Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktort legkisebb lánya, a 19 éves Orbán Flóra is elkísérte a héten amerikai útjára – számol be a felfedezésről a Telex.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint azért Flóra utazott, mert Lévai Anikó épp nem ért rá.

Azt is elárulta, hogy Orbán Viktor lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki.

A lap azonban valami egészen furcsát szúrt ki a képeken.

A költségekhez valószínűleg hozzátartozik az a táska is, amivel Flóra megjelent Donald Trump floridai rezidenciáján: egy Gucci Horsebit 1955-ös oldaltáskával érkezett ugyanis az Államokba, amit jelenleg kicsit több, mint 600 ezer forintért lehet kapni.

A Horsebit az 50-es évekre nyúlik vissza, a nevét arról kapta, hogy a lovak zabláját idéző nagy fémcsattokat használ.

Az 1950-es évek sikeres évtized volt a Gucci-ház számára. 1951-ben Rodolfo Gucci, a házalapító Guccio Gucci fia megnyitotta az első üzletét Milánóban. Két évvel később, 1953-ban megnyílt az első amerikai üzlet a New York-i East 58-ik utcán.

A Horsebit ebben az időszakban született meg. A minta először 1953-ban szerepelt loafereken, majd, ahogy a neve is mutatja, 1955-ben rakták rá először táskákra.

A jelenleg kapható táskákat már Alessandro Michele tervezte. Az oldaltáska még az egyik olcsóbb darab a kollekcióból: van 1,1 milliós változat is, de ha Flóra egy kicsit spórolni akart volna, már 560 ezer forintért is talált volna magának hasonlót.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: