Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mostanában egyre több jelölt  – elsősorban a Fideszhez köthető kamupártok jelöltjei – kezdtek el azzal kampányolni, hogy ők Magyar Péter támogatásával indulnak.

Olyannyira elharapódzott ez a jelenség, hogy a Tisza párt közleményben tudatta:

“Rengetegen visszaélnek a Tisza Párt nevével”

Nem véletlen, hogy egyre többen próbálnak Magyar Péter nevével kampányolni, hiszen látható, hogy a Tisza párt és Magyar Péter lassan megkerülhetetlen szereplője lesz a magyar ellenzéki politikának, dacára annak, hogy a legtöbb településen és fővárosi kerületben nem is állítottak jelölteket.

Mostani elemzésünkben arra teszünk kísérletet, hogy Budapest egyik legizgalmasabb kerületében, Ferencvárosban nézzük meg, hogy ha Magyar Péter oldalt választana, vajon melyik jelölt megválasztását támogatná a Tisza:

Gyurákovics Andrea a helyi Fidesz és KDNP jelöltje. Talán ennél a mondatnál végezhetnénk is, hiszen nem túl valószínű, hogy Magyar Péter orbánista jelölteket támogatna.

De azért emlékezzünk meg arról a szép jelenetről, amikor Gyurákovics Ferencváros korábbi polgármesterét Bácskai Jánost a testével védte az újságírói kérdésekkel szemben:

Baranyi Krisztina Ferencváros jelenlegi polgármestere, aki leginkább hangos botrányairól ismert, valamint összeférhetetlen természetéről. Nem véletlen, hogy egy, saját magáról elnevezett egyesület színeiben kénytelen indulni a választáson az ellenzéki pártok támogatása helyett. Bár ez a fajta függetlenség elsőre tűnhet úgy, kívül van a jelenlegi ellenzéki világon így potenciálisan számíthatna akár Magyar Péter támogatására, azonban van egy kis bibi.

Magyar Péter volt ugyanis korábban az a politikus, aki lebuktatta Baranyi Krisztina Fidesz kapcsolatait, ahogy fogalmazott Baranyi és a Fidesz egy brancs.

Tehát nem valószínű, hogy Magyar Péter valaha is  Baranyi Krisztina szavazója lenne, ráadásul nem csak Baranyi férje volt kedvezményezetje a Fidesznek, Baranyi még 2016-ban önkormányzati bérlakást kapott a Fidesztől, amit a várt média botrány miatt visszaadott.

A ferencvárosi választás egyik legnagyobb meglepetése – a nagy visszatérő – a kerületet korábban 20 évig sikeresen vezető Dr. Gegesy Ferenc.

Gegesy azzal szerzett országos hírnevet és nemzetközi elismertséget, hogy olyan városrehabilitációs programot vitt véghez polgármestersége alatt, amely szinte példa nélküli. Polgármesterségét a szakmaiság jellemezte és mind jobb, mind baloldali politikusok sem vitatják azt, hogy vérbeli szakember.

Így Magar Péter vélhetőleg támogatná a politikai oldalak felett álló szakmaiságot képviselő szakértőt, Gegesy Ferencet.

A Szolidaritás Mozgalom kezdett abba a furcsa kampányba, hogy a jelöltjeik elkezdték kíírni a plakátjaikra más kerületekben, hogy ŐK MAGYAR PÉTERT TÁMOGATJÁK – ezzel megpróbálva azt a látszatot kelteni, hogy a Tisza Párt és Magyar Péter őket támogatják, azonban ez közel sincs így. Magyr Péter biztosan nem díjazná bizalmával azt a csapatot, amelyik ilyen módon próbálják megtéveszteni a választókat. Ráadásul a helyi jelöltje a Szolinak olyan arc, aki minden csak nem komolyanvehető. Kerület szerte humor forrása Cséplő úr és megszólalásai.

Magyar Péter nem valószínű, hogy ilyen jelöltet támogatna

Tehát Budapest egyik legvegyesebb kerületében a Tisza Párt és Magyar Péter jó szívvel egyetlen jelöltet támogathat  jó érzéssel, ez pedig a sokat bizonyított és szakmai alapokon álló, független jelölt Dr. Gegesy Ferenc.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: