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezek nem pusztán repedések, hanem a legnagyobb jobboldali párt elemi fundamentumai reccsentek meg. Olyan változások indultak meg a Fideszen belül, amelyről nehezen gondoltuk hogy megtörténet, mégis néhány év múlva annyira természetesnek és magától érthetődőnek tűnhet, hogy egy jelentéktelen középpárt lesz, amelyre ma nem is gondolnánk.

Régóta tudjuk, hogy bár monolitnak tűnik az Orbán-rendszer, mégis – mint ahogyan a legnagyobb és legmegdönthetetlenebbnek hitt rendszerek – elég egy apró hógolyó, amely ha megfelelő pályán képes elindulni lavinaként temetheti maga alá az eddig megdönthetetlennek hitt rendszert.

Török Gábor politikai elemzőnek már belsős információi is vannak arról, hogy bizony az erodáció megindult:

„Egy fideszes vezető, akivel a választás éjszakáján beszéltem, úgy összegzett: nem nagy kudarc, hanem nagy probléma van” – nyilatkozta a politikai szakértő.

Török úgy véli, a Fidesz a korábbiaknál is sokkal jobban rajta lesz azon, hogy figyelje a Tisza Pártot. Arra a kérdésre, hogy a neres gazdasági elit átigazolhat-e Magyar Péterékhez, az elemző azt válaszolta, hogy

„a pletykák szerint ez a mozgás nemcsak valószínűsíthető, hanem már zajlik. Sőt, már a választás előtt elkezdődött.

Magyar Péternek fontos, hogy a gazdasági világgal kialakítsa a kapcsolatát. De szerintem az is kérdés, hogy ez a politikai elitet is elérheti-e.

A Fideszben már megy a suttogás azzal kapcsolatban, hogy ki lesz az első, aki elindul a Tisza Párt felé”

A politikai elemző szerint olyan ez, mint amikor bent ülünk a szobában, érezzük a füstszagot, de nem vagyunk biztosak abban, hogy a vacsora készül, vagy a tető lángol, és méregetjük egymást, hogy ki lesz az első, aki kiszalad az ajtón.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: