Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kétszáz. Összesen ennyi elítéltnek adtak elnöki kegyelmet az elmúlt 14 évben Orbán Viktor köztársasági elnökei.

A pefodilsegítő K. Endre kegyelme és az orbáni pedofilhálózat működése rávilágított arra, hogy mint minden mással, az Orbán-rendszer a köztársasági elnöki kegyelem intézményével is visszaélhet, és fideszes, vagy legalább jobboldali bűnözők mentegetésére használhatja.

Amit tudunk, az több, mint ijesztő: a pefodilsegítő mellett többek között például szélsőjobboldali terroristákat engedtek ki. Ami ennél is ijesztőbb, az az, amit nem tudunk.

Ha K. Endre a jéghegy csúcsa, akkor milyen lehet maga a jéghegy? Kik vannak még ebben a kétszáz kiengedett bűnözőben?

A Demokratikus Koalíció szerint a pefodilsegítő K. Endre kiengedése után az országnak joga van tudni, hogy kiknek adott még kegyelmet az Orbán-rendszer!

Azt követeljük a kegyelmi ügyekben átláthatóságot ígérő Sulyok Tamás köztársasági elnöktől, hogy hozza nyilvánosságra az Orbán-rendszer összes eddigi elnöki kegyelmének részleteit!

Kiket engedtek ki, milyen bűncselekmények elkövetése után engedték ki őket, és kik esetében született politikai döntés a kegyelemről?

A kétszáz, kegyelemmel kiengedett elítéltből kik azok, akiket eddig eltitkoltak az ország elől? Ha ezt továbbra sem tudhatja meg az ország, azt az orbáni pefodilhálózat újabb bizonyítékának fogjuk tekinteni!

A DK frakciója törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy kiderüljön az igazság.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: