Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz láthatólag képetelen úrrá lenni a fenállása óta kirobbant  legnagyobb botrányban, mely már három jobboldali politikus lemondásához vezetett.

A kegyelmi botrány óta eltelt időben a Fidesz még mindig nem találta meg a magyarázatokat arra, hogyan is lábalhatna ki Magyarország történetének egyik legnagyobb kormányválságából.

Beszédes, hogy mind a mai napig nem szólalt meg az ügyben a miniszterelnök – egy semmitmondó facebook-nyilatkozaton túl.

Az ellenzék azonban láthatólag komolyan veszi az ügyet. A Demokratikus Koalíció (DK) Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatását kezdeményezte a Népjóléti Bizottság ülésén, ahol felelnie kellett volna arra, hogy „miért nem működött a hazai gyermekvédelmi rendszer a bicskei peĐ0filügyben?”.

Ennél pontosabban két kérdést tett fel Varga Zoltán, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője:

  • Miért nem tudta megvédeni az ártatlan gyerekeket az Orbán-kormány alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság?
  • Miért nem alkalmazták az ilyen esetekre kidolgozott szakmai módszereket, eljárásokat? Miért nem működött a jelzőrendszer?

Pintér Sándor azonban nem ment el az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi ülésére, ahol a felügyelete alá tartozó gyermekvédelmi rendszer felelősségéről kérdezték volna a bicskei pedofilügyben. Természetesen a belügyminiszterrel együtt távol maradtak az üléstől a fideszes képviselők is.

A Demokratikus Koalíció szerint ki kell söpörni az „orbáni peĐ0filhálózatot a hazai gyermekvédelmi rendszerből, amelyet cinkos hallgatásával védelmez a Fidesz és Pintér Sándor belügyminiszter”.

Varga szerint ki kell, hogy derüljön, hogy miért mondott csődöt ebben az ügyben a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, amelynek pont az lenne a célja, hogy szűrje az ilyen eseteket.

A Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy Magyarország a fideszes pedofilok vadászterülete legyen

– zárja sorait Varga.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: