Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyar Péter a Tisza Párt alelnöke sorsdöntő kérdésben fordult a párt támogatóihoz, melyről szavazást is indított a Tisza weboldalán melyen ma este 8 óráig lehet részt venni.

Magyar Péter vasárnap este fordult először követőihez a facebook oldalán, hogy egy fontos kérdésben fogja kikérni követői véleményét, ám ekkor még nem lehetett sejteni miről is lehet szó. Bár már akkor is azt írta – bármi is lesz a döntés végeredménye azt el fogja fogadni a politikus:

“Sziasztok, egy fontos kérdésben szeretném holnap kikérni a véleményeteket. Reggel kiteszek egy szavazást a Párt honlapjára (magyartisza). Reggel 8-tól este 8-ig lehet majd szavazni. Bárhogy is döntötök, én elfogadom.”

Azóta mostanra az is kiderült miről is kell döntenie a Tisza párt támogatóinak.

Hétfő reggeli posztjában Magyar azt írta, rengeteg megkeresést kapott azzal kapcsolatban, hogy felveszi-e az európai képviselői mandátumot.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a Tisza Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről”

– írta, majd felsorolt 8 érvet, amely a döntés mellett szólna melyet a Telex foglalt össze:

Állítása szerint az Európai Néppárton belül könnyebben érhetnének el politikai eredményeket, ha ő vezetné a Tisza Párt delegációját, és a Néppárt részéről is akkor számíthatnak komolyabb pozícióra, például fontos szakbizottsági elnöki posztra, ha azt a Tisza Párt arca pályázza meg.

„Nem utolsósorban, Hölvényi György, a Fidesz–KDNP EP-képviselője is ahhoz kötötte a néppárti frakcióból való kilépését, hogy én belépek a frakcióba” – tette hozzá.

„Teljesen bevett gyakorlat az unió országaiban, hogy EP-képviselőkből kerül ki a kormányváltó ellenzék vezetője”

– írta Magyar, hozzátéve, hogy az EP-képviselőség egy hónapban körülbelül nyolcnapi brüsszeli és strasbourgi kinttartózkodással megoldható.

Kérlek Benneteket, hogy a fentiek fényében szavazzatok igennel vagy nemmel. Ahogy ígértem, bármi is lesz a döntésetek, azt tudomásul veszem. Kérlek, ti is vegyétek tudomásul a többség döntését. Mindenképp szeretném elkerülni, hogy az eredmény törést okozzon a kivételes közösségünkben.

Ha szavazni kíván arról, hogy Magyar Péter átvegye-e az EP mandátumát, akkor a Tisza Párt oldalán megteheti, vagy ide kattintva.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: