Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Nemzet hasábjain üzent Bayer Zsolt Novák Katalin nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügyében az államfőnek:

nem hallgathat tovább, indokolja meg a kegyelmi döntését – írja az ATV

“Ez morális ügy, a mi morális ügyünk, ami a mi táborunk, a normalitás táborának szíve közepébe talált, válaszokat kell kapnunk”

– írja Bayer, biztosítja Novákot: hisznek neki, bíznak benne.

Jog, morál, p@Đofília címmel – “A körülmények nem mentik fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól” felcímmel

– a Magyar Nemzetben közzétett írásában szólítja fel Bayer Zsolt Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy szólaljon meg végre, és adjon választ arra, miért adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesének.

Mert, mint Bayer írja – a tábor nevében –  ez a jogi dimenzión túl számukra “még morális ügy és nem csupán jogi”. “Mi nem állhatunk meg itt” – üzeni a köztársasági elnöknek.

“Nekünk muszáj kimondanunk néhány nagyon fontos dolgot.

Például azt, hogy mi bízunk a köztársasági elnökünkben.

Mi hiszünk neki. Éppen ezért, s mert ez – ismétlem sokadszor – morális ügy, a mi morális ügyünk, ami a mi táborunk, a normalitás táborának szíve közepébe talált, válaszokat kell kapnunk”.

Bayer azt írja: “a köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia és el kell mondania, mit miért tett.

Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy”. “Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk” – nyomatékosítja Bayer.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: