Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valahogy szétszaladtak a lovak a Fidesznél. Ez már a vég kezde lehet a kormánypártnál.

A HVG szúrta ki, hogy a Fidesz szívós politikusa Deutsch Tamás az 50-es éveket idéző levelet írt A Pártnak.

A HVG szemléjéből kiderül: Deutsch, akit Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök Varga Judit helyett jelölt ki nemrég a Fidesz EP-listavezetőjének, március 7-én írt levelet Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőnek, aki szintén szeret nosztalgiázni, rendszeresen elvtársaknak szólítja például az ellenzéki képviselőket a Parlamentben.

Deutsch a Momentum EP-képviselőit panaszolta be párttársánál a levélben, de nem elégedett meg azzal, hogy a kormány, a Fidesz és a jobboldali sajtó évek óta, kórusban előadott hazaárulózós szólamait ismételgesse.

Bár azért megtette, és kifakadt azon a szerinte “beismerésen”, hogy a momentumos Hajnal Miklós – semmilyen újdonságot el nem árulva – nemrég arról beszélt, pártja EP-képviselőinek szerepe volt abban, hogy jogállamisági eljárás és kötelezettségszegési eljárás induljon Magyarországgal szemben.

Ezzel Deutsch szerint “a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak”.

Azon túl, hogy ezzel semmi újat nem árult el ahhoz képest, amit évek óta kiabál a pártja, a három állítás – esküszegés, árulás, áskálódás – egyikét sem magyarázta.

Azt viszont megállapította, hogy a helyzet komoly, és úgy folytatta: “tekintettel az ügy kirívó súlyosságára”. Deutsch nem is titkolta, hogy kampányüzemmódba kapcsolt, mivel megjegyezte, hogy “a közelgő európai parlamenti választásokra való tekintettel is“ veti fel a témát Kocsisnak.

A Fidesz Facebook-oldalán közzétett levél innentől tényleg az ‘50-es éveket idézi, mivel Deutsch azt kéri Kocsistól, hívja össze a Fidesz nevében az Országgyűlés európai ügyek bizottságát “a Momentum EP-képviselőinek Magyarországgal szembeni folyamatos áskálódó tevékenysége megvizsgálására”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: