Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erre reagált az Országos Rendőrfőkapitányság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben reagált szerdán Magyar Péter korábbi állításaira, miszerint a titkosszolgálat munkatársai blokkolták az internetet a Tisza Párt rendezvényein.

Magyar Péter néhány napja írt arról a közösségi oldalán, hogy a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést.

Két nap alatt egyszer tudtunk csak élő közvetítést adni itt a Facebookon.

A fényképek Hajdúnánáson készültek civil ruhás rendőrökről (titkosszolgálati munkatársakról?) és a feltételezhetően a blokkoláshoz használt eszközről

– írta Magyar, hozzátéve, hogy legutoljára Újfehértón ment el mindenkinél az érkezésükkor minden térerő és a mobilnet, ami a rendezvény végén azonnal helyreállt.

„Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást!” – tette hozzá.

A rendőrség szerdán közleményben reagált Magyar Péter állításaira.

A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét.

Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk.

 A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak.

 – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: