Balog Zoltán - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL információi szerint Balog Zoltán az elmúlt hetekben több egyházi eseményen is arról beszélt, hogy politikai hibát vétett a kegyelmi botrány során, nem erkölcsit.

Balog Zoltán nemcsak a bicskei pedofilmosdatónak adott kegyelemben játszhatott kulcsszerepet, de kitüntetésre terjesztette föl a pefodil gyermekotthon-igazgatót is.

A bukott államfő, Novák Katalin környezete szerint „Kata neki bármit megtesz”, ennek ellenére Balognak eszébe sem jutott felelősséget vállalni a bizalmasának bukásához vezető botrányért.

Balog végül távozott a magyarországi reformátusok éléről, de a püspöki tisztségből nem.

Még ezt követően sem állt le, hisztizett, csapkodott és sajtáltatta magát, majd megbocsátásról és megtisztulásról papolt.

A püspök kulcsszereplő az államfő lemondásához vezető kegyelmi botrányban, miután sajtóértesülések szerint Balog Novák Katalinnál lobbizott azért, hogy a pefodil bűncselekményeket eltussoló K. Endre a bicskei gyerekotthon egykori igazgatóhelyettese elnöki kegyelmet kapjon.

Balog K. Endre kegyelmi ügye miatt végül lemondott a református egyház zsinati elnöki tisztségéről, de püspöki címétől egyelőre nem hajlandó megválni, miközben az Index korábbi információi szerint Balog Zoltán püspöki pozíciójának megtartása miatt elvesztette a kormányzati bizalmat.

Lemond a püspökségről? – ezt szerette volna az RTL stábja is megkérdezni Balog Zoltántól, de a református püspök egy péntek esti esemény után inkább a hátsó bejáratot használta, hogy ne találkozzon a riporterrel.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: