Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A köztársasági elnök lemondását is követelő ügyben minden szereplő demonstrálja melyik oldalon is áll az igazság kiderítésének ügyében. Most a KDNP vezető politikusa már demonstrálta is.

A házszabályra hivatkozva elutasította az Országgyűlés Igazságügyi Bizottság összehívását a KDNP-s Vejkey Imre, a bizottság elnöke – derült ki az Országgyűlés Sajtóirodája közleményéből állítja a 24.hu

Még korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Ungár Péter az LMP társelnöke kezdeményezte, hogy üljön össze a parlament Igazságügyi Bizottsága annak érdekében, hogy a két vezető politikus lemondását követelő botrányban megkezdődjenek a parlamenti meghallgatások.

Ungár azért kezdeményezte a bizottság összehívását, hogy az ellenzék képviselőinek módja lehessen meghallgatni Varga Juditot az ügy kapcsán, aki még igazságügyminiszterként ellenjegyezte azt a kegyelmi kérelmet, amelyet Novák Katalin adott K. Endrének.

A KDNP-s bizottsági elnök azonban megtagadta a bizottság összehívását.

Közleményében azt írta, a házszabály vonatkozó rendelkezései szerint a bizottsági tagok legalább egyötöde számára biztosítja azt a jogosultságot, hogy írásban bizottsági meghallgatást kezdeményezzen, más – az adott bizottságban tagsággal nem rendelkező – képviselőt ez a jog nem illet meg.

Tekintettel arra, hogy az LMP-frakciónak az Igazságügyi Bizottságban nincs képviselője, a HHSZ hivatkozott rendelkezése alapján Ön sem tud élni a bizottsági meghallgatás kezdeményezésének jogával, erre figyelemmel javaslatát érdemben nem áll módomban vizsgálni

– írta a személyesen Ungár Péternek címzett sajtóközleményben.

A közlemény további részében Vejkey magyarázatokba bocsátkozott a kormánypártokat súlyos kihívás elé állító p@Đofilbotránnyal kapcsolatban.

A többi között azt írta, Fidesz-KDNP azt a szakadatlan álláspontot képviseli parlamenti, kormányzati, önkormányzati és bármely más szinten, hogy minden p@Đofilnak börtönben van a helye.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: