Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Korábban megírtuk: Lemondott a Kutyapárt két társelnöke Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely – ez pedig komoly gond, ugyanis emiatt valószínüleg nem fog tudni a Kutyapárt elindulni az önkormányzati illetve az Európai Uniós választásokon.

Ahhoz, hogy a választáson jelölőszervezet lehessen egy párt több tucat hivatalos dokumentumot kell beadni a választási szervekhez, jelölti papírokat kell kitölteni illetve a listát is ellenjegyeznie kell egy olyan személynek aki jogosult a jelölőszervezet nevében aláírni a dokumentumokat.

Azzal hogy a Kutyapárt két vezetője lemondott nagy valószínüséggel közjogilag lehetetlenné vált a párt indulása a választásokon,

hiszen nem fog tudni olyan hamar új vezetőt választani a párt és a bírósági bejegyzésben átvezetni, ami a közelgő választásokon lehetségessé tenné, hogy legyen olyan a párt nevében olyan személy aki jogosult lehetne a párt részéről ellenjegyzésre.

Lemondott vezető ugyanis nem írhat alá, mint ahogyan olyan vezető sem, akit a bíróság még nem vett nyílvántartásba.

Közjogilag tehát nagy valószínűséggel lehetetlenné vált a párt indulása a választásokon.

Ma számolt be arról a Telex, hogy Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól.

A lemondásig vezető vita akkor robbant ki, mikor leszavazták a saját elnökük indulását a XII. kerületi előválasztáson a Kutyapárt döntéshozói, így a választáson sem fog indulni az MKKP, derül ki Kovács Gergely most lemondott társelnök bejelentése alapján.

Kovács Gergely a közösségi oldalon adott hangot csalódottságának, szerinte ugyanis „semmi értelme, hogy mi is, meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában” – jelentette ki.

Mindezt azután, hogy a Kutyapárt többsége nem támogatta a pártelnököt abban, hogy elinduljon a XII. kerületi előválasztáson.

„lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: