Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz két köztársasági elnökének bukása után egy olyan, látszólag nem a kormánypárthoz kötődő személyt jelölt köztársasági elnöknek, dr. Sulyok Tamást, aki eddig az Alkotmánybíróság elnökeként tevékenykedve lényegében mindenben kiszolgálta az Orbán-kormányt.

Erre talán az egyik legjobb bizonyíték, hogy 2023 nyarán a Kúria által jóváhagyott 2 oktatással kapcsolatos népszavazási kérdést egyértelműség hiányára hivatkozva elutasított, a Kúria azonban ismételten úgy döntött, hogy a kérdésekben mégis lehet népszavazást tartani.

Egy másik beadvány esetében kifejtette, hogy a Mathias Corvinus Collegium Alapítványt szerinte nem lehet élesen kritizálni azért, mert rendkívül sok közpénzt kap, mert ez sérti az MCC jogait. Sulyok Tamás fia az MCC közjogi műhelyének vezetője, Sulyok Tamás mégsem találta összeférhetetlennek, hogy részben a fia által vezetett alapítványi intézménnyel kapcsolatban előadó bíró volt.

Ő felelt azért, hogy nem lehetett népszavazást tartani a Fudan Egyetemről vagy az álláskeresési járadékról, de alkotmánybírósági eljárásban ő volt a felelős a kormány bevándorlással kapcsolatos népszavazásaiért, valamint a 2022-es “gyermekvédelmi”, valójában homofób népszavazásokért is.

Ő volt az, aki az akkumulátor gyárakkal kapcsolatos népszavazások megakadályozásáért is felelős.

Sulyok volt a felelős azért a döntésért, ami az utolsó akadályát is elhárította annak, hogy hamis lakcímre bejelentkezve lehessen szavazni, de ő volt a felelős az önkormányzatok megsarcolásának ügyében is, amikor a gépjárműadó elvételéről döntöttek.

A média területén is tökéletesen kiszolgálta a hatalom érdekeit, például amikor a KESMA működését rendben valónak találta, és nem talált kivetnivalót a propaganda-alapítvány bővítésében.

Ismét olyan köztársasági elnököt akar tehát a Fidesz megválasztani, aki folytatja az Alkotmánybíróság elnökeként végzett működési gyakorlatát, hogy biztosítsa az autoriter rendszer további, zökkenőmentes működését.

Tőle se várhatjuk el, hogy képviselje a nemzet egységét, hiszen ezt korábbi pozíciójában sem tette meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: