Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol komoly bejelentést tett.

Karácsony szerint ugyanis itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Úgy látja, egyre kevesebb a remény arra, hogy megnyugtató lesz a budapestieknek a végeredmény, a Fidesz a megtévesztésre alapozott Szentkirályi Alexandra visszalépésével.

Ez nem csak erkölcsi vagy politikai kérdés, hanem kihívás a választási szerveknek, nem volt egységes a választási igazgatás, ez sok bizalomvesztéssel jár.

Karácsony Gergely szerint azok a bizonyítékok, amelyeket Vitézy Dávidék benyújtottak, nem indokolják az újraszámlálást, ezek valójában fideszes delegáltak egyennyilatkozatai. Ez viszont kinyitott egy ajtót, amelyen zúdulnak be a kételyek az újraszámlálás tisztaságát illetően.

Azt súlyos hibának tartja, hogy felbontatják az urnákat és csak az érvénytelen szavazatokat küldetik ide, a felnyitásnál nem kötelező, csak ajánlott volt a delegáltak jelenléte.

Azt hallják a választókerületekből, hogy a kötegelés sem valósult meg, így nem a törvényes rendnek megfelelően választották ki az érvénytelen szavazatokat, és ki tudja mi történik azokkal, mire az NVI-be érnek.

KARÁCSONY GERGELY SZERINT EGYETLEN VÁLASZ VAN ERRE: HA BUDAPEST TELJES TERÜLETÉN A LEHETŐ LEGRÖVIDEBB IDŐN BELÜL MEGISMÉTLIK A FŐPOLGÁRMESTER-VÁLASZTÁST.

A főpolgármester szerint az egész újraszámlálási folyamatban semmilyen jogállamisági garancia nem valósult meg. Ha ez biztosítva lenne, akkor kicsit nyugodtabbak lehetnének, de így csak akkor lehetnek nyugodtak, ha a Nemzeti Választási Iroda elrendeli a választás megismétlését.

Így nem lennének jogértelmezési viták. A mai napon, függetlenül a holnapi számlálástól, mindenképpen a választás megismétlését kezdeményezi, akkor is, ha holnap őt hirdetnék ki győztesnek, mert a bizalmat helyre kell állítani.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: