Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül. Magyarország érdekében olyanokra kell szavazni a június 9-i EP-választáson, akik hisznek egy erős Európában, akik ezért dolgoznak

– hangoztatta a DK-MSZP-Párbeszéd kampányrendezvényén Dobrev Klára, a választási szövetség EP listavezetője szombaton, Szombathelyen.

Azokra szavazzanak, akik nem árulnak “zsákbamacskát”, hanem vállalják a véleményüket, vállalják a programjukat, és utána számon is lehet őket kérni, hogy mit teljesítettek – ajánlotta hallgatóságának.

Szavazzanak az ellenzék legnagyobb és legszervezettebb politikai közösségére, a szociáldemokraták és zöldek közösségére, és leváltjuk Orbán Viktort és rendszerét

– hangoztatta.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: a Fidesz 14 éve nem hajlandó semmi mást mondani, mint azt, hogy folytatjuk. Nem hajlandó sehol megvitatni, hogy mit akar tenni a fizetésekkel, a nyugdíjakkal, a környezetvédelemmel.

A magyar bérek és a magyar nyugdíjak kevesebbet érnek, mint a lengyel, a szlovák vagy éppen a román, ma ott tartunk, hogy szinte minden szomszédunknál jobban élnek az emberek – mondta.

Hozzáfűzte: “2010 előtt egy olyan pályán volt ez az ország az Orbán-kormány előtt, hogy egyre jobban gazdagodik. 2010 óta, amióta Orbán kormányoz minket, a kiszolgáltatott munkaerő és az elüldözött magyar munkaerő országa lettünk”.

Dobrev Klára kampánybeszédében az európai minimálbér bevezetését szorgalmazta Magyarországon, valamint azt ígérete, hogy az európai minimál nyugdíj megalkotásáért dolgozik majd, valamint a már létező globális “multiadó” az összes milliárdosra való kiterjesztését tűzte ki feladatként.

Elmondta, a magyarok biztonságát egyedül az tudja garantálni, hogy az Európai Uniónak és a NATO-nak vagyunk a tagjai, s történelmünk során soha nem látott hatalmas haderő véd minket. Ha bárki megtámadna bennünket, akkor egy emberként kellene, hogy jöjjenek a segítségünkre, és jönnek is; noha szerencsére soha nem történt ilyen.

Szavai szerint viszont az a politika, amit “Orbán Viktor művel”, az egész Európát fenyegeti. A miniszterelnök az, aki “állandóan a békéről papol” és “szembe hazudik”, egyedüliként vétózta meg az ukránok béketervét.

Dobrev Klára a kampányendezvényen kijelentette azt is, hogy az ellenzék tagjai a jelenlegi választási rendszerben összefogásra vannak kényszerítve.

Aki ellenzékinek mondja magát, az Orbán rendszerét akarja leváltani. Aki az ellenzéket akarja leváltani, azt másnak hívjuk – közölte.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: