Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sajtóinformációk szerint Balog Zoltán korábbi miniszter is érintett lehet a kegyelmi botrányban, mely miatt lemondásra kényszerült Novák Katalin és a Fidesz elsőszámú jelöltje Varga Judit.

A Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalának épületébe érkezett kedd délelőtt Balog Zoltán püspök, volt miniszter, ahová azért rendelték be, hogy magyarázatot adjon a nagy vihart kavart kegyelmi ügyben játszott szerepére – írja az ATV.

A református püspök, volt miniszter érkezésekor nem válaszolt az újságíróknak, korábban azt mondta, nyilatkozatot tesz majd közzé a meghallgatás után.

A püspökök még 11 órakor is érkeztek a helyszínre, de egyikük sem akart megszólalni a sajtónak.  A kaput nem sokkal fél 12 előtt zárták be, és megkezdődött a meghallgatás.

A hírek szerint Balog Zoltán lobbizhatott azért Novák Katalin köztársasági elnöknél, hogy kegyelmet kapjon K. Endre, a bicskei gyermekotthon börtönbüntetésre ítélt volt igazgatóhelyettese.

A cikkek szerint Balog régről ismerte K. Endrét, és emiatt fordult Novák Katalinhoz, akinek korábban mentora és főnöke volt. Balog Zoltán egy körlevélben tagadta, hogy szerepe lett volna a kérvény felterjesztésében.

,,2016-ban miniszterségem alatt a bicskei gyermekotthon főváros által Bárczy István-díjjal jutalmazott igazgatója a szakterület felterjesztésére kapott kitüntetést, s amikor gyanú merült fel ellene, azonnal felfüggesztettem, vizsgálatot rendeltem el, s a büntetőeljárás végén börtönbe került. Vele személyesen soha nem találkoztam, kegyelmi kérvényt nem nyújtott be.

Az igazgatóhelyettes, K. Endre érdekében (akit nem p@Đofilként ítéltek el) fordultak a köztársasági elnökhöz kegyelmi kérvénnyel.

A kérvényt nem én nyújtottam be, és nem én terjesztettem fel. A p@Đofília bűnének mélységes elutasítása számomra soha nem képezte vita tárgyát és nem is fogja. A Református Egyházban ebben is egyek vagyunk”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: