Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik nem csitul a botrány az ATV és Magyar Péter között, sőt újabb fordulat van az ügyben.

A botrány azután tört ki, hogy Rónai Egon élő egyenes adásban adott át Magyar Péter részére egy vörös dossziét, amelynek tartalma azon időpontokat tartalmazta, amikor az ATV meghívta a politikust műsoraiba.

 Az ATV szerint ugyanis a politikus egy ideje valótlanul azt terjeszti, hogy az ATV nem hívja meg a műsoraiba. A dosszié tartalma a műsor során nem vált ismertté, ugyanis Magyar Péter megtekintés nélkül kivonult a studióból – ahol véleménye szerint méltatlan helyzetbe került.

A Média1 információi szerint azonban közel sem ért véget itt a történet:

A műsor után közösségi oldalán Magyar Péter közölte, hogy szerinte egy előre tervezett „provokáció” történt és szerinte az ATV a Fidesz házi televíziója, amit szerinte az igazol, hogy Mészáros Lőrinc cége, az Atmedia végzi a televíziós csatorna reklámidejének értékesítését.

Felrótta, hogy az ATV kormányzati hirdetéseket is közzétesz, majd NER-lovagnak nevezte Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, továbbá a médiavállalat egyik szerkesztőjét volt III/III-as ügynökként emlegette, és közzétette több ATV-s munkavállaló, szerkesztő, főszerkesztő vallási hovatartozását méghozzá úgy, hogy az érintettek, akik ehhez aligha járultak hozzá, a közzétett munkakörük alapján beazonosíthatók.

Utóbbi miatt eljárás is indulhat Magyar Péter ellen. Tényi István, az ismert feljelentő ugyanis a NAIH-nál már panaszt is tett jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt a politikus az ATV munkavállalóinak vallási hovatartozására vonatkozóan közzétett listája ügyében.

Ezen vallási adatok ugyanis szenzitív személyes adatnak minősülnek, közzétételére az érintett munkavállalók nem adtak felhatalmazást a Tisza Párt alelnökének, így azok közlése törvénytelenül történhetett.

Magyar bocsánatot kért

„Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek”

– így zárult a Tisza alelnökének bejegyzése az ügy kapcsán, melyben elmondta:

Ha megint ilyen helyzet állna elő, mint tegnap az Egyenes Beszédben (amit szerinte „a propaganda rendelt meg”), akkor újra kijönne a stúdióból.

Hangoztatta, hogy az ATV a tegnapi eljárásával szerinte nem csak a Tisza Pártot, hanem a rá szavazó 1,34 millió magyar embert hozta kellemetlen helyzetbe. Közölte, hogy ő „az előzmények ellenére” azért nyújtott békejobbot és ment be tegnap az Egyenes beszédbe, mert úgy érezte, hogy az ATV nézői megérdemlik az egyenes beszédet, sajnálja, hogy a nézők százezrei, akik leültek a képernyő elé, nem hallhattak semmit a június 9-i politikai földindulásról és a pártja jövőbeni terveiről.

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: