Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga Judit volt férjének állításai alapján mennyivel károsították meg a diákhitelt felvevőket Rogánék? – válaszokat várok a Diákhitelközpontot is elérő botrány kapcsán, közölte Komjáthi Imre az MSZP társelnöke.

A politikus szerint Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter férje, azt állította a nyilvánosságban, hogy az általa korábban vezetett Diákhitel Központot azért hagyta ott, mert nem volt hajlandó Balásy Gyula cégeinek túlárazott munkáit kifizetni.

Magyar azt is állítja, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke, próbált nyomást gyakorolni rá, hogy ne álljon a kifizetések útjába, a vezérigazgató azonban inkább távozott, minthogy a sokszorosan túlrázatott számlákat kifizesse.

A Népszava cikke szerint ez a túlárazás 647 és 810 millió közti pluszköltséget jelenthetett az állami cégnek, mivel háromszor, de akár hatszor is drágábbak lehettek a piaci árnál.

A mai napon írásbeli választ igénylő kérdéssel fordultam Rogán Antal propagandminiszterhez azt tudakolva tőle, ő utasította–e kabinetfőnökét, vagy Nagy Ádám magától intézkedett!?!? – teszi hozzá.

Azt is megkérdeztem a minisztertől, miért választották a piaci árnál jóval drágább megoldásokat és az is válaszra vár mi lett a piaci ár fölötti árrés sorsa? Rogán Antal, vagy Nagy Ádám részesült ebből és ha igen milyen mértékben?

Csák János kulturális és innovációs minisztertől pedig azt kérdeztem meg, hogy a túlárazás miatt kifizetett százmilliók mennyivel drágították a felsőoktatásban tanulók diákhitelét.

Kérdés az is, hogyan kívánják kárpótolni a háromszor, olykor hatszor drágábban számlázott hirdetések miatti magas költségekkel sújtott magyar fiatalokat?

Mihelyst választ kapunk, tájékoztatunk mindenkit, de addig is add tovább!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: