Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Boritékolni tudjuk mi lesz a végeredménye, de szerintem senkit nem fog meglepni a dolog.

Egészen furcsa folyamatok zajlanak a mostani választásokkal kapcsolatban. Soha nem volt még olyan, hogy ennyire kétséges lett volna a választások kimenetele azután, hogy már eredményt hirdettek.

Mindamellett, hogy még véletlenül sem szeretnénk a folyamat tisztességét megkérdőjelezni – hogyan is tehetnénk meg ezt – mi már előre tudjuk, mi lesz a vége. Hogy miért?

Mint ismert Vitézy Dávid az LMP és a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérte, arra hivatkozva, hogy azok száma 72-szerese volt a két legtöbb voksot kapó jelölt közötti különbségnek. A végeredmény tekintetében alig 324 szavazat különbség van a két jelölt között, Karácsony Gergely javára – jelenleg itt tartunk.

A Nemzeti Választási Bizottság a fellebbezés alapján szerdán úgy döntött, hogy újraszámolják a  Budapesten leadott összes érvénytelen szavazólapot. Erre ezekben a pillanatokban kerül sor az NVB-nél.

A szavazatok újraszmlálása után a kép pedig úgy fog kinézni, hogy Vitézy Dávid lesz Budapest főpolgármestere a szavazatok állása alapján.

Minderre előjel, hogy korábban egy budai kerületben újraszámlálták már a szavazatokat ugyanis Nemzeti Választási Bizottság szerdán rendelte el az érvénytelen szavazatok újraszámolását.

Az RTL információi szerint a fent említett budai kerületben nem csak leadták, hanem össze is számolták ma az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat. Úgy tudjuk, Vitézy Dávid javára 13, Karácsony Gergelynek pedig 2 plusz szavazatot találtak.

Ha valóban igaz, hogy ezek az arányok akkor a Vitézynek hiányzó 324 szavazat biztosan meg lesz.

A kérdés nem is ez, hanem az, hogy mennyire megbízható így, ebben a formában a választási végeredmény megállapítása?

Karácsony Gergely szerint semennyire, éppen ezért Budapest főpolgármestere a választások megismétlését követeli.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: