Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MTI személyiségi jogok védelmére hivatkozva nem hajlandó kiadni a Demokratikus Koalíció (DK) közleményét, miszerint személyesen Orbán Viktor döntött Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon egykori pefodil igazgatójának kitüntetéséről még 2016-ban – írja a Média1.

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője ma, kedden egy sajtótájékoztatón mutatta be a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számát, melyben az állt, hogy Orbán Viktor adott Magyar Bronz Érdemkeresztet a pefodília miatt elítélt Vásárhelyi Jánosnak (V. János), 5 évvel azután, hogy kiderült: a bicskei gyermekotthon igazgatója molesztálja a rábízott gyerekeket.

A kormány által 2016-ban kiadott hivatalos dokumentum szerint személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az ellenjegyzője is a kitüntetésnek, amit „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként adott Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére”.

A Demokratikus Koalíció továbbra is válaszokat vár Orbán Viktortól: miért adott kitüntetést a bicskei pefodilnak? Mi kitüntetni valót látott gyermekek megrontásában, és miért gondolja, hogy a pefodíliát a legmagasabb állami szinten kell elismerni?

A DK erről szeretett volna beszámolni az MTI OS-n keresztül is, de a Duna Médiaszolgáltatóhoz (közmédia) tartozó Országos Sajtószolgálat a már említett okokra hivatkozva megtagadta a pedofil igazgatóval és Orbán Viktorral kapcsolatos közleményt – derül ki a DK Sajtóiroda keddi közleményéből.

Az MTI egyébként a múlt héten Áder János húgával kapcsolatban is megtagadta egy DK-s, szintén a bicskei pefodilbotrányhoz kapcsolódó közlemény megjelentetését.

Korábban egyébként már kiderült, hogy Vásárhelyi János Orbán Viktor és a Fidesz támogatottja volt Bicskén 2002-ben az önkormányzati választáson. V. Jánost, aki legkevesebb 10 gyereket molesztált, a pefodil ügyben az Orbán család cégének ügyvédje védte a büntetőperben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: