Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktort hidegzuhanyként érte, hogy kikosarazták, elárulták – legalábbis biztosan így fordította le magában azt az eseménysort, melynek végén kiderült, már senkinek nem kell a magyar miniszterelnök.

Orbán végletesen egyedül maradt. Az Európai Néppárt az utolsó csápot, a KDNP-t is kimetszette magából a Tisza váratlan jó szereplésének okán – Orbánt pedig úgy néz ki egyetlen európai frakció sem fogja befogadni.

Köztük az a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csapta Orbán arcába az ajtót, aki Orbán legszorosabb európai szövetségese volt még pár éve:

A Corriere della Sera értesülései szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője nemet mondott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök azon kérésére, hogy csatlakozhasson a Fidesz az ECR képviselőcsoportjához – írja a Népszava alapján a 24.hu.

Az olasz lap írása szerint Meloni úgy véli, a Fidesz csatlakozásából több hátránya származna, mint előnye.

Orbán néhány hónapja jelezte, hogy az ECR európai parlamenti frakciójában látná szívesen a Fideszt, ám most kiderült az olasz lap szerint, hogy a képviselőcsoport ajtaja zárva marad a magyar kormánypárt előtt.

Giorgia Meloninak az ECR több tagpártja is jelezte, hogy számukra elfogadhatatlan lenne a Fidesz belépése.

A Fidesz képviselői 2021 óta független képviselőként ülnek az EP-ben, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, ahol a tagságuk már fel volt függesztve.

ATV.hu nyomán

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: