Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz folyamatosan mér. Minden politikai lépést patikamérlegen mérnek le. Nem tesznek máshon a köztársasági elnök személyével sem.

Az Index értesülései szerint Orbán Viktor már kedden megkapta a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat az államfőjelöltek ismertségi és népszerűségi indexéről.

Több ezer fős lekérdezés alapján készült a közvélemény-kutatás, maelyben arra voltak kíváncsiak, mennyire fogadják el az emberek Navracsics Tibort, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát vagy Maróth Miklós orientalistát.

Úgy tudni, Navracsics Tibor nem igazán szeretne államfő lenni, inkább miniszterként segítené a kormány munkáját.

Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP kétnapos frakcióülésén az egyik fő téma lesz a köztársaságielnök-jelölt kiválasztása. De szó lesz az önkormányzati, illetve az EP-választásról is.

Az MSZP 1989 óta a köztársasági elnök közvetlen megválasztása mellett áll

A köztársaság elnökének a nemzet egységét kellene szimbolizálnia – véli az MSZP. Ehhez képest Orbán Viktor saját beosztottjai sorra buknak meg: megbukott aktuális köztársasági elnöke, megbukott a Fidesz EP-listavezetője is.

Ezért kell bevezetni a köztársasági elnök közvetlen választását! Ezért alkotmánymódosítást kezdeményeztünk – reagált a párt.

Tüntetnek az ellenzéki pártok

A Demokratikus Koalíció kezdeményezésére a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd tüntetést szervez a közvetlen elnökválasztás érdekében.

“Meg kell szabadulni ettől a rendszertől! Minden, ami ehhez közelebb visz, számít. Ezért gyertek el február 25-én, vasárnap, és tiltakozzunk együtt a Kossuth téren!

Várunk mindenkit Vasárnap 15:00 órától! Tartsatok velünk”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: