Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Zsolt szerint “Felfedezte a lukat a csőben Navracsics Tibor!”

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egy siófoki konferencián megállapította, bajok vannak a Balaton környékén.

Azt mondta, vagy Florida válik a Balatonból, vagy megmarad az ott élők lakóhelyének. A kérdésfelvetés hibás, a Balatonnal együtt jár a turizmus, azonban meg kell találni az egyensúlyt, hogy az ott élők és a nyaralni vágyók is jól érezhessék magukat.

Navracsics Tibornak fel kell ismernie, a probléma nem újkeletű, már a ’70-es, ’80-as évek ót tart az elvándorlás a Balatontól, a fiatalok Budapestre, valamint külföldre igyekeznek szerencsét próbálni.

Molnár Zsolt szerint mindenki számára elérhetővé kell tenni a Balatont. A magas ingatlanárakat nem lehet mesterségesen szabályozni, azonban a problémát észszerűen lehet kezelni.

Bérlakásépítésre van szükség a Balaton partján a fiatalok számára, nem lakóparkokra közvetlen a vízparton.

Sajnálatos, hogy a területfejlesztési miniszter hagyta, hogy a Balaton kérdése az építési törvény részét képezze, és nem önálló törvény szabályozza. Ha a magyar tengert külön törvény szabályozná, ki lehetne jelenteni, hogy a tópartot nem szabad tovább építeni.

Molnár Zsolt elmondta, bérlakásépítési programra van szükség, valamint olyan turizmustámogató intézkedésekre, melyek adóbevételeket generálnak és munkahelyeket teremtenek, de a helyiek számára is élhetővé teszik a balatoni életet. Hatósági árakkal pedig nem szabad beavatkozni az ingatlanpiaci folyamatokba.

A Balatont nem szabad túlépíteni, legyen az mindenkié, a strandok pedig legyenek szabadak, hogy a magyar családok is élvezhessék a magyar tenger nyújtotta kikapcsolódást!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: