Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre furcsább a Ferencvárosi politikai helyzet.

Olyat már hallottunk, hogy egy politikust nem támoagtnak a pártok és saját jelölteket állítanak vele szemben. Olyat is hallottunk már hogy szándékosan ráindítanak valakit egy ellenzéki jelöltre, hogy elveszítse a pozicióit és a Fidesz kerüljön hatalomba.

Olyat azoban még nem láttunk, hogy valaki el akar indulni egy választáson és a támogatására jelentkeznek pártok, ő azonban nem hajlandó még csak válaszolni sem a támogatás felajánlására.

Márpedig Ferencvárosban éppen ez történik, legalábbis a DK-MSZP Szövetség frissen közzétett videója alapján.

A DK-MSZP Szövetség közösségi oldalán osztotta meg azt a videót, amiből jól dokumentáltan kiderül, több nyílvános fórumon és személyesen is tárgyalásra hívták Baranyi Krisztinát a támogatási tárgyalások megkezdéséről.

Nem is egy de egyenesen 6 alkalommal. Baranyi az eltelt 437 napban azonban még csak nem is válaszolt a DK és az MSZP megkeresésére.

Olyan elképzelhető (bár logikailag teljesen érthetetlen) hogy valaki visszautasítja a tárgyalásokat, de hogy egyáltalán nem reagál érdemben tényleg egyre furcsábbá teszi a dolgot. Így csak vélelmezzük, hogy a regnáló városvezető nem akar megállapodni, de tény ilyet nem mondott. Sőt semmit.

Az ügy azért is érdekes, mert 2019-ben Baranyi az ellenzéki pártok támogatásával szerezte meg a városvezetői pozíciót és mára a DK és az MSZP alkotta szövetség rendelkezik a legnagyobb támogatottsággal a IX. kerületben az ellenzéki szereplők közül.

A DK-MSZP Szövetség szerint először 2022. decemberében jelezte a szövetség Baranyi Krisztina polgármesternek, hogy kezdődjenek meg az ellenzéki tárgyalások a 2024-es önkormányzati választásokra.

“Az azóta eltelt időszakban összesen hat további alkalommal jeleztük, hogy itt lenne az ideje hogy megkezdődjenek a tárgyalások. Baranyi Krisztina 437 napja nem válaszolt érdemben a megkeresésünkre.
Kevesebb, mint 4 hónap van hátra az önkormányzati választásokig, ezért a DK-MSZP szövetség aláírásgyűjtésbe kezd, hogy itt Ferencvárosba is induljanak újra együtt az ellenzéki pártok, jöjjön létre a teljes ellenzéki egység!” – írják közösségi oldalukon.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: