Gyurcsány Ferenc a DK elnöke, korábbi miniszterelnök
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK azt kezdeményezi, hogy közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnökről! Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött és tudjuk, hogy mi lett a vége.

Ezért kezdeményeztük a programunkkal összhangban, hogy Európa legtöbb országához hasonlóan nálunk is az emberek döntsenek az új köztársasági elnökről! Ahhoz, hogy ezt véghez vigyük, az emberek segítségét fogjuk kérni a következő hetekben – írja a Demokratikus Koalíció.

A párt elnöke Gyurcsány Ferenc azonban még ennél is tovább ment, mert bejelentette:

Két hét múlva vasárnap, mi valamennyien, akik magunk akarunk dönteni a köztársasági elnökről, tüntetni fogunk ezért a jogunkért a Parlament előtt

Együtt a nép jogáért, hogy maga választhassa meg saját elnökét.

Mindemellett a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést indít a közvetlen köztársaságielnök-választásért!

A következő hetekben ott leszünk az utcákon, hogy minél több ember írhassa alá, hogy magához akarja venni a jogot a köztársasági elnök megválasztására.

Szerintünk a magyarok szava többet ér bármely politikus, Orbán Viktor szavánál is, ezért nekik kell eldönteniük, hogy ki legyen hazánk köztársasági elnöke.

A DK aláírásgyűjtéséhez akár az utcai aláírópultoknál, akár online is lehet csatlakozni, mindenkit arra kérünk, hogy írjon alá és vegye el Orbán Viktortól a köztársaságielnök-választás jogát, hogy végre az emberek dönthessenek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: