Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hűtlen kezelés gyanújával tesz rendőrségi feljelentést a Demokratikus Koalíció a Magyar Turisztikai Ügynökség által influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz miatt.

Sajtóinformációk szerint ugyanis a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel befolyása alatt lévő állami ügynökség hiába fizetett gigantikus összegeket a külföldi tartalomgyártóknak a budapesti látogatásukért, azok még azt sem közölték posztjaikban, hogy Budapesten jártak.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és családja nemcsak tönkreteszik a magyar turizmust, hanem újabb és újabb milliárdokat lopnak el a turizmusra fordítható állami forrásokból.

A becsődölt influenszer-parti csak egy újabb példa az ipari méretű közpénzlopásra, amely miatt a tisztességes magyar vállalkozások esnek el az állami támogatásoktól, ami alacsony fizetésekhez és elbocsátásokhoz vezet. De mi, szociáldemokraták ezt nem fogjuk hagyni – írja a DK.

Miután bejelentettük, hogy hűtlen kezelés gyanújával teszünk rendőrségi feljelentést a Magyar Turisztikai Ügynökség által influenszerekre elszórt több mint egymilliárd forint közpénz ügyében, az MTÜ közleményben próbálta megmagyarázni a bizonyítványt.

Az, hogy a Budapest népszerűsítésére közpénzből felbérelt influenszerek egy része épp csak azt nem jelzi posztjaikban, hogy Budapesten vannak, valamint, hogy érdekes módon pont a miniszterelnök vejéhez köthető szállodákban van számos programjuk, így leginkább ezeket a helyeket népszerűsíthetik, a miniszterelnök lányának befolyása alatt álló MTÜ szerint „nem politikai, hanem szakmai kérdés”.

Nem ijedünk meg az MTÜ fenyegetésétől, ezért a feljelentés mellett a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigényléssel kéri ki az MTÜ influenszerekkel kötött szerződéseit. Tudni akarjuk, hogy ezekben a szerződésekben pontosan milyen feladatok és célok szerepelnek; valóban Budapest, vagy sokkal inkább a Tiborcz Istvánhoz és ezáltal Orbán Ráhelhez köthető budapesti szállodák népszerűsítése volt-e a cél.

Az, hogy Orbán Viktor családja újabb egymilliárd forintot vehetett ki a magyarok zsebéből a családi vállalkozás felfuttatására, nagyon is politikai kérdés, akként is fogjuk kezelni.

Tesszük tovább a dolgunk, maradunk elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: