Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csaknem 2 órát késik az ígérthez képest a Nemzeti Választási Bizottság ülése, miközben Karácsony Gergely és támogatói az NVI épülete előtt tüntetnek.

A Nemzeti Választási Iroda elé hívta híveit Karácsony Gergely azután, hogy elrendelték a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálását.

A hivatalban lévő városvezető a „demonstráció a választások tisztaságáért” hívta utcára a híveit, délután pedig arról posztolt a Facebookon, hogy bár a tényadatok alapján az újraszámlálás után is ő nyert, „a Nemzeti Választási Bizottság fideszes többsége olyan jogászkodásba kezdett, amivel megpróbálják átfordítani az eredményt, el akarják csalni a választást” – írja a 24.hu

A portál összefoglalójában azt írja:

Karácsony Gergely az NVI előtt elmondott beszédében felhívta a figyelmet arra, mely szerint bőven akadt példa rá, hogy a hatalom megpróbálta kivéreztetni a kormányt – gondoljunk csak a covidra, a forráselvonásokra – de nem sikerült Budapestet térdre rogyasztani.

Kitért a lehallgatásokra, a házkutatásokra, amivel szerinte a hatalom a városvezetést akarta megtörni, de ezzel sem jártak sikerrel.

És mindezeket azért eszközölték Karácsony szerint, mert a hatalom rájött, hogy Budapesten tiszta versenyben nincs esélyük leváltani a demokratikusan megválasztott polgármestereket.

És jöttek a trükkök – folytatta Karácsony – sorra véve, hogy a Fidesznek véleménye szerint két jelöltje volt. Szentkirályi Alexandra, aki „a világ legostobább kampányát folytatta”, és egy államtitkár – Vitézy Dávid –, aki kikért magának, ha azt mondták rá, hogy fideszes.

Szentkirályi visszalépésével Karácsony szerint a kormány megalázta a Fidesz-szavazókat és félrevezették az ellenzékieket.

De sikerült nekik megnyerni a választást? Már megint nem sikerült!

– harsogta a tömeg megelégedésére.

Ezután arról beszélt, hogyha ennyiben maradt volna a dolog, most nem kellett volna utcára menniük, de a hatalom mindent bevet, hogy megmásítsa az eredményt, majd sorolni kezdte a választási bizottság irányába fogalmazta meg a vádjait, amiket már korábban is sorra vett.

„Minél több időt bent tölt a bizottság, annál kevesebb Karácsony-szavazat van”

– jelentette ki, hozzátéve, ha így folytatódik, Vitézy Dávid kétharmaddal fog nyerni. Ezt alátámasztandó arról beszélt, hogy korábbi információk szerint 70 szavazat volt a különbség közte és Vitézy között, ám azóta ez a különbség 54 voksra apadt, ha hinni lehet a híreknek.

A főpolgármester úgy folytatta, minél több a furcsaság, annál több a Vitézy-szavazat – a vitákat pedig szerinte csak egyféleképpen lehet elsimítani véglegesen:

ha új választást írnak ki.

Éppen ezért, jelentette ki, bármire jut odabent a választási bizottság, ő akkor is új választás kiírását fogja kérvényezni.

Mert ez a demokrácia érdeke – szögezte le.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: