Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Liner számolt be róla, hogy elindult egy kezdeményezés, amely Novák Katalin megmentését célozza. Támogatói között befolyásos politikus is van.

Van egy jogi kiskapú amivel Novák Katalin mégis hivatalban maradhatna. A lemondást követően ugyanis az Országgyűlés még 15 napon belül kérheti arra a köztársasági elnököt, hogy vonja vissza döntését.

Amennyiben azonban az államfő írásbeli nyilatkozatában is kitart elhatározása mellett, úgy az Országgyűlés elnöke, azaz Kövér László veszi át a köztársasági elnöki feladatokat és hatásköröket.

Az Index viszont azt írja, közvetlenül a bejelentés után egy újonnan létrejött Facebook-oldalon megjelent egy bejegyzés, melyben a szerző a botrányba keveredett politikus érdemeit méltatta. Egészen pontosan az áll benne: „Kiállok Novák Katalin mellett…

A bejegyzést Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere is megosztotta. Mint ismert, Novák Katalin azt megelőzően, hogy államfő lett, az ő tárcájánál vitte a családügyeket.

„Egyetértek, s ha egyetértesz, oszd meg” – fogalmazott az exminiszter. Azonban a fenti mellett egy másik Facebook-oldal is létrejött tegnap este, amely szintén a „Kiállok Novák Katalin mellett” nevet viseli, bár ennél egyelőre csak a korábbi államfő egyik fotója látható.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: