Lendvai Ildikó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke személyes hangvételű videóban hívta fel a figyelmet a közös ellenzéki lista fontosságára.

Az MSZP aláírásgyűjtő kampányba kezdett annak érdekében, hogy az ellenzéki pártok induljanak közösen a választásokon, hiszen közös indulással a demokratikus ellenzék legyőzheti a Fideszt. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Lendvai Ildikó is.


Azok, akik vitatják a közös lista fontosságát általában két érvet szoktak felhozni, miszerint az ellenzék sokszínű és különböző pártokból áll, miért ne vitatkozhatnának, versenyezhetnének. „De amiről most szó van, abban egyetértünk.

Mindnyájan európai Magyarországot akarunk és mindnyájan olyan önkormányzatokat, amelyek nem a kormányt, hanem a lakosságot szolgálják” – fogalmazott Lendvai Ildikó.

Lehet sokszínű a tábor és a zászló, azonban közös az uniós zászló és a települések zászlaja, címre.

Az MSZP volt elnöke emlékeztetett, hogy a kételkedők másik érve az szokott lenni, hogy ráér az összefogás a parlamenti választások alkalmával is.

„Igen ám, de ez a főpróba. Most kell bizonyítanunk, hogy koalícióképesek, együttműködésre képesek és ezáltal kormányképesek vagyunk” – érvelt Lendvai Ildikó.

Az ellenzéki pártoknak pedig gondolniuk kell az elkeseredett, csalódott szavazókra is, hiszen külön listák esetén akár kétharmada is lehet a Fidesznek.

„Ugye nem akarod? Akkor támogasd te is a közös listát!” – összegzett az MSZP volt elnöke.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: